GeriKurabiye Tarifleri Tuzlu kurabiye tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Tuzlu kurabiye tarifi

Tuzlu kurabiye tarifi
Abone Olgoogle-news

Yeni demlenmiş çayın yanına fırından yeni çıkmış mis gibi kurabiyeleri herkes çok sever. Bu tarifle yapacağınız ağızda dağılan, kıyır kıyır kurabiyeler yiyenlerin sevgisini toplayacak. İstediğiniz şekli verebileceğiniz tuzlu kurabiyeyi kavanozlarda saklayarak uzun süre bayatlamasını önleyebilirsiniz. Peki .ay saatlerinin en klasikleşmiş lezzeti tuzlu kurabiye nasıl yapılır? İşte tuzlu kurabiye tarifi…

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 125 gram tereyağı
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı sirke
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 su bardağı un

Üzeri için:

  • Yumurta sarısı
  • Çörek otu
  • Susam

Tuzlu kurabiye tarifi Nasıl yapılır?

Yumuşamış tereyağını yoğurma kabına alın.

Un hariç diğer malzemeleri ekleyip karıştırın.

Unu karışıma eklemeden önce eleyin.

Ardından azar azar ilave edip yumuşak, ele yapışmayan bir hamur elde edin.

Hazırladığınız hamuru iki yağlı kağıt arasına alın.

Merdane ile yarım santim kalınlığında açın.

İstediğiniz şekilli kurabiye kalıbıyla veya elinizde şekiller verin.

Yağlı kağıt serili tepsiye kurabiyeleri dizin.

Üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu ve susam serpin.

Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 20-25 dakika kızarana kadar pişirin.

Şimdiden afiyet olsun.

Palmiye Kurabiye | Mucize Lezzetler