GeriMeze Tarifleri Ermeni mezesi topik tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Ermeni mezesi topik tarifi

Ermeni mezesi topik tarifi

Ermeni mutfağının sevilen tatlarından olan topik, özel yapımı ve görünüşüyle ülkemizde de oldukça popüler. İç dolgusu ve dışında patates topları ile hem göze hem damağa hitap eden topik tarifini merak edenler için, işte yapım aşamaları ve topik malzemeleri…

  • Ocakta
  • 6+ Kişilik
  • 30 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 2 orta boy haşlanmış patates
  • 1 su bardağı dolusu tahin
  • 5 orta boy kuru soğan (piyazlık doğranmış)
  • 1 çorba kaşığı kuş üzümü
  • 1 çorba kaşığı dolmalık fıstık
  • 2 çay kaşığı tarçın
  • 1 çay kaşığı yenibahar

Ermeni mezesi topik tarifi Nasıl yapılır?

Doğranmış soğanları bir tavaya koyup, üzerine de tuz ve şekeri ilave ettikten sonra, soğanların rengi dönene kadar kavurun.

Ardından kuş üzümü ve dolmalık fıstığı da ekleyip, suyla beraber haşlayın.

Pişen soğanlara yarım su bardağı tahin ekleyin ve tavayı ocaktan alın.

Haşlanmış nohutların kabuklarını soyup, patatesleri ilave edin. Sonrasında blender’dan geçirip, püre haline getirin.

Üzerine kalan yarım bardak tahini ve tuzu da ilave edin ve kıvamlı bir harç haline getirin.

Hazırladığınız harcı 5-6 parçaya ayırıp, streç filmi iki kat yaparak tezgaha serin.

Parçalara ayırdığınız harç hamurunu avucunuzun içine alın, parmaklarınızla açın ve içine soğanlı harçtan koyup streç film yardımıyla bütünleştirerek top şeklini verin.

Topiklerin üzerine limon suyu ve tarçın ekleyerek servis edin.

Afiyet olsun...

Topik Nedir?

Topik ya da diğer söylenişiyle topig , vejeteryan köftesi olarak nitelendirilebilir. nohut bazlı bir hamurdan oluşan , genellikle patates veya unla karıştırılan topik, soğan , fındık ve kuş üzümü dolgusunun etrafını saran ve otlar ve baharatlarla tatlandırılmış bir Ermeni yemeğidir. Ayrıca malzemelerinde tahin, topiğe farklı bir tat katar.