GeriBörek Tarifleri Pratik su böreği tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Pratik su böreği tarifi

Pratik su böreği tarifi

Yapımı oldukça zahmetli olan su böreğini yufka ile de hazırlayabilirsiniz.

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 100 gram tereyağı
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1 su bardağı rendelenmiş sert beyaz peynir
  • 6 adet yumurta
  • 1 su bardağı lor peyniri
  • 1 tutam tuz
  • 3 su bardağı su
  • 6 adet yufka
  • 1 çay kaşığı karbonat

Pratik su böreği tarifi Nasıl yapılır?

Yumurtaları derin bir kaba kırıp ılık tereyağı, su, kabartma tozu ve karbonatı ekleyin. Tel çırpıcı yardımıyla malzemeleri 1-2 dakika kadar çırpın. Diğer taraftan, fırın tepsisini yağlayın. Yufkalardan birini tepsiye buruşturarak yerleştirin. Hazırladığınız karışımdan bir kepçe kadar alıp yufkanın her tarafını ıslatın. İkinci yufkayı da buruşturarak tepsiye yerleştirin. Yumurtalı karışımdan bir kepçe kadar daha alıp, yufkanın üzerine yayın. Bir yufka daha alıp onu da aynı şekilde üzerine yayın.

İç harcı için kenarda bekleyen peynirleri karıştırıp yufkanın üzerine serpiştirin. Kalan yufkaları da aralarına yumurtalı sostan gezdirerek yayın. Bıçağın ucuyla ya da çatalla böreği rastgele delip kalan sosu da üzerine yayın. Böreği 5 dakika önceden ısıtıp 200 dereceye ve alt-üst konuma ayarladığınız fırında üzeri nar gibi kızarıncaya kadar, en az 40-45 dakika pişirip çıkarın. Dilimleyerek servise sunun.