GeriHamur İşi Tarifleri Krem peynirli poğaça tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Krem peynirli poğaça tarifi

Krem peynirli poğaça tarifi

Poğaçadan asla vazgeçemeyenler bu mini poğaçalara bayılacak...

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 3 su bardağı un
  • 1 paket toz maya
  • 1 su bardağı ılık su
  • Yarım çay bardağı ılık süt
  • 50 gram eritilmiş tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
İç harcı için:
  • 100 gram krem peynir
  • 1 kırmızı biber
  • 1 sivri biber
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 çay kaşığı kuru kekik
Üzeri için:
  • 1 yumurta sarısı

Krem peynirli poğaça tarifi Nasıl yapılır?

Geniş bir yoğurma kabında 2 su bardağı un, tuz ve mayayı harmanlayın. Su, süt ve tereyağını ekleyip karıştırın. Azar azar un ekleyip ele yapışmayan bir hamur haline gelene kadar yoğurun. Üzerini örterek 1 saat mayalanmaya bırakın.

Biberlerin çekirdeklerini temizleyip küçük küpler şeklinde doğrayın ve krem peynire karıştırın. Pul biber ile kekik ekleyin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp avucunuzda açın. İçine krem peynir karışımından bir miktar yerleştirip kapatın ve yuvarlayın.

Yağlı kağıt serili tepsiye dizin. Üzerine yumurta sarısı sürüp 180 dereceye ayarlanmış fırında kızarıncaya kadar pişirin. Servis yapın.