derya jerdev haberleri sayfasında derya jerdev hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 26 derya jerdev haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Vareniki Ukrayna mutfağına ait bir çeşit mantıdır. Adını katlama şeklinden alır. Yarım ay şekli verilen mantıların adı vareniki olur, yüzük şeklini verince ise pelmeni denir. Pelmeni'yi Rus mutfağına ait genelde kıymalı olan büyük mantılar olarak da hatırlayabilirsiniz.
#Ukrayna MutfağıÇoğu kafelerde gördüğünüz sufle aslında sufle değil. Genelde volcano'ya (lava cake/çikolata şelalesi/çikolatalı sıcak kek) sufle deniyor. Fakat volcano hem yapımı hem kıvamı farklı olan bir tatlıdır. Suflenin kıvamı o yüzden yanlış biliniyor.
#Derya JerdevFederico Fellini'nin de dediği gibi, hayat makarna ve sihrin buluşmasıdır. En pratik ve en lezzetli yemeklerden biridir bence ton balıklı makarna. Tariflerde genellikle zeytin veya salatalık turşusu kullanılır ama ben onun yerine kapari koydum. Sonuçta tercih sizin...
#Ton Balıklı Makarna TarifiBenim Pavlova'larım porsiyonluk şeklinde hazırlandı, sebebi ise hem daha şık durması hem keserken dağılmaması. Tabanı mereng olduğu için kocaman bir pasta yaparsak keserken parçalanan kısımları olacaktır o yüzden bence bu şekilde olması daha hoş. Bu malzemeler ile 4 hatta 5 adet mereng çıkıyor, dilerseniz tepsiye bir adet büyük çanak da yapabilirsiniz, tercih sizin. Meyve olarak ben yaban mersini, kivi, muz ve nar kullandım. Bu kısım da tamamen sizin zevkinize bağlıdır.
#Pavlova PastasıGingerbread olarak bilinen zencefil ve tarçın bombası hepimiz için bir yılbaşı sembolü olmuştur. Kısaca tarihçesine bakacak olursak eğer, söylentilere göre bu kurabiyenin tarifi 16'ncı asırda tahtta olan Kraliçe Elizabeth zamanına dayanıyor. Kurabiyelerin şekilleri Kraliçe'nin çevresinden ilham alıyor ve farklı farklı oluyormuş.
#GingerbreadRamazan ayıyla birlikte sevdiklerine özel lezzetler sunmak isteyenler her gün iftar menülerini özenle oluşturuyor. "İftara ne pişirsem?, "Bugün ne pişirsem?" diye düşünenler için çorbadan tatlıya Ramazan'ın on beşinci gününe özel nefis bir menü hazırladık. İşte 27 Nisan Salı, Ramazan'ın 15. günü için iftar menüsü...
#RamazanRamazan ayıyla birlikte sevdiklerine özel lezzetler sunmak isteyenler her gün iftar menülerini özenle oluşturuyor. "İftara ne pişirsem?, "Bugün ne pişirsem?" diye düşünenler için çorbadan tatlıya Ramazan'ın on birinci gününe özel nefis bir menü hazırladık. İşte 23 Nisan Cuma Ramazan'ın 11. günü için iftar menüsü...
#RamazanVareniki Ukrayna mutfağına ait bir çeşit mantıdır. Adını katlama şeklinden alır. Yarım ay şekli verilen mantıların adı vareniki olur, yüzük şeklini verince ise pelmeni denir. Pelmeni'yi Rus mutfağına ait genelde kıymalı olan büyük mantılar olarak da hatırlayabilirsiniz.
#Ukrayna MutfağıŞubat ayı gelince Sevgililer Günü hazırlıkları da başlıyor. Geçmişte şık mekanlarda yenen Sevgililer Günü yemeklerinin yerini bu yıl pandemi nedeniyle evlerde oturulacak baş başa sofralar alacak. Hürriyet Lezizz yazarı Derya Jerdev, çorbadan tatlıya nefis bir Sevgililer Günü menüsü hazırladı sizin için. Şimdiden afiyet olsun...
#Sevgililer GünüAralık ayı geldi mi yılbaşı sofrası hazırlıkları da başlıyor. Özellikle bu yıl yeni yıla evde girileceğinden şık bir sofraya oturmak isteyenler şimdiden hem sunumuyla hem de lezzetiyle yılbaşına yaraşır tarifler için arayışa geçti. Hürriyet Lezizz yazarı Derya Jerdev, yılbaşı sofralarınız için mezeden tatlıya enfes tariflerden oluşan bir menü hazırladı. Yılbaşı gecesi için yemeklerinizi planlamadan önce bu menüye mutlaka bir göz atın...
#Yılbaşı MenüsüÇoğu kafelerde gördüğünüz sufle aslında sufle değil. Genelde volcano'ya (lava cake/çikolata şelalesi/çikolatalı sıcak kek) sufle deniyor. Fakat volcano hem yapımı hem kıvamı farklı olan bir tatlıdır. Suflenin kıvamı o yüzden yanlış biliniyor.
#Derya JerdevFederico Fellini'nin de dediği gibi, hayat makarna ve sihrin buluşmasıdır. En pratik ve en lezzetli yemeklerden biridir bence ton balıklı makarna. Tariflerde genellikle zeytin veya salatalık turşusu kullanılır ama ben onun yerine kapari koydum. Sonuçta tercih sizin...
#Ton Balıklı Makarna TarifiBenim Pavlova'larım porsiyonluk şeklinde hazırlandı, sebebi ise hem daha şık durması hem keserken dağılmaması. Tabanı mereng olduğu için kocaman bir pasta yaparsak keserken parçalanan kısımları olacaktır o yüzden bence bu şekilde olması daha hoş. Bu malzemeler ile 4 hatta 5 adet mereng çıkıyor, dilerseniz tepsiye bir adet büyük çanak da yapabilirsiniz, tercih sizin. Meyve olarak ben yaban mersini, kivi, muz ve nar kullandım. Bu kısım da tamamen sizin zevkinize bağlıdır.
#Pavlova PastasıGingerbread olarak bilinen zencefil ve tarçın bombası hepimiz için bir yılbaşı sembolü olmuştur. Kısaca tarihçesine bakacak olursak eğer, söylentilere göre bu kurabiyenin tarifi 16'ncı asırda tahtta olan Kraliçe Elizabeth zamanına dayanıyor. Kurabiyelerin şekilleri Kraliçe'nin çevresinden ilham alıyor ve farklı farklı oluyormuş.
#Gingerbread