GeriDiyet Tarifler Sebzeli frittata tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Sebzeli frittata tarifi

Sebzeli frittata tarifi

Uzmanlar diyet yapanlar için çok tok tutan ve çok bol bir protein kaynağı olan yumurtanın bol bol tüketilmesini tavsiye ediyor. Yumurtayı kahvaltı dışındaki öğünlerde tüketmenin en kolay ve lezzetli yolu bir tür İtalyan omleti olan frittata. Bu tarifimizde frittata'yı sebzelerle zenginleştirdik. Böylece kalorisini çok fazla artırmadan tadını ve besleyiciliğini artırmış olduk. Mutlaka denemelisiniz! İşte sebzeli frittata tarifi...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk

Malzemeler

  • 6 adet yumurta
  • 250 gram karnabahar
  • 250 gram brokoli
  • 2 adet taze soğan
  • 200 gram mantar
  • 1,5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet sarı biber
  • 1 adet kırmızı biber
  • Tuz
  • Karabiber

Hazırlanışı

İlk olarak karnabahar ve brokolileri parçalara ayırarak buharda haşlayın. Biberleri küp şeklinde doğrayın. Daha sonra mantarları ve taze soğanı da tavada pişirin. İçine haşladığınız karnabahar ve brokolileri ekleyin. Yumurta, tuz ve karabiberi bir kapta çırpın. Tavada pişirdiğiniz sebzelerin üzerine dökün.

5-6 dakika pişirin. Üzerini süslemek için domates, zeytin ve kıyılmış maydanoz koyabilirsiniz.