GeriMutfak Tüyoları İşkembe çorbası tarifi: İşkembe çorbası nasıl yapılır?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

İşkembe çorbası tarifi: İşkembe çorbası nasıl yapılır?

İşkembe çorbası tarifi: İşkembe çorbası nasıl yapılır?

İşkembe çorbası, evde yapılması zahmetli bir tarif olduğu için genellikle lokanta ve restoranlarda tercih edilir. Ancak tam kapanmanın gündemde olduğu bu zor günlerde, özellikle Ramazan sofralarınızda ev yapımı işkembe çorbasına mutlaka yer vermenizi tavsiye ederiz. Peki lokanta usulü işkembe çorbası nasıl yapılır? Detaylar haberimizde…

İşkembe çorbası herkes tarafından sevilen bir çorba olmasa da sakatat severlerin vazgeçemediği bir lezzettir. Limon ve sirkeyle birlikte farklı bir boyut kazanan işkembe çorbasını mutlaka deneyin! İşte ev yapımı işkembe çorbası tarifi ve malzemeleri. Şimdiden afiyet olsun.

İşkembe Çorbası İçin Malzemeler

1 kilogram işkembe

1 çay bardağı sirke

2 litre su

3 yemek kaşığı un

2 yemek kaşığı sıvı yağ

4-5 diş sarımsak

Terbiyesi için;

1 adet yumurta sarısı

2 yemek kaşığı un

2 yemek kaşığı yoğurt

2 yemek kaşığı sirke

1 adet limon

Üzeri için;

Tereyağı

Toz kırmızı biber

İşkembe Çorbası Nasıl Yapılır?

İşkembeyi avuç içi büyüklüğünde parçalara ayırıp bol suyla güzelce yıkayın.

Bir yıkama kabına aldığınız işkembelerin üzerine yarım çay bardağı kadar sirke koyun.

Üzerine sıcak su gezdirdiğiniz işkembeleri 40 dakika kadar bu şekilde bekletin.

Bu sürenin sonunda işkembeleri bol suyla durulayıp düdüklü tencereye alın.

Üzerini geçecek kadar su içinde 45-50 dakika haşladığınız işkembeleri süzüp yeniden suya koyun ve 15 dakika daha haşlayın.

Bu esnada geniş bir tencerede sıvı yağı kızdırın.

Unu bu yağda kavurup içine işkembenin haşlama suyundan 3-4 kepçe kadar ilave edin.

1,5 litre de sıcak su ekleyip kaynatın.

Haşladığınız işkembeleri küçük küçük doğrayıp kaynayan unlu suya ekleyin.

Sarımsakları da ezip ilave ettikten sonra 10 dakika kadar kaynatın.

Bir yandan da çorbanın terbiyesini hazırlayın.

Geniş bir kaseye un, yoğurt, yumurta sarısı, limon suyu ve sirkeyi bir araya getirip çırpın.

Çorbadan 1-2 kepçe kadar alıp terbiyeyi kesilmemesi için ılık hale getirdikten sonra çorbanıza ekleyin.

İyice karıştırdığınız çorbayı altını kısıp 5-10 dakika daha pişirin.

Çorbayı kaselere bölüştürüp üzerine kızgın biberli tereyağı gezdirin.

Servis ederken ekstra limon, sirke ya da sarımsak ekleyebilirsiniz.

False