Küp haberleri sayfasında Küp hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 4937 Küp haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Amasya’da mahalle bekçilerinin şüphe üzerine arama yaptığı park halindeki kamyonetin kasasında 3'ü Roma, 23'ü ise Osmanlı dönemine ait olduğu değerlendirilen çeşitli boyutlarda 26 küp ele geçirildi. Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından B.S., F.U. ve R.H. gözaltına alındı.
#AmasyaAntalya’nın Finike ilçesinde yıllardır amatör olarak zıpkın ile balık avlayan Engin Kelemençe (42), 5 metre derinlikte antik küp bulmanın heyecanını yaşadı. Sahil Güvenlik ekipleri gözetiminde çıkartılan küp incelemeye alındı. Kelemençe, “Zıpkınla avlanıyordum küp buldum. Küpü bulunca heyecan sardı, kumun altında bütün gibi gözüküyordu. Sahil Güvenlik aldı götürdü, ben görevimi yaptım" dedi.
#AntalyaAntalya’nın Finike ilçesinde yıllardır amatör olarak zıpkın ile balık avlayan Engin Kelemençe (42), 5 metre derinlikte antik küp bulmanın heyecanını yaşadı. Sahil Güvenlik ekipleri gözetiminde çıkartılan küp incelemeye alındı. Kelemençe, “Zıpkınla avlanıyordum küp buldum. Küpü bulunca heyecan sardı, kumun altında bütün gibi gözüküyordu. Sahil Güvenlik aldı götürdü, ben görevimi yaptım" dedi.
#AntalyaBursa’daki fabrikasında ürettiği küp domates ve salçaları 25’in üzerinde ülkeye ihraç eden Merko Gıda, pandemiye rağmen 8.5 milyon dolar yatırımla Frigo Pak Gıda’nın yüzde 25’ini satın aldı. Bu alımla Merko’nun gücünü arttırdığını söyleyen Merko Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Alistair Baran Blake, özellikle Avrupa ülkelerinde önemli bir atılım yapmayı hedeflediklerini ifade etti.
#GazetehaberleriMardin'in Derik ilçesinde yeni cami yapılacağı için Merkez Çarşı Camisi'nin yıkımı yapıldı. Yıkım sırasında küpler bulundu. Küplerin boş olduğu belirtilirken, vatandaşlar arasında 'hazine bulundu' söylentisi çıktı. Çok sayıda vatandaş, inşaat alanına akın etti. İlçe halkından Ahmet Acır, ''Hazine diye bir şey yok. Küplerin, amacı camideki sesin yankılamasını önlemekti" dedi.
#MardinMardin'in Derik ilçesinde yeni cami yapılacağı için Merkez Çarşı Camisi'nin yıkımı yapıldı. Yıkım sırasında küpler bulundu. Küplerin boş olduğu belirtilirken, vatandaşlar arasında 'hazine bulundu' söylentisi çıktı. Çok sayıda vatandaş, inşaat alanına akın etti. İlçe halkından Ahmet Acır, ''Hazine diye bir şey yok. Küplerin, amacı camideki sesin yankılamasını önlemekti" dedi.
#MardinElazığ’ın Ağın ilçesinde Kup adı verilen ve anlatılanlara göre meteor düşmesi ile toprak çökmesi sonucu oluştuğu söylenen 50 metre derinliğindeki 500 metre genişliğindeki devasa çukur gizemiyle dikkat çekiyor. İlçe merkezine 5 kilometre uzaklıktaki Şenpınar Mahallesi mevkiinde bulunan 50 metre derinliğindeki 500 metre genişliğindeki devasa çukur gizemini koruyor. Tarlaların ortasında bulunan ve halk tarafından ‘Kup’ adı verilen çukur görenleri hayrete düşürüyor. Çukurun kimse nasıl ve ne zaman oluştuğunu bilmezken, dilden dile meteor düşmesi ve toprak çökmesi sonucunda oluştuğu söylenmesiyle ilgi iyice artıyor.
#ElazığAnkara’da kademeli su tarifesinde değişikliğe gidildi. ABB Meclisi’nde CHP’nin oy çokluğuyla kabul edilen yeni tarifeye göre 15 metreküpü geçen konut aboneleri, 30 metreküpe kadar kullandıkları her bir metreküp su için 124 lira 11 kuruş ödeyecek. 0-10 metreküp aralığına yüzde 10 indirim yapılacak. Tarifeye karşı çıkan AK Parti Grubu, suya zam yaparak tasarruf sağlamanın doğru bir karar olmadığına dikkat çekti.
#AnkaraKendimizi kentin kıyısındaki yeşilliklere atıp piknik yapma zamanı geldi. Piknik demek ille de ateş yakmak değil, mangal başında duman kokmak hiç değil. Ben çok pratik tariflerimi hazırladım, en güzel sandviçleri, soğuk yenen salataları, kızartmaları yapıp doldurun sepetleri; sere serpe bir yeşillikte tadını çıkarın.
#PiknikBilecik'in Pazaryeri ilçesinde Kınık Köyü'nde ‘Yaşayan İnsan Hazinesi’ unvanlı çömlek ustası Salim Yaşar (83), babasından devraldığı çarkın başında yaklaşık 70 yıldır hem geçmişi yaşatıyor hem de geleceği şekillendiriyor. “Bu tezgâh 1946 yılında babam tarafından kuruldu. O günden bugüne kadar rahmetlinin atölyesinin dumanı tütüyor” diye konuşan Salim Yaşar, okullarda verdiği eğitimle mesleğin inceliklerini gelecek kuşaklara da aktarıyor. Öte yandan Salim Yaşar, Kınık Köyü’nün Türkiye’nin en büyük çömleğine ev sahipliği yaptığını söyleyerek, "3 metre 33 santim yaptık. 6 ton çamur var ve 6 ton odun kullandık. Kınık'taki tüm çömlekçi ustaların emeği var. Biz bunu imece usulüyle yaptık" diye konuştu.
#BilecikAdana’da Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Işıl Var, Kurban Bayramı öncesi satışa sunulan baklava çeşitlerini, mikrobiyolojik açıdan laboratuvarda inceledi. Kentte 20 işletmeden aldığı örnekler üzerinde çalışan Prof. Dr. Işıl Var, bunların 5'inde yaşlı ve çocuklarda ölüme bile neden olabilen dışkı kökenli koli basili E.coli ile karşılaştıklarını söyledi.
#BaklavaAdana’da Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Işıl Var, Kurban Bayramı öncesi satışa sunulan baklava çeşitlerini, mikrobiyolojik açıdan laboratuvarda inceledi. Kentte 20 işletmeden aldığı örnekler üzerinde çalışan Prof. Dr. Işıl Var, bunların 5'inde yaşlı ve çocuklarda ölüme bile neden olabilen dışkı kökenli koli basili E.coli ile karşılaştıklarını söyledi.
#Baklava“Tabii ki bekleterek” der bütün ustalar ama söz konusu Kurban Bayramı’ysa bu kural işlemez. Kesim, dağıtma derken geç saate kalan bayram kahvaltısında kavurma yapılır bizim evde. Haliyle zor pişer, uğraştırır. Sert olsa da dünyanın en iyi kavurmalarından daha zevkle yenmesinin sebebiyse hep birlikte olmak, aileyle, dostlarla paylaşmaktır...
#EtYaz geliyor ve ister istemez bünyeler hafif yemek arayacak; kimi sadece sağlık ve diyet için, kimi yaz sıcağında zaten ağır şeyler yiyemediğinden... Salataları farklı soslarla ve tavuk-bakliyat gibi proteinlerle restoran seviyesine çıkarıp bir ana yemek olarak sunmak mümkün. Kremamsı soslarla, kıtır krutonlarla ve tazecik yeşilliklerle tabak tabak yenecek salatalar yapalım.
#Gülay Barbaros AltanÜlkemizin dört bir yanında yeterince ilgi görmeyen onlarca müzemiz var. Sanattan sinemaya, mozaiğe, mimariye uzanan duraklar farklı kültürel keşiflere kapılar aralıyor. Müzeler Günü ve haftası’nda Hürriyet Seyahat’in profesyonel turist rehberi yazarlarına alternatif müze önerilerini sorduk.
#MüzeGeçen hafta lezzet tutkunları en taze enginarları satın almak, kimi yıldızlı, kimi şapkalı yerli-yabancı şeflerin elinden binbir çeşit enginar yemeği tatmak için Urla’daydı. 11’incisi düzenlenen Uluslararası Enginar Festivali’ne ben de katıldım, değerli bilgilerle, yıldızlı tariflerle döndüm.
#Gülay Barbaros AltanYılın o vakti geldi, taze sarımsaklar yemyeşil haliyle tezgâhlara çıktı. Girdiği her yemeği güzelleştiren kuru sarımsağın yeri başka. Her zaman o muhteşem aromasını yemeklerimize katabiliriz. Ama taze sarımsakla yapılan yemekler bize başka bir hazzı yaşatıyor. Şef Doğa Çitçi taze sarımsakla hazırlanan üç özel tarifini bizimle paylaştı, servis önerilerini anlattı.
#Melis YılmazGeçmişinde birçok medeniyete ev sahipliği yapan Aydın'ın ilk yerleşim yerlerinden olduğu düşünülen Tralleis Antik Kenti'ne yaklaşık 2 kilometre uzaklıkta olan ve mahallelinin uzun süredir beklediği yol çalışmaları sırasında Roma dönemine ait olduğu değerlendirilen kremasyon küpleri ve insan kemiklerinin bulunmasıyla yol çalışmaları durdu, bölgede incelemeler sürüyor.
#AydınBulgurla hazırlanan geleneksel birçok reçetemiz var. Bat, batırma ve batırık bunlar arasında en bilinenlerden. Temelde hepsi birbirine benzer; bereketli, lezzetli, ve zengindir, emsallerini bulmak zordur. Ama her yörenin kendine has yorumu vardır. Pişirme teknikleri de farklıdır, sunum şekli de... Mesela Tokat batı ikindi vaktinde bir araya gelen kadınlara ikram ediliyor, Malatya usulü batırmaysa asma yaprağı ve ayranla servis ediliyor. Mersin batırığını yapmak o kadar meşakkatli ki genellikle misafir için hazırlanıyor, çok kıymetli. İşi en iyi bilenlerine, memleketlilerine sorduk; bat, batırma, batırık reçetelerini aldık. Bu arada bir klasik olan Antakya kısırını da unutmadık, onun da tarifini ve hikâyesini öğrendik.
#BatırmaFregola çok bilinmez ama o Sardunya mutfağının gözbebeğidir. Kökeni Arap kültürüne dayanan kuskus benzeri bu makarna el yapımıdır. Gösterişsiz ama sağlamdır. Bu lezzet son yıllarda İtalya’nın modern mutfağında yeniden keşfediliyor.
#FregolaMevsimin sebzeleriyle hafiflemeye hazır mısınız? Kıştan çıkarken hepimiz biraz yorgun, biraz da ağırlaşmış hissederiz. Karbonhidrattan zengin tabaklar, dolu dolu battaniye altı atıştırmalıklarla geçen kışın ardından, şimdi acil önlem alma zamanı.
#SebzeHayatın en güzel anıları, sevdiklerimizle paylaştığımız sofraların etrafında şekillenir. O sofralarda sadece yemekler değil, kahkahalar, sohbetler ve en kıymetli duygular da paylaşılır. İşte tam da böyle bir akşam hayaliyle mutfağa girdim bugün. Konuklarım için hazırlayacağım, geleneksel Amerikan mutfağının o kendine has, sıcakkanlı ve lezzetli temsilcisi: Jambalaya!Bu yemeğin adını ilk duyduğumda, egzotik bir melodi gibi tınlamıştı kulağımda. Louisiana'nın kalbinden, New Orleans'ın rengarenk sokaklarından sofralarımıza uzanan bu lezzet yolculuğu, aslında bir "tencere yemeği" olmanın çok ötesinde. Jambalaya, farklı kültürlerin, İspanyol paellasının, Fransız mutfağının ve Afrika baharatlarının muhteşem bir sentezi adeta. Tıpkı New Orleans gibi, canlı, enerjik ve her bir lokmasında ayrı bir sürpriz barındırıyor.
#Jambalaya TarifiBaharın müjdecisi çağla çıktı. Yeşil kadife dokusu sertleşip bambaşka bir mucizeye dönüşmeden önce, kısacık mevsiminde tuza banıp çıtır çıtır yediğimiz çağlayı en çok cacığa yakıştırıyorum. Cacık da ayran gibi Türk mutfağının alameti farikası olabilecekken nedense öne çıkarılmayan bir lezzetimiz olageldi. Salatalıkla yapılanın yeri ayrı ama çağla ve marulla yapılabilen cacıklardan da bahsedeceğim bu hafta size.
#Gülay Barbaros AltanTunceli’de kendi çizdikleri haritalarla belirledikleri alanlara gömdükleri heykelleri tarihi eser diyerek buldurdukları kişileri, satışı yapacak sahte papazla da görüştürerek yurt dışına çıkartma bahanesiyle 50 milyon TL dolandıran şebekeye 9 ilde düzenlenen operasyonda 25 şüpheli gözaltına alındı.
#TunceliTunceli’de kendi çizdikleri haritalarla belirledikleri alanlara gömdükleri heykelleri tarihi eser diyerek buldurdukları kişileri, satışı yapacak sahte papazla da görüştürerek yurt dışına çıkartma bahanesiyle 50 milyon TL dolandıran şebekeye 9 ilde düzenlenen operasyonda 25 şüpheli gözaltına alındı.
#TunceliUnutulmaya yüz tutan şerbet ve hoşaflar ramazan vesilesiyle dönemsel olarak hatırlanıyor. İkisi de modern zamanların bize dayattığı şişelenmiş içeceklere göre çok daha leziz ve sağlıklı. Üstelik yapılışları da kolay. Ayrıca hepsini rafine şekersiz ve damak tadınıza göre değişik tat kombinasyonlarıyla hazırlayabilirsiniz.
#HoşafYazın, kışın özlemini duyduğumuz sebzeleri kuruttuk; ramazan onları lezzetlendirerek pişirmeye en uygun zaman. "Hızlı ve lezzetli yemekler için çok uygun olan kuru sebzelerle neler yapılabilir" diye şef Doğa Çiftçi'ye sorduk, birbirinden özenli reçetelerini bizimle paylaştı.
#Yemek Tarifi