GeriSebze Yemeği Tarifleri Türlü tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Türlü tarifi

Türlü tarifi

Türlü mutfağımızın en sevilen tencere yemeklerinden. Patlıcan, patates, taze fasulye, sivri biber, domates ve kabak ile hazırlanıyor. İsteğe göre et de eklenebilir. Farklı sebzelerin bir araya geldiği bu tarif oldukça da besleyici. Peki türlü yemeği nasıl yapılır? İşte türlü tarifi ve malzeme listesi...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 60+ dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 3 adet patates
  • 2 adet kuru soğan
  • 4 adet domates
  • 2 adet sivri biber
  • 1 adet patlıcan
  • 2 avuç taze fasulye
  • 7-8 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 su bardağı su
  • Tuz
  • Karabiber
  • Zeytinyağı

Türlü tarifi Nasıl yapılır?

İlk olarak patatesleri soyun ve suda bekletin.

Patlıcanları alaca soyup patateslerle aynı boyutta doğrayın ve tuzlu suya alın.

Domatesi küp şeklinde doğrayın. Fasulyeleri ayıklayıp 2-3 parçaya ayırın.

Soğanları ve sarımsakları da yemeklik doğrayın.

Soğanları tencerenin tabanına yerleştirin.

Ardından biberleri, onun üzerine de taze fasulyeleri ekleyin.

Domates ve sarımsakların yarısını sebzelerin üzerine yayın.

Patatesleri ve patlıcanları da yerleştirdikten sonra sarımsak ve domateslerin kalanını en üste yayın.

Zeytinyağı ve ılık suyla erittiğiniz tuz ve salçayı da malzemelerin üzerine gezdirin ve yemeğinizi orta ateşte pişirin.