GeriÇorba Tarifleri Taze tarhana çorbası tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Taze tarhana çorbası tarifi

Taze tarhana çorbası tarifi

Tarhana genellikle yazdan yapılıp kurutularak saklanan ve ihtiyaç olduğunda suda eritilerek kullanılan bir çorba malzemesidir. Ancak evde kuru tarhananız olmasa da sıcak sıcak tarhana çorbası keyfi yapabilirsiniz. Her evde bulunan birkaç temel malzemeyle yapılan bu kolay çorba acil durumlarda vazgeçilmezleriniz arasına girecek.

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı tatlı biber salçası
  • 2 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 3 yemek kaşığı yoğurt

Taze tarhana çorbası tarifi Nasıl yapılır?

Önce eğer kırmızı biber kullanacaksanız biberleri kabukları soyulacak kadar haşlayın. Kabuklarını soyup, tel süzgeçten geçirin. Domates kullanacaksanız domatesleri ikiye bölüp, limon gibi sıkarak çekirdeklerini çıkarın. Rendeleyip kabuklarını da ayırın.

Tencereye yağı koyarak eritin. Unu karıştırarak, hafifçe pembeleştirin. Salçaları (ya da domates ve biber püresini) katın, kısa bir süre tencerede çevirdikten sonra çorbanın suyunu ve yoğurdunu koyun. Telle karıştırarak çorba kıvam kazanıncaya dek, orta ateşte pişirin.

Kırmızı pul biber ve kuru nane serpip sıcak sıcak servis yapın.