Gastronomi kazanında kaynayanlar

Güncelleme Tarihi:

Gastronomi kazanında kaynayanlar
Oluşturulma Tarihi: Şubat 17, 2024 07:00

Yeme-içme dünyasından en son haberler...

Haberin Devamı

Gastronomi kazanında kaynayanlar

Sakatat sevenler Gayrettepe’ye

Beşiktaş’ta 10 seneyi deviren Baba Söğüş’ü pek çoğumuz bilirdik. Menüsündeki ciğer, dana yanak, koç yumurtası, dana kuyruk, uykuluk, böbrek, beyin gibi pek çok sakatat çeşidi ve özellikle de İzmir usulü yaptığı kelle söğüşle müdavimi de çoktu. Yakın bir süre önce Beşiktaş’taki dükkânlarını kapattılar, yeni yerleriyse Gayrettepe’de. Her şeyi kendileri hazırladıkları için şubeleşmek yerine kendilerini daha rahat hissettikleri ve ifade edebilecekleri bir yere geçmek istemişler. Yine bütün sakatat çeşitlerinin olduğu menüleri devam ediyor. İçini kuzu sakatatıyla sardıkları Balkan kokoreç de tadabileceklerinizden. Pazartesileri dışında her gün öğle servisi 12.00’de başlayıp akşam 22.00’de bitiyor.

Gastronomi kazanında kaynayanlar

7 farklı çiftlikten kahve

Haberin Devamı

Gesha kahvesi, dünyanın en değerli kahvelerinden biri olarak kabul görüyor. Çekirdeklerin Etiyopya’nın Gesha kasabasını çevreleyen dağlık bölgelerde, yüksek rakımda yetişmesi de lezzetini etkileyen faktörlerden... Espressolab ise artık üreticilerinden alarak kavurduğu 7 farklı Gesha çekirdeğini, 44 gramlık kutularda ve sınırlı sayıda satmaya başladı. Bal, mandalina, gül notalarıyla doğal işlenmiş Etiyopya Oma Çiftliği’nin çekirdekleri; yasemin, erik, bergamot, nektarin notalarıyla Narsha Çiftliği’nin çekirdekleri; oolong çayı ve tropikal meyve notalarıyla Panama Ninety Plus Çiftliği’nin çekirdekleri bulabilecekleriniz çeşitlerden bazıları.

Gastronomi kazanında kaynayanlar
Gastronomi kazanında kaynayanlar
Mehmet Gürs

Dubai’de açılıyor

Mehmet Gürs bu hafta sosyal medya hesabından yeni projesini duyurdu. Ünlü şef gelişmeleri “Birkaç senedir üzerinde çalıştığım proje Arrazuna Dubai sonunda açılıyor. Arrazuna, bölge mutfaklarını, ürünlerini bir çatı altında toplayan bir restoran ve daha fazlası. Dünyanın dört köşesinden gelen şahane bir ekiple kapıları açıyoruz” sözleriyle açıkladı.

Haberin Devamı

Yöresel yemekler de sunacaklar

Emirgân Sütiş menüsünü yeniledi. Kuzu tandır kebabı, çökertme kebabı, et güveç, dil peynirli pide, Sütiş sarma, ilikli kemik suyu çorbası gibi Anadolu mutfağının sevilen yemekleriyle menüsü artık daha zengin... Kullandıkları etlerse Artvin ve Susurluk yörelerinde yetişen danalardan temin ediliyor.

BAKMADAN GEÇME!