GeriSebze Yemeği Tarifleri Etli kabak dolması tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Etli kabak dolması tarifi

Etli kabak dolması tarifi

Akşam yemeklerinizin vazgeçilmezi olmaya aday, lezzetli ve pratik bir tarif...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 4 adet dolmalık kabak
  • 200 gram orta yağlı kıyma
  • 1 adet orta boy soğan
  • 1 fincan pirinç
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 3 dal dereotu
  • 1 dolu yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

Etli kabak dolması tarifi Nasıl yapılır?

Kabakları ortadan kesin ve içlerini oyun.

Soğanları ince ince doğrayın. Dereotunu da ince kıyın ve kıyma ile birlikte yağda tüm malzemeleri karıştırarak iç harcı hazırlayın.

Kabakların içini taşmayacak şekilde doldurun. Derin bir tencereye dizin. Üzerine ekstra yapılacak salçalı su ilave edin ve 30 dakika pişirin.