GeriBalık Tarifleri Izgara somon tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Izgara somon tarifi

Izgara somon tarifi

Balık çeşitlerinin en lezzetlisi olan somonla yapılan muhteşem bir ızgara tarifi...

  • Izgarada
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 2 dilim somon
  • 2 tatlı kaşığı safran
  • 1 su bardağı pirinç
  • 1 su bardağı bezelye (haşlanmış)
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Izgara somon tarifi Nasıl yapılır?

Pirinci ılık tuzlu suda bekletin. Soğanı yarım ay şeklinde doğrayıp, tereyağıyla birlikte pembeleştirin. Pirinci ilave edip, tahta kaşıkla karıştırarak kavurun. Pirinçler berraklaşınca üzerine bezelye ve safranı ekleyip karıştırın. 4 bardak sıcak su ekleyin. Tuz atıp, kısık ateşte pilavı pişirin. Bir kasede 2 limonun suyu, tuz ve zeytinyağını çırpın. Somonları bu sosun içinde 15 dakika bekletin. Izgarada iki taraflı çevirerek nar gibi kızartın. Pilavla birlikte servis yapın.