GeriAtıştırmalık Tarifleri Pratik granola tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Pratik granola tarifi

Pratik granola tarifi

Kahvaltıda ve günün diğer öğünlerinde ekmek, börek gibi hamur işleri yerine tercih edebileceğiniz nefis bir tarifimiz var: Ev yapımı granola. Oldukça pratik olan bu tarif, içindeki kuru meyveler sayesinde şeker ihtiyacınızı da alıp götürüyor. Beslenme ve Diyet Uzmanı Ulaş Özdemir'e ait bu tarifi siz de evinizde denemek isterseniz malzemelerini ve yapılış aşamalarını aşağıda bulabilirsiniz. Afiyet olsun...

  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 200 gram yulaf ezmesi
  • 50 gram ceviz
  • 50 gram kabak çekirdeği
  • 75 gram bal
  • 30 gram pekmez
  • 30 gram zeytinyağı
  • 100 gram yoğurt
  • 2 adet kuru kayısı veya tercihen 10 adet yaban mersini 

Pratik granola tarifi Nasıl yapılır?

Tüm malzemeleri bir kaba koyup karıştırın.

Fırın tepsinizin üstüne yağlı kağıt kesip, yerleştirin.

Karışımı yağlı kağıdın üzerine dökün ve eşit şekilde yayın.

Tepsiyi önceden 180 derecede ısıttığınız fırına yerleştirin ve 8 dakika kadar pişirin.

Tepsiyi fırından çıkarın.

Karışımı iyice karıştırıp yine eşit bir şekilde tepsiye yayın.

Bu sırada fırının derecesini 140’a getirin.

Karışımı her 15 dakikada bir karıştırıp yayarak 45 dakika boyunca pişirin.

Tepsiyi fırından çıkardıktan sonra soğumaya bırakın. Soğurken kesinlikle karıştırmayın.

Soğuduktan sonra pişmiş granolanızı parçalara bölerek servis bardaklarına kırın. (Saklamak isterseniz saklama poşetine ya da cam kavanoza koyabilirsiniz.)

Bardaklara böldüğünüz granolaların üzerine birer kaşık süzme yoğurt ilave edin.

Üzerine çilek ve yaban mersini serperek servis edin.

İsteğiniz taze veya kuru meyveyi kullanarak farklı çeşitlerini de hazırlayabilirsiniz.

Karışımı yoğurtla veya sütle karıştırarak tüketebilirsiniz.