Lahmacun içi tarifi

Lahmacun kadar güzel bir şey daha var mı? Şöyle eti bol, hamuru incecik, nefis bir lahmacuna kim hayır diyebilir. Peki lahmacununuzun içini evde yapmaya ne dersiniz? İşte isterseniz hamurunu da evde yoğurabileceğiniz, isterseniz de fırına götürüp lahmacun haline getirilmesini isteyebileceğiniz nefis lahmacun içi tarifimiz…

Lahmacun içi tarifi
Lahmacun içi tarifi
cakeServis:6+ Kişilik
cookSüre:30 dk
cakeKolay

Malzemeler

  • 500 gram kuzu kıyma
  • 200 gram dana kıyma
  • 5 adet kuru soğan
  • 5-6 adet domates
  • 4-5 adet yeşil biber
  • 1-2 adet kırmızı biber
  • 2 demet maydanoz
  • 1 baş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 su bardağı zeytinyağı
  • 2-3 yemek kaşığı pul biber
  • Tuz
Nasıl Yapılır
  1. Sebzelerin doğranması
    Maydanozları yıkayın ve ince ince doğrayın. Biber, sarımsak ve domatesleri doğrayın ya da mutfak robotundan geçirin.
  2. Soğanların doğranması ve yıkanması
    Soğanları rendeleyin ya da robottan geçirin. Rendelenen soğanları süzgece alıp soğuk suyla iyice yıkayın. Ardından elinizle sularını sıkın.
  3. Tüm malzemelerin karıştırılması
    Hazırladığınız maydanoz, biber, sarımsak, domates, soğan, salçalar, kıyma ve baharatları yoğurma kasesinde karıştırın. Son olarak sıvı yağı da ekleyin ve tüm malzemeleri güzelce harmanlayın. Lahmacun harcınız hazır.
  4. Afiyet olsun!
Kapat
Beslenme Bilgisi
KALORİ733 kcal
ŞEKER10 g
YAĞ57 g
PROTEİN34 g