GeriHamur İşi Tarifleri Çemenli rulo tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Çemenli rulo tarifi

Çemenli rulo tarifi

Çay saati keyfinize keyif katacak lezzetine doyamayacağınız harika bir tarif sizi bekliyor!

  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay bardağı çemen
  • 1,5 çay bardağı yoğurt
  • 3 yemek kaşığı susam
  • 4 kahve fincanı eritilmiş margarin
  • 7 su bardağı un

Çemenli rulo tarifi Nasıl yapılır?

Eritip ılıttığınız margarini, sıvı yağı ve yoğurdu derin bir kaba aktarıp üzerine yumurta sarısı ekleyin. Tuz, toz şeker, kabartma tozu ve unu da başka bir kapta karıştırın. Unlu karışımı tel süzgeçten geçirerek diğer malzemelere ilave edin. Karışımı, malzemeler iyice karışıncaya kadar yoğurun. Hamurdan greyfurt büyüklüğünde parçalar koparıp merdane yardımıyla dikdörtgen şeklinde açın. Birer yemek kaşığı çemeni, yufkaların her tarafına gelecek şekilde yayın. Hamurları uzun kenarından başlayarak rulo yapın. Üzerlerine önceden ayrılmış olan yumurta akını sürüp susam serpiştirin. Ruloları 2 parmak eninde dilimlere ayırıp fırın kağıdı serilmiş tepsiye yatık şekilde ve aralıklı olarak dizin. 10 dakika önceden 175 dereceye ayarlanmış fırında üzerleri altın sarısı oluncaya kadar pişirip çıkarın ve sıcak ya da ılık olarak servise sunun.