GeriKek Tarifleri Kolay kek tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kolay kek tarifi

Kolay kek tarifi
Abone Olgoogle-news

Beş çayının vazgeçilmez lezzetlerinden biri ve tatlı krizini bastırmak için ilk akla gelen lezzetlerden olan kekin yapılışı çok kolay. Peki kek nasıl yapılır, malzemeler neler? İşte yeni başlayanlar için kek tarifi...

  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 2,5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Arzuya göre limon kabuğu ya da ceviz taneleri

Kolay kek tarifi Nasıl yapılır?

Yumurtaları ve toz şekeri bir mikser yardımıyla krema haline gelene kadar çırpın.

Süt, yağ ve rendelenmiş limon kabuğunu ya da cevizi de ekledikten sonra çırpma işlemine bir süre daha devam edin.

Sonraki aşamada un, kabartma tozu ve vanilyayı hazırladığınız karışıma ekleyin.

Tüm malzemeleri mikserle karıştırmaya devam edin. Kek kalıbı ya da tepsinin tabanını tereyağı ile yağlayın.

Hazırladığınız harcı dökün ve üzerini bir spatula yardımı ile düzleştirin.

Önceden 170 derecede ısıttığınız fırında yaklaşık 40-45 dakika pişirin.

Son olarak kekinizi dinlendirdikten sonra damak zevkinize göre süsleyebilirsiniz.

Zaman kazandıran 4 pratik hamur işi tarifiHepimizin mutfaklarının vazgeçilmezi olan fırınlarda pişen her şeyin tadı bir başka güzel olur. Börekler, kekler, çeşit çeşit hamur işleri… Ama çoğu zaman pişirme süresini düşününce ilk tercihimizi fırından yana kullanmayız. Peki size fırında aynı anda 4 farklı tarifi pişirebileceğinizi söylesek? (Sponsorlu İçerik)