GeriSebze Yemeği Tarifleri Etli nohut tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Etli nohut tarifi

Etli nohut tarifi

Etli nohut tarifi ile hem sofralarınızı hemde damağınızı şenlendirin.

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 3 su bardağı haşlanmış nohut
  • 250 gram kuşbaşı koyun eti
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 büyük boy kuru soğan
  • 1 adet orta boy domates
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Yeterince tuz
  • 6 su bardağı sıcak su

Etli nohut tarifi Nasıl yapılır?

Soğanı ve domatesi yemeklik doğrayın. Kuşbaşı eti yıkayarak süzülmeye bırakın.

Tencereye sıvı yağı koyun, soğanları çok az tuz ekleyerek, pembeleşene kadar kavurun. Önce domatesi sonra da salçayı ekleyerek, 2 dakika daha kavurun. En son etin tamamını ekleyin ve et suyunu salıp tekrar çekene kadar kavurmaya devam edin. Nohutları ve sıcak suyu ekleyerek kısık ateşte etler iyice yumuşayana kadar pişirin, ocaktan almadan 5 dakika önce tuzunu ekleyin.