GeriKahvaltılık Tarifleri İncir reçeli tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

İncir reçeli tarifi

İncir reçeli tarifi

Kahvaltı sofranıza incir reçeliyle lezzet katabilirsiniz. Mevsim inciriyle hazırlayacağınız reçelinizi kek, pasta, çörek gibi tatlılarda da kullanabilirsiniz. Kokusu ve tadıyla yemeye doyum olmayan incir reçeliniz evinizde kolayca hazırlayabilirsiniz. Peki incir reçeli nasıl yapılır? İşte incir reçeli tarifi, malzemeleri ve yapımı...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 kilogram taze incir
  • 1 su bardağı su
  • 750 gram şeker
  • 1 yemek kaşığı limon suyu

İncir reçeli tarifi Nasıl yapılır?

İncirleri güzelce yıkayıp dörde bölün.

Şeker ve suyu da tencereye alıp kaynatın. Daha sonra kısık ateşe alıp kıvamı koyulaşana kadar kaynatın.

Limon suyunu da şerbete ekleyin.

Ardından incirleri ilave edin.

Reçelinizi ara ara karıştırarak 10 dakika kadar kaynatın.

Piişnce ocaktan alıp ılınması için bekletin.

Son olarak kavanozlara bölün.

Afiyet olsun...