Vücut direncimizi daha çok önemsediğimiz bu dönem sıcacık bir çorbaya kim hayır diyebilir! Hele de bağışıklık güçlendirici ve kolajen bombası sakatatlı bir çorbaysa... Paçadan işkembeye, kuzu kelleden damar tuzlamaya soğuk kış günlerinde imdadımıza yetişen sakatat çorbalarının en iyilerini nerede bulabileceğimizi sorduk, jürimiz favorilerini sıraladı.
#ÇorbaSakatatın doğru pişirildiğinde ne kadar lezzetli olabileceğini göstermek biz aşçıların görevlerinden bence... Her parça, heba edilmeden mutfakta bir anlam kazanabilir. Ben de çocukluğumda evimizin vazgeçilmez yemeklerinden işkembeli nohut, böbrek sote, ızgara koç yumurtası, beyin salatası, kokoreç sarma gibi çeşitleri lokantada menünün parçası yapmayı seviyorum.
#SakatatGünümüzde yemek yapmak oldukça keyiflidir. Özellikle sakatat yemekleri yapmak da ustalık ister. Paça temizlemek ve kelle paça yapmak da merak ediliyor. Paça nasıl temizlenir? Kelle paça kolayca nasıl temizlenir? Tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.
#PaçaMumbar özellikle Adana ve bölgesinde çok sevilen yiyecekler arasında bulunmaktadır. Son zamanlarda ise pek çok kişi tarafından tüketilmeye başlanmıştır. Sakatat sevenlerin lezzetine doyamadığı bu yiyeceğin evde de hazırlanması mümkün olmaktadır. Ama hazırlama aşamasında bazı noktalara dikkat etmek gerekir. Mumbar yemeği bumbar olarak ta bilinmektedir. Mumbar doğru şekilde temizlenmezse hastalığa neden olabilir. İşte, merak edilen tüm detaylar.
#MumbarKaradeniz Teknik Üniversitesi Orman Fakültesi Yaban Hayatı Ekolojisi ve Yönetimi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şağdan Başkaya, artan ayı popülasyonu için önemli uyarılarda bulundu. Vatandaşlar, ormanlık alanlara sakatat bırakarak önlem almaya çalışırken Prof. Dr. Başkaya, "Durum facia ile sonlanabilir. Bölge vatandaşı devletten bir adım atmasını bekliyor" dedi.
#Doğu KaradenizKaradeniz Teknik Üniversitesi Orman Fakültesi Yaban Hayatı Ekolojisi ve Yönetimi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şağdan Başkaya, artan ayı popülasyonu için önemli uyarılarda bulundu. Vatandaşlar, ormanlık alanlara sakatat bırakarak önlem almaya çalışırken Prof. Dr. Başkaya, "Durum facia ile sonlanabilir. Bölge vatandaşı devletten bir adım atmasını bekliyor" dedi.
#TrabzonTRABZON’un Tonya ilçesinde aç kalan ayılar indikleri yerleşim yerlerinde yayla evleri, arı kovanları ile büyük ve küçükbaş hayvanlara zarar veriyor, korku dolu anlar yaşatıyor. Yöre sakinleri saldırgan ayıların köylere inmemesi için ormanlık alanlara kesilmiş kasaplık hayvanların ciğer, işkembe gibi iç organlarıyla baş ve ayaklarından oluşan sakatat bırakıyor.
#TrabzonAfyonkarahisar'da kan sızdığı ihbarı üzerine gelen polis ekiplerinin kontrol ettiği minibüsten sakatat çıktı. Geç saatlerde kente gelen H.Y.'nin, minibüsü park ettiği bölgedeki bir apartta kaldığı, şoklanan sakatatın buzlarının çözülmesi sonucu araçtaki kanın sokağa aktığı belirlendi.
#SakatatAdana'nın merkez Yüreğir ilçesinde dere yatağında çok sayıda at ve eşek kafası ile kemikler bulundu. Yaklaşık 200 metrelik bir alanda her tarafta at ve eşek kafaları bulunurken, çevreye de kötü kokular yayıldı. Bölgede kafası kesilmiş bir atın gövdesinin de olduğu görüldü. Mahallede hayvancılıkla uğraşan Mehmet Mustafa Köroğlu (75) "Geceleri kokudan boğulacakmış gibi uyanıyorum" dedi.
#AdanaEge Bölgesi’nin orta kısmında yer alan Manisa, 1,5 milyona yakın nüfusuyla ülkemizin en kalabalık şehirlerinden biri. Şehzadeler şehri Manisa; mesir macunu, nohutlu mantı, odun köftesi, sultaniye üzümü, pideli paça ve sinkonta adı verilen yemeğiyle ünlüdür.
#ManisaKış aylarının gelmesiyle beraber kelle paça, işkembe, ciğer gibi sakatat türlerine talep arttı. Peki, bazılarımızın yemekten çekindiği bazılarımızın ise bayılarak tükettiği bu besinler hakkında ne kadar bilgi sahibiyiz? Sakatat yerken nelere dikkat etmeliyiz? Uzman Diyetisyen Çisem Gündüz Gizir, konuyla ilgili beslenme tavsiyeleri verdi.
#SakatatKış aylarının gelmesiyle beraber kelle paça, işkembe, ciğer gibi sakatat türlerine talep arttı. Peki, bazılarımızın yemekten çekindiği bazılarımızın ise bayılarak tükettiği bu besinler hakkında ne kadar bilgi sahibiyiz? Sakatat yerken nelere dikkat etmeliyiz? Uzman Diyetisyen Çisem Gündüz Gizir, konuyla ilgili beslenme tavsiyeleri verdi.
#KokoreçMart gelince kışı geride bıraktık diye düşünürüz. Baharın başlangıcı ama aslında kışın içinden bahara selam verdiğimiz bir ay. Madem mart martlığını yapmakta ısrarcı, o zaman sezonu bitmeden kayak tatili için bir önerim olacak bu hafta size. Uluslararası arenada kış turizminin yükselen değerlerinden olan Erzurum ve Palandöken...
#SeyahatBahar doğayı olduğu gibi mutfakları da hareketlendiriyor. Ege’de birbirinden farklı otlar, Karadeniz’de kalkan, Antep’te kahvaltıyı şölene dönüştüren sahan kaymağı, Antalya’da oğlak köftesi; sadece bu mevsimin tatları… Baharda yapılabilen bazı yemekler yöreden yöreye değişiyor, bize de bu mevsimi kaçırmamak düşüyor.
#HürriyetTarım ve Orman Bakanlığı'nın yayımladığı taklit ve tağşiş listesinde yer alan ürünleri değerlendiren Gıda Mühendisleri Odası Antalya Şube Başkanı Ali Manavoğlu, “Listeye baktığımızda dikkatimizi çeken ilaç etken maddesi sildenafil oldu. Bu madde enerji içeceklerinde tüketildiğinde insanları kalp krizine, hatta ölüme kadar götürebiliyor" dedi.
#Taklit ÜrünEn üst çizgideki müşteri kitlesine hitap eden global bir otel grubunun önem verdiği şeylerin başında mutfağı gelir. Mutfak deyince; fine dining restorandan kahvaltı ve oda servisine kadar her şeyi kapsar. Şefler için de otelde çalışmakla normal bir restoranda çalışmak arasında büyük farklar vardır. Yıllardır yeteneğiyle dikkatimizi çeken ama sabır ve sükûnetle sırasını bekleyen şef Görkem Özkan’ın Four Seasons Hotel grubunun baş şefi olması, mutfak yeteneği kadar, idare kabiliyetini de kanıtlıyor...
#Görkem Özkan