Turta haberleri sayfasında Turta hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 294 Turta haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Bu yıl ikincisi düzenlenen ve çeşitli kategorilerde İngiltere’deki en iyi Türk restoranlarıyla en iyi şefinin belirlendiği TURTA adlı yarışmanın sonuçları açıklandı. İş insanı Ozan Aşkın ve Musa Akan tarafından Park Lane Sheraton Hotel’de düzenlenen ve yaklaşık 500 kişinin katıldığı gecede ödüller sahiplerini buldu.
#İngiltereHamur işi tariflerinin en sevilenlerinden biri olan turta (tart), özellikle beş çayları ve doğum günü kutlamalarında sık sık yapılan tatlılardan biri. Birçok hamur işlerinden farklı olarak üzeri kapalı olan turtayı yaparken en önemli noktaların başında hamuru geliyor. Peki, turta nasıl yapılır, turta hamuru nasıl olmalı? İşte püf noktalarıyla vişneli turta tarifi…
#TurtaPasta yapmak birçok insan için keyifli zaman geçirmek anlamına geliyor. Ve bu uğraş, mutfağa merak salanlar için oldukça geniş bir dünya. Mesela sandığınızdan çok daha fazla hamur çeşidini barındırıyor. Her geçen gün popülaritesi artan pastacılığa yeni tarifler de eklendikçe terimler sözlüğü gün geçtikçe kabarıyor. Biz de geri kalmamanız için size en temel pastacılık terimleri hakkında mini bir mutfak sözlüğü hazırladık.
#MutfakCamdan yapılmış pişirme kapları hepimizin mutfaktaki en büyük yardımcılarından. Yanmıyor, yapışmıyor, içinde pişen ürünü pişme aşamasında görmemizi sağlıyorlar. Üstelik cam mutfak gereçleri söz konusu olduğunda en güvenli ürünlerden. Peki cam pişirme kaplarını uzun süre sağlık ve güvenle kullanmak için nelere dikkat etmeliyiz? İşte cevabı...
#Cam TepsilerSonbaharla birlikte başlayan yeni sezonun heyecanı sinema ve yazın dünyasını da sardı. Ünlü yönetmenlerin görsel şölenlerine, sevilen yazarların farklı dünyaların kapılarını aralayan sınırsız hayal güçlerine ve benzersiz anlatımlarına hazırsanız uzman isimler eşliğinde oluşturduğumuz sinema ve edebiyat listemize göz atmanın tam zamanı.
#Ece ALTIKULAÇCamdan yapılmış pişirme kapları hepimizin mutfaktaki en büyük yardımcılarından. Yanmıyor, yapışmıyor, içinde pişen ürünü pişme aşamasında görmemizi sağlıyorlar. Üstelik cam mutfak gereçleri söz konusu olduğunda en güvenli ürünlerden. Peki cam pişirme kaplarını uzun süre sağlık ve güvenle kullanmak için nelere dikkat etmeliyiz? İşte cevabı...
#Cam TepsilerElmalı turta çay saatlerine en yakışan tatlılardan biri. Sosuna eklenen tarçın ve cevizle de keyifle tüketiliyor. Elmalı turta hazırlarken hem lezzeti hem de kıvamı için birkaç püf noktasına dikkat edilmesinde fayda var. İlk olarak elmalar suyunu çekene kadar pişirilmeli. Aksi takdirde turta tabanını ıslatarak hamurlaşmasına neden olabilir. Ayrıca harç soğuduktan sonra hamurun üzerine eklenmeli. Son olarak elmalı turtanızı soğuduktan sonra servis ederseniz hem lezzeti artacaktır hem de dilimlere ayırmak daha kolay olacaktır. İşte tam kıvamında elmalı turta tarifi ve malzeme listesi...
#Elmalı Turta86 yıl önce İtalya’nın Cenova şehrinde Belloni ailesi tarafından kurulan Zeffirino, Monte Carlo ve Paris’ten sonra İtalya dışındaki üçüncü şubesini İstanbul’da açtı. Mekân Ortaköy’de, Boğaz’a nazır ve çok şık. Taptaze makarnaları ve alameti farikaları pesto soslarından fındık kremalı anneanne turtasına geleneksel Cenova mutfağını layıkıyla sunan bu restoran, İstanbul’un gastronomi şehri olmasına da eminim büyük katkı sağlayacak.
#Ebru ErkeYeni yıl soframızda her zaman iddialı bir ana yemek ve bolca meze çeşitleri olur. Bu masalar bazen abartılı bulunsa da pek çoğumuz için gelecek yılı bereketle, neşeyle, birlikteliğin huzuruyla taçlandırma heyecanının sonucudur. Peki, bu ziyafetten kalanlar... Hiçbir ürünü israf etmeden ertesi gün ve sonra yapılacak hindili güveçten tavuklu pizzaya hem pratik hem çok nefis önerilerim var.
#GÜLAY BARBAROS ALTANHer yıl milyonlarca kişi gidiyor Kapalıçarşı’ya... Bir arı kovanı misali işliyor bu tarihi alışveriş merkezi. Gelip geçeni bırakın bir kenara, tam 4 bin dükkân var burada. Hem esnafı hem de alışveriş yorgunu müşterileri doyuran 41 de irili ufaklı lokanta... Sulu yemek de var, kebap da... Döner de var, geleneksel ev yemeği de. Hatta seyyar tezgâhında supangle, kek satan da... Hepsi ayrı güzel. Esnafı ziyaret ettik, çarşı ahalisinin en çok gittiği esnaf lokantalarını tespit ettik.
#Uygar TAYLANSonbaharın en cazip rotalarından biri olan Portekiz’in başkenti Lizbon, son yılların en trend şehirlerinin başında geliyor. Tarih boyunca birçok kültürle etkileşime geçmiş olan Lizbon, zengin birikimini günümüze kadar en güzel şekilde korumayı başarmış... Bu nedenle şehir, yılın hangi döneminde olursa olsun, eğlence ve kültürel amaçlı seyahatlerden hoşlanan milyonlarca gezginin cazibe merkezi olmaya devam ediyor.
#LizbonKlasik, çağdaş, tasavvuf, fantastik, polisiye... Yerli ya da yabancı edebiyat... Herkesin gözdesi farklı. Halen tatilinizde, izninizde şöyle bir uzanıp kitap okumayı hayal ediyorsanız işin ‘en içindeki’ insanların, İstiklal Caddesi’ndeki kitabevlerinin deneyimli satış danışmanlarının favori kitaplarına bir göz atın.
#Uygar TaylanÜlkemizdeki İtalyan lokantaları sıradan ve endüstriyel malzemeler kullanıyor. Yaptıkları hamurişlerine ‘çakma İtalyan’ bile denemez. Moda’daki Aida Vino e Cucina ise ciddi bir istisna. Şef Valentoni Salvi’nin spagetti carbonara’sı 10 üzerinden 10, bravo!
#Vedat MilorEkşi kiraz olarak bilinen vişne ve vişne suyu antioksidan deposudur. Kiraz ile görüntü olarak benzer ama vişne kiraza göre daha asitli ve ekşidir. Ekşi bir tada sahip olması nedeniyle vişne kiraz gibi kolay tüketilmez. Bu sebeple vişne reçeli, vişne suyu, vişne kompostosu yapılarak tüketilir. Avrupa’da vişneli turta sıklıkla yapılan bir tatlıdır. Tart ile özdeşleştiği için tart kirazı olarak da adlandırılır.
#KirazYılbaşı masası denince akla hemen bir içpilavla hindi veya et çeşitleri gelse bile artık kimi beslenme hassasiyetleri ve trendleri debaskın olmaya başladı. Veganlar, vejetaryenler ya da onları ağırlamak isteyenler sosla pişip nar gibi kızarmış bütün bir karnabahar veya istiridye mantarlarıyla da ihtişamlı bir sofra kurabilir. Bitki temelli lezzetler için Sanki Atölye’nin kurucusu Ceyda Artun’dan, klasiklere yakın durmak isteyenler içinse şef Yaren Çarpar’dan öneri ve tarifler aldık.
#MetroYeni yıla girmemize çok az bir zaman kaldı. Yılbaşı gecesinde eşinizi dostunuzu kendi evinizde ağırlamak istiyor ama mutfakla da pek uğraşacak vaktinizin olmayacağını düşünüyorsanız Hürriyet Lezzetli Hayat ekibinin verdiği listeye bakın. Emin ellerden çıkan yemekleri bu adreslerden eve sipariş verebilirsiniz.
#Gizem DİNÇBAŞŞehir hayatında köpeğimizi dolaştırabileceğimiz yeşil alan bulabilmek bazen zor olabiliyor. Sadık dostumuzla eğlenceli vakit geçirebileceğimiz, hem bizim hem onun sosyalleşebileceği parkları köpek sahibi jürimize sorduk.
#KöpekGeçen hafta Dünya Kediler Günü için kedilerden neler öğrendiğimizi listelemiştik. ‘Köpekçiler’ eksik kalır mı; “Köpeklerden neler öğrendiğimizi de yazın” taleplerine kayıtsız kalmadık. Zaten iki hafta sonra 26 Ağustos Dünya Köpekler Günü. Ancak ortaya çıkan liste ‘öğrendiklerimizden’ çok ‘öğrenmemiz gerekenler’ gibi görünüyor...
#Itır ILGAZDünyaca ünlü bir Hollywood yıldızı ya da yıldız bir şarkıcı olduğunuzda zamanınızın çoğu film çekimleri ya da dünyanın dört bir yanındaki konserlerde geçiyor. Bu da insanın alıştığı ev rahatlığından uzun süreler vazgeçmesi demek.
#BEYONCEEn çok meyve şeklinde yediğimiz kirazla tatlıdan mezeye, salatadan içeceğe pek çok lezzette fark yaratmamız mümkün... Tariflerimi denerken aman sakın kirazların saplarını atmayın! Güzelce kurutup suda kaynatın, sonra suya yeşil çay ekleyip demleyin. Dilerseniz sıcak da içebilirsiniz ama ben buzdolabında soğutup içmeyi de çok seviyorum. Ödem atıcı, harika bir çay oluyor.
#Kiraz

















