Havuç haberleri sayfasında Havuç hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 6631 Havuç haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Sevdiklerimizle bir araya geldiğimiz bayram günlerinde maalesef soframızı ağırlıklı olarak hamurişleri, pilavlar ve şerbetli tatlılarla donatıyoruz... Sizlere sağlıklı ve bir o kadar leziz tariflerimi anlatıp öyle güzel tüyolar vereceğim ki vücudunuz da bayram edecek...
#BayramBeypazarı’nın meşhur havucunu 80 katlı baklavalarında kullanarak farklı bir lezzet oluşturan Beypazarı Kınalı Eller Kooperatifi’ndeki kadınlar, “El açması 80 katlı baklavamızı, Beypazarı’nın havucuyla tatlandırdık. Sadece el birliği değil, fikir birliği de yaparak yeni lezzetler ortaya çıkarmaya gayret ettik” diyor.
#Beypazarıİnsanoğlu kimi zaman tabiri yerindeyse ölümsüz olmanın, kimi zaman da hep dinç ve genç kalmanın formüllerini aradı. Bu arayışın içinde doğru beslenmenin ne denli önem teşkil ettiğini artık hepimiz biliyoruz. Çünkü doğru besinler hem sizi çeşitli hastalıklardan korur, hem de dinç bir akla ve bedene sahip olmanızı sağlar.
#Mesut TürkTürkiye ve İstanbul’la ilgili sosyal medyada paylaştığı eğlenceli videolarıyla keşfettiğimiz model Sebastien Betsch’le konuştuk. Betsch ülkemizi çok sevmiş; metrobüste, takside yaşadığı maceralardan ve komşularıyla, esnafla diyaloglarından yola çıkarak bizi ve İstanbul’u anlatıyor.
#Sebastien BetschTaze barbunyanın tam zamanı... Baklagil ailesinin bence en albenili ve en lezzetli üyesi... Pembe-kırmızı alacalı kabuklarının içinde parmak izi gibi birbirine benzemeyen o tombul taneleri ister pilaki yapın, isterseniz zeytinyağlı pişirin.
#Zeytinyağlı FasulyeSebze ve meyveler sağlıklı beslenmeye önem verenlerin ilk tercihleri arasında yer almaktadır. Havuç da bu sebzelerden biri olarak ifade edilmektedir. Düşük kalorili olması nedeniyle salatalarda, yemeklerde ve hamur işlerinde kullanılan havuç diyet listelerinde de yer almaktadır. Havuç tüketerek aç kalmadan kilo vermek mümkün olmaktadır. Peki, havuç kilo aldırır mı? Diyette pişmiş, haşlanmış ve çiğ havuç yemek kilo yapar mı tüm detayları ile derledik.
#Sağlıklı YaşamFalda havuç görmek, ara sıra çıkan simgelerden biridir. Özellikle anlam bakımında önemli semboller arasında yer alır. Bu sebeple sizde falda havuç görmenin hangi anlama geldiğini öğrenebilir, bu figürle ilgili fikir sahibi olabilirsiniz. Falda havuç görmek ne demek? Kahve falında büyük, ters ve elinde havuç çıkması anlamı nedir detayları ile derledik.
#FalBulmaca çözenler bilir, en popüler kelimelerden biridir ‘iri taneli bir tür bezelye’, araka... Bugünlerde pazarlarda bollaştı; kimi yerlerde ‘yaprak bezelye’ de denen, mevsimi kısacık ‘sultani’ninse son günleri... Bu güzel sebzenin farklı çeşitleriyle en leziz yemekleri yapmanın de tam zamanı..
#BezelyeKen Sushi and More’un şefi Aras Serkek farklı teknikleri birleştirerek eğlenceli suşiler hazırlıyor. Üzeri pancar, havuç veya pırasa kıtırları ya da çıtır baklava hamurlarıyla süslenen çeşitlerin arasında nori sevmeyenler için soya kâğıdından suşi de var.
#SuşiNe havuçsuz bir turşu düşünebiliyorum ne de en basitinden bir bolonez sos... Mevsimsiz olarak kullandığım belki de tek malzeme havuç. Yaz, kış; et, tavuk, balık hatta tüm sebze yemeklerinde, o nefis şekerli tadıyla adeta bir kaldıraç görevi görüyor. Başrolde olduğu zeytinyağlısı ve üzerindeki peynir kremasıyla bir dünya klasiği haline gelen keki de onu vazgeçilmez kılıyor...
#HavuçEn sağlıklı kök sebzelerden biri olan havuç beslenmede de oldukça önemli. İçeriğindeki zengin vitamin ve minerallerle vücudun günlük ihtiyacını büyük ölçüde karşılamaya yardımcı oluyor. Peki havucun yararları neler? Havuç suyu nelere iyi geliyor?
#HavuçSurvivor Furkan Kızılay hayatı ve biyografisi ile dikkat çekiyor. 2017-2022 yılında yayınlanan Survivor'da yarışan ve oyunculuk kariyerine devam eden Furkan Kızılay, bu sene All Star'da mücadele ediyor. 1990 yılında doğan Survivor Furkan Kızılay, Çocuklar Duymasın dizisinde Emre (Havuç) karakteri ile ün kazandı. Peki, Survivor Furkan Kızılay kimdir, kaç yaşında, nereli? İşte, hayatı hakkında ayrıntılı bilgiler.
#Survivor Furkan KimdirAntalya'nın Kumluca ilçesinde, neslinin tükenmesinin önüne geçilmesi ve farkındalık oluşturmak amacıyla eşeklere sembolik nikah kıyıldı. Aydın Aydın'ın da türkü söyleyip klip çektiği etkinlikte, eşeklere gelinlik ve damatlık giydirildi.
#AntalyaAntalya'nın Kumluca ilçesinde, neslinin tükenmesinin önüne geçilmesi ve farkındalık oluşturmak amacıyla eşeklere sembolik nikah kıyıldı. Aydın Aydın'ın da türkü söyleyip klip çektiği etkinlikte, eşeklere gelinlik ve damatlık giydirildi.
#AntalyaYeni açılan ilk vegan fine dining restoranımız Telezzüz bana ünlü şef Rasmus Kofoed’in Kopenhag’daki Angelika’sını hatırlattı. Kişniş soslu, damlasakızlı-tahinli piyaz, enginarlı keşkek, şalgam ve sumaklı soğan salatasıyla servis edilen istiridye mantardan şiş... Benim için iyi ve dengeli bitki bazlı yemek anlayışına tam da uyan tabaklardı tattıklarım.
#Ebru Erke“Akşam yemeğinde ne kadar plastik alacaksınız efendim? Ya siz hanımefendi?” Bu cümle hicivli bir skeçten alınmış gibi görünse de araştırmalar bunun gerçeğe çok yakın olduğunu gösteriyor. İşte içerdiği plastik miktarını öğrenince çok şaşıracağınız besinler…
#PlastikBir hafta önce bütün bir tavuk alıp haşladınız. Kavanoza koyduğunuz haşlama suyunu sonradan çorba yaparım diye sakladınız. Bu tavuk suyunu dolapta kaç gün bekletebilirsiniz? Bir hafta sonra o tavuk suyu sizi zehirleyebilir mi? Dondurucudan çıkardığınız çiğ kıymadan köfte yapıp tekrar dondurabilir misiniz Çözdürdüğünüz et ya da tavuğunuzu pişirmeden ne kadar süre dolapta bekletebilirsiniz? Dondurucuda peynir, kaymak, peynir saklıyor musunuz? Son kullanma tarihi yaklaşan tavuk ya da eti dondurulduğunuzda hangi tarihe kadar saklıyorsunuz?
#Gıdaları DondurmaBu hafta gündemden düşmeyen Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier’nın İstanbul ziyareti iki ülkenin yemek kültürünü birleştiren etkinliklerle de öne çıktı. Cumhurbaşkanına tattırdığı lezzetleri anlatan ziyaretin resmi aşçısı şef Cem Ekşi: “Yaptığımız bir mutfak diplomasisiydi aslında.”
#Frank-Walter SteinmeierKısa sürede tüketemeyeceğimiz, pratik olsun diye önceden hazırladığımız bazı besinleribuzluk ya da derin dondurucuda saklarız. Et, ekmek, soğan, sarımsak, sebze, meyve ne bulursak buzluğa atıyoruz ama yaptığımız bazı hatalar bu gıdaların besin değerlerini yitirmelerine, lezzetlerini kaybetmelerine ve en önemlisi zararlı hale gelmemelerine neden oluyor. Biz de Prof. Dr. Nevzat Artık’tan bu konuda kafaları karıştıran soruların yanıtlarını aldık.
#Gıda DondurmaPerşembe günü başlayan Alaçatı Ot Festivali tüm hafta sonu boyunca devam edecek. Biz de tezgâhlara çıkan çeşit çeşit taze otu mutfağında değerlendirmek isteyenler için The Marmara Bodrum’daki Tuti Restaurant’ın şefi Hakan Süve ve Ahali Alaçatı’nın koordinatör şefi Altuğ Tezer’den nefis tarifler ve pratik öneriler aldık.
#GİZEM DİNÇBAŞGöz sağlığı hakkında ortalıkta dolanan tavsiye ve uyarıların bazıları bilimsel geçerliliği olan şeyler ancak bazıları düpedüz hurafe. Üstelik bu bilgi kirliliği, zaman zaman görme kaybına kadar giden sorunlara yol açabiliyor. İşte 9 başlıkta efsaneler ve gerçekler...
#Göz SağlığıÇoğu insanın zeki olduğunu düşündüğü hayvanların kısa bir listesi vardır; şempanzeler, yunuslar, balinalar, belki köpekler ve kediler. Ancak biyolojik bilimlerdeki en son gelişmeler bu listeyi bir hayli genişletecek ilginç sonuçlar ortaya koydu. Mesela zürafalar matematik işlemlerini kafalarından yapabilirler, yunuslar para birimini geliştirip kullandılar ve karıncalar aynada kendilerini tanıyabilir! İşte hayvanlar aleminden sizi şaşırtacak sürpriz bilgiler…
#Hayvanlar AlemiGıdaların besin değerlerini arttırıyor, kompleks lezzetler yaratırken sürdürülebilirliğe katkı sağlıyor. Fermantasyonu turşuyla sınırlamayın. Peynir ve et yerine geçen alternatif ürünlerin yapımında oynadığı kilit rollerle vegan ve vejetaryen mutfakların da yıldızı.
#FermantasyonRamazan Bayramı’nda Ankaralıların bir kısmı tatili şehir dışında geçirmeyi tercih ederken bir kısmı da başkent Ankara’da kaldı. Başkentin çevre ilçeleri, kentin yoğun temposundan uzaklaşarak dinlenmek ve rahatlamak isteyenler için birçok seçenek sunuyor. İşte bayramı Ankara’da geçirenler için Ankara’nın çevresinden derlediğimiz 7 sakin rota...
#Şeker Bayramı26 Mart’ta Unilever Food Solutions’ın (UFS) Hollanda’daki Gıda İnovasyon Merkezi Hive’de yapılan ‘Geleceğin Menüleri Trend Raporu’nun sonuçlarının açıklandığı lansmana OD Urla’nın şefi Osman Sezener’le birlikte UFS Türkiye Genel Müdürü Yılmaz Tokgöz ve Orta Doğu, Türkiye ve Afrika Pazarlama Lideri Didem Molay Sevin’in davetiyle katıldık.
#Müge AkgünSağlıklı görünmenin ilk kuralı sağlıklı bir cilde sahip olmaktan geçiyor. Cilt bakımı ise bunun en önemli ayaklarından biri… Ancak tek unsur bu değil. Doğru zamanda, doğru miktarda besinler tüketerek de cilt güzelliğinize katkıda bulunabilirsiniz. Yayımlanan yeni bir rapora göre, karotenoidlerin cildi daha güzel ve genç gösterdiği ortaya çıktı. Peki cilt bakımına katkıda bulunan ve cildi yenilemeye yardımcı olan besinler hangileri? Bu gıdaları ne sıklıkla tüketmek gerekiyor? Hangi tarifler etkili? Uzman Diyetisyen Büşra Şen ile mercek altına aldık.
#SağlıkRamazan ayının en güzel yanı iftarda aile ve dostlarla birlikte olmaktır ama bazen sofranın etrafındakiler, bazen de sofranın kurulduğu yer değişebilir. Her nerede ve kiminle olursak olalım lezzetli bir sofra kurmak aslında hiç de zor değil. Nasıl mı? İşte herkesin kendine göre bir mutluluk bulacağı 5 harika piliç tarifi!
#Sponsorlu İçerikYılbaşı sofraları her zaman önemlidir ama bu yıl her zamankinden biraz daha önemli. Çünkü bu yıl koronavirüs pandemisiyle mücadele kapsamındaki kısıtlamalar nedeniyle neredeyse herkes yeni yılı evinde karşılayacak. Peki yılbaşı sofrasının yıldızı nedir? Tabii ki nar gibi kızarmış, çıtır çıtır bir hindi. Peki fırında hindi nasıl pişirilir? Hindi pişirirken hangi püf noktalarına dikkat etmek gerekir. Tüm bu soruların cevapları için sizi içeriğimize alalım…
#Fırında Hindi Nasıl PişirilirBarbunya yazın tazesiyle kışın da kurusuyla sofralarımızı süsleyen en nefis bakliyatlardan. Aynı zamanda meze olarak da tüketilebilen barbunya pilakinin yapılışı ise çok kolay. İçine havuç ve patates de ekleyerek lezzetine lezzet katabileceğiniz zeytinyağlı barbunya pilaki nasıl yapılır öğrenmek istiyorsanız, sizi içeriğimize alalım. İşte püf noktaları eşliğinde yılbaşı sofranıza da çok yakışacak barbunya pilaki tarifi…
#BarbunyaBu hafta Eminönü’ndeydim. Biri Sirkeci’de olmak üzere 3 mekanda köftelerin tadına baktım. Üçü de birbirinden farklı köfteler. Şimdiden söyleyeyim. Sadece birini beğendim. Yazıma geçmeden önce ise bir konuya açıklık getireyim. Bazı okuyucularım ve mekan sahipleri bana serzenişte bulunuyorlar, beğenmediğimi yazıyorum diye. Beni bilen bilir. Bir kaç mekanda yemeğin görüntüsünden ya da tadına baktıktan sonra beğenmezsem bırakıyorum. Bunu da hem instagram hesabımdan hem de buradan sizlere anlatıyorum. Kızmaca gücenmece yok. Bu yazımda da maalesef 2 köfteciyi eleştireceğim.
#Sertaç VirancıkÜlkemiz, balık çeşitleri açısından oldukça zengin bir yerdir. Bu anlamda birçok farklı balık türünün yaşadığı bilinir. Bu türlerden birisi olarak şabut balığı da hem ismi hem de tüketilebilmesi ile dikkat çeker. Deniz ve balıkçılık kültürü olmayanlar, şabut balığının özelliklerini merak edebilir. Sizler için şabut balığı hakkında merak edilen tüm detayları derledik.
Elma sirkesi ile turşu kurulup kurulamayacağı merak edilen konlardan biri. Turşu da kullanılan malzemeye göre sirke kullanımı da farklılık gösterebiliyor. Genellikle de turşu yapımında üzüm veya limon sirkesi tercih ediliyor. Peki elma sirkesi ile turşu yapılır mı? Turşu yapımında hangi sirke kullanılır? İşte ayrıntılar...
#Turşu YapımıKonsome Fransız mutfağına ait bir tür çorbadır. Özelliği şeffaf ve tortusuz olmasıdır. Bu şeffaflık süzülerek değil özel bir berraklaştırma yöntemiyle elde edilir. Peki konsome nasıl yapılır, nasıl kullanılır? İşte iyi bir aşçı olmanın ilk kurallarından biri olan konsome yapımıyla ilgili aklınıza takılan soruların cevapları…
#Konsome Nedir