Gavurdağı salatası tarifi

Nar ekşisi sosuyla gavurdağı salatası hemen her yemeğe çok yakışıyor. Özellikle akşam yemeklerinde bol sulu domateslerle yapılmış gavurdağı salatası, kırmızı etlerin yayında tercih ediliyor. Taze sebze ve kolay malzemelerle hazırlanan gavurdağ salatası yapımı da oldukça kolay. Peki, gavurdağ salatası nasıl yapılır? İşte, pratik ve yapımı kolay gavurdağ salatası tarifi...

Gavurdağı salatası tarifi
Gavurdağı salatası tarifi
cakeServis:2 Kişilik
cookSüre:30 dk
cakeKolay

Malzemeler

  • 4 adet domates
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 adet kuru soğan
  • 3-4 dal taze soğan
  • Birkaç dal maydanoz
  • 1 kase iri dövülmüş ceviz
  • Zeytinyağı
  • Nar ekşisi
  • Sumak
  • Tuz
Nasıl Yapılır
  1. Domatesleri ve yeşil biberleri Hazırla:
    Domatesleri ve yeşil biberleri küçük küçük doğrayın.
  2. Kuru Soğanı Hazırla:
    Kuru soğanı incecik doğrayın ve tuzla ovun.
  3. Yeşil Soğan ve Maydanozu Hazırla:
    Yeşil soğan ve maydanozları da incecik kıyın.
  4. Malzemeleri Birleştir:
    Tüm malzemeyi geniş bir kasede bir araya getirin ve karıştırın.
  5. Cevizleri ve Sosu Ekle:
    Üzerine cevizleri serpip zeytinyağı ve nar ekşisi gezdirin.
  6. Sumağı Ekleyip Servis Yap:
    Sumağı da ekleyip hepsini güzelce harmanlayın ve servis tabağına alın.
  7. Afiyet Olsun! 🍽️
Kapat
Beslenme Bilgisi
KALORİ914 kcal
ŞEKER18 g
YAĞ84 g
PROTEİN13 g