GeriEt Yemeği Tarifleri Bulgurlu sulu köfte tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Bulgurlu sulu köfte tarifi

Bulgurlu sulu köfte tarifi
Geleneksel tadıyla sofraların baş tacı olan sulu köfteyi bir de böyle deneyin!

Geleneksel tadıyla sofraların baş tacı olan sulu köfteyi bir de böyle deneyin!

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 500 gram kıyma
  • 1 orta boy kuru soğan rendelenmiş
  • 1,5 çay bardağı ince bulgur
  • Yarım çorba kaşığı biber salçası
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • 1 çorba kaşığı kuru nane
  • Sıvı yağ
  • Karabiber
  • Tuz

Bulgurlu sulu köfte tarifi Nasıl yapılır?

Kıymayı büyük bir kaseye alıp üzerine rendelenmiş soğan, bulgur, biraz karabiber ve tuz ile yoğurun. Yoğurma esnasında zaman zaman birkaç damla su ekleyin. İyice yoğurduktan sonra karışımdan fındık büyüklüğünde parçalar koparıp iki avucunuzun arasında yuvarlayıp tabağa koyun. Bir kase içinde biraz su yanınızda bulunsun ara sıra elinizi bu suya batırırsanız daha kolay yuvarlarsınız.

Bütün hepsini bitirdikten sonra tencereye yağı ve salçaları koyup kavurun. Üzerine yaklaşık 6 su bardağı su ve biraz daha tuz ekleyip kaynamasını bekleyin. Kaynamaya başlayınca köfteleri içine atın.

Köfteler pişince biraz yağı bir tavaya koyun. Yağ kızınca üzerine naneyi ekleyip bu karışımı yemeğinizin üzerine gezdirin ve yemeği ateşten alın. Yemek piştiğinde suyu size az gelirse kaynamış su ilave edebilirsiniz.