GeriKek Tarifleri Kakaolu kek tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kakaolu kek tarifi

Kakaolu kek tarifi

Kakaolu kek tarifi içerisinde tadı damağınızda kalacak olan keki kolay biçimde hazırlamanız mümkündür. Kek kadar güzel ne var? Çayla yenir, kahveyle yenir, tek başına yenir ve her şekilde yiyeni mutlu eder. Hele ki güzel bir kakaolu kekin yanına hiçbir şey yanaşamaz. Sizin için kıvamı tam tutan, gayet güzel kabaran nefis bir kakaolu kek tarifi hazırladık. Kakaolu kek nasıl yapılır diyenler başka tarif aramasın çünkü doğru yerdesiniz. İşte kakaolu kek yapımı ve malzemeleri.

  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 60+ dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 2 su bardağı un
  • Yarım su bardağı kakao
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • Arzu ederseniz 1 avuç badem

Kakaolu kek tarifi Nasıl yapılır?

  • Kakaolu kek için yumurtalarla şekeri iyice çırpın.
  • Üzerine sütü ve yağı ilave edip çırpmaya devam edin.
  • Un, kakao, vanilya ve kabartma tozunu spatula yardımıyla karıştırarak sıvı malzemelere ekleyin.
  • Kek harcını iyice yağlayıp unladığınız kek kalıbına aktarın.
  • Fırını 180 dereceye ayarlayıp ısıtın.
  • Kek kalıbını fırına verip 40-45 dakika kadar pişirin.
  • Fırından çıkarıp biraz soğuyunca keki kalıptan çıkarın.
  • Dilimleyip servis yapın. Afiyet olsun!

Kakaolu Kek Çeşitleri

Belki de en fazla tüketilen kek çeşidi kakaolu kektir. Sadece Türk mutfağında değil tüm dünyada bilinen, değişik versiyonları olan kek çeşidi kakaolu kektir. Alman pastası diye bilinen pasta ya da Viyana'nın ünlü "Sacher Torte" si esasında temelinde kakaolu keke dayanan tariflerdir. Kakaolu kekin pek çok çeşidi vardır:

Klasik kakaolu kek

Tarçınlı kakaolu kek

Tahinli-pekmezli kakaolu kek

Çikolata soslu kakaolu kek

Islak kakaolu kek

Bademli kakaolu kek

Cevizli kakaolu kek

Çikolatalı kakaolu kek

Kakaolu muzlu kek

Kakaolu kuru meyveli kek

Kakaolu Kek Yapımında Püf Noktalar

Kakaolu kek yapımında dikkat edilecek olan bazı püf noktalar vardır. Bunlara dikkat edildiğinde hem kakaolu kekiniz iyi kabaracaktır hem da lezzetli olacaktır.

Tüm malzemeler aynı oda sıcaklığında olmalıdır. Yani buzdolabından çıkarılıp en 15 dakika önceden hazır edilmelidir.

Yumurta iyice çırpılmalıdır. Kokusunun baskın olmaması için yumurtaya bir iki damla limon suyu sıkılmalıdır. Un ve kakao mutlaka eleyerek ilave edilmelidir. Pişerken fırının kapağı ilk 15-20 dakika hiç açılmamalıdır. Fırından çıkan kakaolu kek hemen dilimlenmemeli, soğuması beklenmelidir.

Kakaolu Keki Daha Nefis Yapacak Lezzet Önerileri

Kakaolu kekinizi daha leziz bir hale getirmek istiyorsanız içine az miktarda vanilin özütü katmanız büyük fark oluşturacaktır. Kakaolu kekinizin içerisine az bir miktar da Türk kahvesi ilave etmeniz lezzetini arttıracaktır.

Kakaolu Kek Sunumları Fikirleri

Kakaolu kekin lezzeti kadar servise sunumu da önemlidir. Damağa olduğu gibi göze de hitap eden bir sunum için işte size öneriler:

Kakaolu keklerinizi özellikle sıcak yaz aylarında servis edecekseniz, yanında bir top kaymaklı, sade ya da fıstıklı dondurma ile sunabilirsiniz. Dondurmanın minik kaplarda olması ve kakaolu kekinizin de aynı tatla lezzetlendirilmiş olması müthiş güzel bir sunum ortaya çıkaracaktır.

Kakaolu kekinizi servise hazırlarken porsiyonluk dilimlerin üzerine yağlı kağıttan kesilmiş bir şekli örneğin, kalp, ya da yaprak gibi yerleştirebilirsiniz. Hindistan cevizi serptiğiniz kekinizin üzerinden kağıdı kaldırdığınızda çok hoş şekilli bir sunum için dilimli kakaolu kekleriniz hazırlanmış olacaktır.

Kakaolu kekinizi dilimledikten sonra porsiyonları çikolatalı sos ile süsleyebilir arzu ederseniz sıkma torbası yardımı ile de beyaz krem şanti ile süsleyebilir üzerine bir adet kırmızı şekerleme de ekleyebilirsiniz.

Kakaolu kekinizi hiç cam ve tek kişilik sunum kaplarında servis etmeyi düşündünüz mü? Özellikle yaz meyveleri ile süsleyeceğiniz kakaolu kekiniz böylece hem görsel hem lezzet bakımından sofralarınızın yıldızı olacaktır. Uygun ve hatta ayaklı cam sunum kaplarının içerisine minik minik doğranmış kakaolu keklerinizi koyup üzerini çilek ve benzeri taze mevsim meyveleri ile süsleyin. Vanilyalı ya da kaymaklı bir sosla tatlandırın.

Kakaolu kekinizi klasik biçimde geniş bir kapta değil de şekilli tek kişilik porsiyon kaplarda pişirmeniz halinde sunum için farklı olanaklar ortaya çıkacaktır. Örneğin, minik toprak kaplarda pişen bir keki üzerine az bir miktar tahin ve bir adet yarım ceviz ile süsleyebilir sunumu da bu şekilde yapabilirsiniz. Adet yaş pasta görünümünde çok leziz bir kakaolu kek sunumu yapmış olabilirsiniz.

Kakaolu Kek Nasıl Süslenir? Kakaolu Kek Süsleme Önerileri

Kakaolu keki çok değişik şekillerde süslemek mümkündür. Benmari usulü eritilmiş beyaz çikolatayı bir çatal yardımı ile kekin üzerine gezdirerek farklı şekillerle süsleyebilirsiniz. Çekilmiş Antep fıstığı da hoş bir görüntü verecektir. Yine çekilmiş fındık da süslemede kullanılabilir. Hindistancevizi en fazla yakışan süsleme malzemesi olarak önerilebilir.

Kakaolu kekinizi hazır satılan pasta süsleme malzemeleri ile de zenginleştirebilirsiniz. Minik altın ve gümüş toplardan, renkli çikolata parçacıklarına kadar geniş ürün yelpazesinden faydalanabilirsiniz. Bir süsleme biçimi de kakaolu kekinizin üzerine beyaz ya da bitter çikolatayı uzun şeritler halinde rendelemek olabilir.

Kakaolu kekinizi çay saatinde ikram edebilirsiniz. Bir dilim kakaolu kekinizin yanına kuru bir meyveyi dilimleyerek servis edebilirsiniz. Bir kuru kayısı ya da kuru dut minik minik doğranıp kendi malzemesinden reçel ile harmanlanarak ya kekin yanında ya da kakaolu kek diliminin üstünde yer alır.

Kakaolu Kek Kaç Kaloridir?

Klasik kakaolu kek içinde beyaz un, yağ ve şeker bulunduğundan kalorisi oldukça yüksektir. Bir dilim kakaolu kekin kalorisi ortalama 350-370 kaloridir. Diyet için bu malzemeleri değiştirerek yağsız, şekersiz ve tam buğday unu ya da yulaf unu gibi malzemelerle hazırlayacağınız kakaolu kekin bir diliminde sadece 150-160 kalori olacaktır.