GeriSebze Yemeği Tarifleri Etli yaprak sarması tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Etli yaprak sarması tarifi

Etli yaprak sarması tarifi

Akşam yemeklerinde sofralarımızı süsleyecek etli yaprak sarmasının hazırlanışı...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 300 gram salamura asma yaprağı
  • 2 adet kuru soğan
  • 300 gram dana kıyma
  • 1 su bardağı pirinç
  • 3 çorba kaşığı sıvı yağ
  • Çeyrek demet maydanoz
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 adet orta boy domates
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı kuru nane
  • 3 su bardağı kaynar su
  • Servis için yoğurt

Etli yaprak sarması tarifi Nasıl yapılır?

Salamura yaprakları tuzunu atması için yaklaşık 10 dakika kaynatın. Kaynayan yaprakları süzgece alarak süzün ve soğuk sudan geçirin.

Soğanı ve maydanozu küçük küçük doğrayın, domatesleri rendeleyin, pirinci ılık suda yıkayarak süzün. Pirinç, kıyma, baharatlar ve diğer tüm malzemeyi geniş ve derin bir kaba alarak yoğurun.

Asma yaprağını düz bir zemine alın (mat ve damarlı kısmı size doğru bakmalı), içine bir tatlı kaşığı kıymalı harçtan koyun. Sardığınız dolmaları boşluk bırakmadan tencereye dizin. Pişme esnasında yaprakların açılmaması için üzerine porselen bir tabağı ters çevirerek kapatın.

3 yemek kaşığı sıvı yağı ve suyu tabağın kenarındaki boşluktan tencereye koyun (Kenarda biraz sıcak su bulundurun ki, suyu biterse aynı yöntemle pişen dolmalara ekleyebilesiniz). Dolmaları orta ateşte yaklaşık 35-40 dakika pişirin. Servis yapacağınız tabağa yoğurt ekleyerek sıcak servis edin.