Geriİçecek Tarifleri Glögg tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Glögg tarifi

Glögg tarifi

Vücudunuzu soğuktan koruyacak, sıcacık ve lezzetli bir içecek tarifi...

  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 şişe kırmızı şarap
  • ½ tatlı kaşığı toz zencefil
  • 2 çorba kaşığı toz şeker
  • 2 adet çubuk tarçın
  • 6 adet ikiye kesilmiş kamkuat
  • 8 adet karanfil
  • 12 adet kakule
  • 25 gram kabuksuz badem
  • 25 gram çekirdeksiz kuru üzüm
  • 150 ml votka

Glögg tarifi Nasıl yapılır?

Kırmızı şarap, votka, toz şeker, çubuk tarçın, karanfil, zencefil ve kumkuatları bir tencereye koyun. Aromaların olgunlaşması için karışımı en az sekiz saat bekletin. Servis etmek için, glögg karışımını ateşte, kaynatmadan, hafifçe ısıtın. Bu sırada, badem ve kuru üzümü altı adet bardağa bölüştürün.

Ateşten aldığınız karışımı süzdükten sonra sonra kuplara doldurup hemen servis edin.