GeriHamur İşi Tarifleri Civciv ekmek tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Civciv ekmek tarifi

Civciv ekmek tarifi
Çocuklarınızla beraber yapabileceğiniz hem tadı hem de görüntüsü mükemmel bir tarif...

Çocuklarınızla beraber yapabileceğiniz hem tadı hem de görüntüsü mükemmel bir tarif...

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 60+ dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı ılık süt
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • Alabildiği kadar un
  • 2 tatlı kaşığı üzüm pekmezi
  • 4 çorba kaşığı su
  • Tane karanfil

Civciv ekmek tarifi Nasıl yapılır?

Un dışındaki tüm malzemeyi kaseye koyun ve karıştırın. Unu yavaş yavaş karışıma ilave edin. Hamuru yoğurun. Mandalina büyüklüğünde bezelere ayırın.

Her bezeyi tezgah üzerinde aşağı yukarı 25 santimetre uzunluğunda bir çubuk gibi yuvarlayın ve tam ortasından düğüm atar gibi katlayın. Ortası kabarık, iki ucu top gibi bir şekil ortaya çıktıktan sonra bir ucunu civcivin başı gibi şekillendirin, ucunu incelterek gaga yapın. Diğer ucu kuyruk yapılacak gibi hafifçe bastırarak düzeltin ve makasla çentikler atın.

Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin ve üzerine pekmezle karıştırılan suyu sürün. Civcivlere göz yapmak için karanfil taneleri kullanın. Önceden 190 dereceye ısıtılan fırında kızarana kadar pişirin.