GeriHamur İşi Tarifleri Yunan usulü tavuklu börek tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Yunan usulü tavuklu börek tarifi

Yunan usulü tavuklu börek tarifi

Evinizde kolayca yapabileceğiniz lezzetli bir tarif...

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 60+ dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 4 adet hazır yufka
  • 1 adet bütün tavuk
  • 1 adet kuru soğan
  • 4 adet yumurta
  • 2 su bardağı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber

Yunan usulü tavuklu börek tarifi Nasıl yapılır?

Temizlenip, yıkanmış bütün tavuğu, içine bütün soğanı da ilave ettiğiniz suda haşlayın. Ocaktan indirip, soğumasını bekleyin. Elinizle parçalayarak etlerini ayırın. Tuz ve karabiberi serpiştirin. Yumurtaları çırpıp, tavuk etleriyle iyice karıştırıp bir kenara ayırın.

Fırına dayanıklı tepsinin altını iyice yağlayıp, bir yufkayı kenarları dışarıya taşacak biçimde yayın. Üzerine yukarıda hazırladığınız tavuklu harcı serin. Tekrar üçüncü yufkayı buruşturarak serip, yine zeytinyağını dökün. En üste dördüncü yufkayı serip, en alttaki yufkanın kenarlarını da üzerine toplayın.

Böreğinizin üzerine kalan zeytinyağını bolca aktarın ve 175 derce fırında 35 dakika kadar börek kızarıncaya dek pişirin. Biraz ılınınca dilimleyip, servis tabağına alalım.