Bahar detoksuna davetlisiniz

Eğer siz de sabahları uyanmakta zorlanıyor, kendinizi sürekli yorgun, halsiz ve mutsuz hissediyorsanız, o zaman bahar detoksuyla yenilenme zamanınız gelmiş demektir.

Haberin Devamı

Antioksidan zengini besinlerle oluşturulan detoks kürleri yardımıyla vücudunuzu toksinlerden arındırabilir ve yaz aylarına çok daha mutlu ve enerjik girebilirsiniz. Doğanın tüm ihtişamıyla kendini yenilediği bu günlerde, enerjinizi yükseltmek ve daha da önemlisi kış aylarında maruz kaldığınız toksik yükünüzü azaltmak için harekete geçmeye ne dersiniz? İlkbahar ayları vücudunuzu yormayan detoks programları için en uygun zamanlardır. Kış aylarında maruz kaldığımız yoğun çevre kirliliği, sağlıksız beslenme ve kullandığımız ürünlerdeki kimyasallar, maalesef ki vücudumuzun toksik yükünü artırıyor. Bunun sonucunda da yorgunluk, bitkinlik, aşırı uyku ya da uykusuzluk, kas ve eklemlerde gerginlik, çabuk hastalanma, baş ağrısı, mutsuzluk ve yaşamdan keyif almama hali gibi birçok sağlık sorunu ortaya çıkıyor. Yaşam kalitemizi düşüren bu belirtilerden kurtulabilmek, kışın kirlerini üstümüzden atabilmek ve enerjimizi yeniden kazanabilmek için de detoks kürlerinden yardım almamız gerekiyor.

Haberin Devamı

Bahar detoksuna davetlisiniz

DETOKS KİLO VERME YÖNTEMİ DEĞİLDİR

Detoks ile ilgili doğru bilinen yanlışlardan biri de kilo verme yöntemi olarak değerlendirilmesidir. Detoks, zayıflama yöntemlerinden biri değildir. Bilinçli gıda seçimleriyle toksinleri vücuttan uzaklaştırmak için yapılan kısa süreli diyetlerdir. Sürekli detoksta olmak çok ciddi şekilde vücut sisteminin ve dengesinin bozulmasına yol açar. Bu nedenle detoks uygulamaları 1, 3 ve 7 günü geçmemelidir. Detokslar, 6 ay içinde 3 defadan fazla yapılmamalıdır. Bir ay içinde toksin yoğunluğunuza bağlı olarak en fazla 1 kere detoks yapılır.

Bahar detoksuna davetlisiniz

DETOKS YAPARKEN NELERE DİKKAT ETMELİYİZ?

Detoks uygulamalarından başarılı bir sonuç elde etmek istiyorsanız öncelikle sağlıklı beslenmeye sürekli dikkat etmelisiniz. Ayrıca detokslar, kontrollü ve bilinçli yapılmadıkları zaman vücut dengesinin ve sisteminin bozulmasına neden olabilir. Özellikle altta yatan ciddi bir hastalığınız varsa, düzenli ilaç kullanıyorsanız ve hamileyseniz kesinlikle detoks yapmayın ve bu tarz kürler uygulamadan önce mutlaka doktorunuza danışın.

Haberin Devamı

BAŞARILI BİR DETOKS İÇİN BUNLARA DİKKAT!

-Öğünlerinizi genellikle aynı saatlerde yemeye dikkat edin. Mümkünse iki öğün beslenin.
-Detoks yaptığınız süre içerisinde bol bol su tüketin.
-Detoks yapacağınız aşamada mutlaka egzersiz yapın.
-Bu süreçte özellikle işlenmiş etlerden, trans yağlardan, paketli ve şekerli gıdalardan uzak durun.
-Saat 18:00'den sonra meyve yemekten kaçının.
-Karbonhidrat alımını şekerden değil, tahıllar vasıtasıyla almaya çalışın. Lifli gıdaları da artırın.
-Başarılı bir detoks sırasında unlu gıdaları kestiğimiz gibi süt, yoğurt ve peyniri de kullanmamak da fayda vardır.
-Detoks yaptığınız süre içinde sebze ve meyvenin yer aldığı bir beslenme planına geçin.
-Sebze ve meyveleri tarım ilaçlarından arındırabilmek için de sirkeli ve karbonatlı suyla iyice temizleyerek, tüketmeye özen gösterin.
-Kahve, sigara ve alkol tüketiminden uzak durun. Kahve yerine bitki çayları tüketin. Mesela antioksidan bakımından zengin olan yeşil çayı tercih edebilirsiniz.

Haberin Devamı

EVDE YAPABİLECEĞİNİZ BASİT DETOKS TARİFLERİ 

Bahar detoksuna davetlisiniz

Kırmızı renkli detoks
Malzemeler:

-1/3 su bardağı mor lahana
-1 kırmızı havuç
-Yarım kırmızı elma
-Küçük bir parça zencefil
-Biraz tarçın
-Biraz alkali su
-Yarım çay bardağı limon

Yapılışı:
Tüm malzemeleri katı meyve sıkacağına koyun ve sıkın. Elde ettiğiniz posayı atmayın ve detoks suyunun içine ekleyin. Akşamları sadece bunu içebilirsiniz. Posa, sizi hem tok tutacaktır hem de karışımı daha sağlıklı hale getirecektir.

Bahar detoksuna davetlisiniz

Tatlı meyvelerden oluşan detoks suyu

Malzemeler:
-1 su bardağı çilek ve kuşkonmaz (Mor erik, mor üzün veya böğürtlen de kullanabilirsiniz.)
-2 muz
-Bir bardak badem veya fındık sütü
-2 çay kaşığı tarçın
-1 çay kaşığı bal
-İsteğe bağlı 1 su bardağı ıspanak da kullanabilirsiniz.

Yapılışı:

Haberin Devamı

Tüm malzemeleri meyve sıkacağına koyun ve sıkın. Detoks suyunuz hazır.

Maydanozlu ve limonlu detoks çayı
Maydanoz, toksin atmak için en etkili sebzelerden biridir. Maydanozu limon ile birlikte tükettiğiniz zaman ise etkisi iki katına çıkar. Bu detoks çayını hazırlamak için öncelikle, 1 bardak kaynamış suyun içine yarım limonu doğrayın. Daha sonra, 6-7 maydanozu saplarıyla birlikte içine atıp, 10 dakika boyunca demlenmesini bekleyin. Daha sonra karışımı süzüp, ılık olarak için.

 

Yazarın Tüm Yazıları