GeriSebze Yemeği Tarifleri Etli biber dolması tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Etli biber dolması tarifi

Etli biber dolması tarifi

Herkesin bildiği ve sevdiği, milli yemeklerimizden olan etli biber dolması tarifi.

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 15 adet orta boy dolmalık biber
  • 250 gram dana kıyma
  • 1 su bardağı dolmalık pirinç
  • 50 gram tereyağı ya da 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2-3 adet domates
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 orta boy kuru soğan
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • 2 su bardağı sıcak su
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı biber
  • Kuru nane

Etli biber dolması tarifi Nasıl yapılır?

Dolmalık biberleri iyice yıkayın, sap kısımını kapak yapılabilecek şekilde bıçakla kesin ve tüm çekirdekleri çıkarın. Biberlerin içini parmağınızla hafifçe tuzlayın.

Pirinçleri yıkayıp iyice süzün, domateslerin kabuklarını ve çekirdeklerini çıkararak kıyın. Kıymayı, yemeklik doğranmış soğanı, tereyağının ya da sıvı yağın yarısını, pirinci, domatesleri, nane, maydanoz, tuz ve karabiberi iyice karıştırın.

Bir tatlı kaşığı yardımı ile biberlerin içini hazırladığınız harçla doldurun, çok fazla sıkıştırmamaya özen gösterin çünkü pirinçler piştikçe şişmeye başlayacak. Doldurulmuş dolmalık biberleri orta boy bir tencereye dik ve yakın olarak yerleştirin. Kalan yağı ve domates salçasını küçük bir kapta kavurarak içine iki bardak kaynar su ilave edin. Dolmaların üzerine gezdirin.

Tencere kaynayıncaya kadar yüksek ateşte, kaynadıktan sonra ise kısık ateşte pişirin. Yarım saat sonra biberlere çatalla dokununca rahat deliniyorsa dolma pişmiş ve servise hazır demektir. Servis tabağına aktarıp, dereotu ile süsleyerek sıcak servis yapın.