Papaz yahnisi tarifi

Kökeni çok eskilere dayanan papaz yahnisi dana etiyle de kuzu etiyle de yapılabiliyor. Bol soğan ve sarımsakla lezzet kazanan papaz yahnisi içindeki sirkeyle daha da lezzetli hale geliyor. Sizin için papaz yahnisinin tarifini araştırdık. İşte çok beğeneceğiniz bir et yemeği…

Papaz yahnisi tarifi
Papaz yahnisi tarifi
cakeServis:4 - 6 Kişilik
cookSüre:30-60 dk
cakeOrta

Malzemeler

  • 500 gram kuzu kuşbaşı
  • 40 adet kadar arpacık soğan
  • 2 baş sarımsak
  • 100 gram tereyağı
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 adet küp şeker
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 4-5 su bardağı kaynamış su
Nasıl Yapılır
  1. Arpacık Soğan ve Sarımsak Hazırlığı:
    Arpacık soğanları ve sarımsakları ayıklayın, güzelce yıkayın.
  2. Tencereyi Hazırlama ve Tereyağını Eritme:
    Düdüklü tencereyi kızdırın ve tereyağını eritin.
  3. Etlerin Sote Edilmesi:
    Etleri tencereye alın ve tereyağında sık sık karıştırarak soteleyin. Etler sularını salıp çektikten sonra 2-3 dakika daha kavurun.
  4. Soğan ve Sarımsak Eklenmesi:
    Soğan ve sarımsakları etlere ilave edin ve hepsini birlikte kavurmaya devam edin.
  5. Suyun Eklenmesi ve Baharatların Katılması:
    Etlerin üzerini 3 parmak geçecek kadar sıcak suyu tencereye ekleyin. Ardından sirkeyi, baharatları ve şekeri de ilave edin.
  6. Pişirme Süreci:
    Tencerenin kapağını kapatın ve yaklaşık 30 dakika kadar pişirin.
  7. Sunum:
    Yahniyi tabaklara bölüştürüp üzerini kıyılmış maydanozla süsleyin.
  8. Afiyet Olsun! 😊
Kapat
Beslenme Bilgisi
KALORİ722 kcal
ŞEKER48 g
YAĞ32 g
PROTEİN29 g