Süt Ürünleri haberleri sayfasında Süt Ürünleri hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 9119 Süt Ürünleri haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Özellikle cilt bakımı ve güzellikle ilgili konularda paylaşım yapan fenomenler, süt ve peynir gibi süt ürünlerinin, akne gibi cilt sorunlarını artırabileceğini, pürüzsüz bir cilt için bu ürünlerin tüketimine son vermek gerektiğini savunuyor. Peki bu iddiaların bilimsel bir dayanağı var mı? Süt ürünlerini tüketmemek gerçekten daha sağlıklı ve pürüzsüz bir cildin anahtarı olabilir mi?
#Süt ÜrünleriMarmara, Ege ve Akdeniz Bölgesi’nde 5 yıldızlı otellerin büyük bir bölümünde; restoran ve profesyonel mutfaklarda süt ve süt ürünleri ihtiyaçlarını karşıladıklarını aktaran Teksüt Satış ve Pazarlama Direktörü Murat Keleş, turizm tesislerinden Teksüt ürünlerine büyük talep geldiğini söyledi.
#Süt Ürünleriİnsanoğlu beş bin yıldan uzun süredir süt tüketmektedir. Yaşam mucizesi olarak nitelenebilecek önemde bir besin değerine sahip süt ve süt ürünleriyle alakalı her şeyi bilmek isteyen insanların sayısı her geçen gün artmaktadır. Sizin için Süt ürünleri nelerdir? Fermente, konvensiyonel, fırınlanmış ve probiyotik süt ürünlerinin isimleri, özellikleri ve faydalarını derledik.
#Süt ÜrünleriEndometriozis, endometriyum parçalarının rahmin dışında bulunmasıyla oluşur. Bu dokular fallop tüplerinde, yumurtalıklarda, mesane (idrar kesesi), barsak, vajina veya rektumda (kalın barsakta) büyüyebilirler. Bu endometriozis hücreleri, rahimde olduğu gibi davranırlar. Adet döngüsü boyunca hormon döngüsüne yanıt vererek büyüme gösterir ve gebelik olmadığında dökülerek kopar.
#Endometriosiz NedirSindirim sorunlarınız mı var? Karın ağrısı ve kabızlığınızın ardında yatan sebep süt ürünleri olabilir. Süt ürünü içermeyen bir beslenme düzenine geçmenizi gerektirecek belirtiler varsa bu ürünlerin yerine kullanabileceğiniz leziz alternatifleri öğrenin.
#YazarCovid-19 salgını beslenme alışkanlıkları ve gıda tüketim tercihlerini de değiştirdi. Bu özel dönemde beslenmenin sağlığın en önemli belirleyicisi olduğunu belirten Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Taner Damcı, gıda güvenliği ile ilgili uyarılarda bulundu. Prof. Dr. Damcı, “Tarih boyunca temiz olmayan ve bozulmuş gıdaların neden olduğu hastalıklar milyonlarca insanın ölümüne ya da sağlığını kaybetmesine neden oldu. Bu nedenle havaların da ısınmasıyla özellikle süt ve peynir gibi çabuk bozulan gıdaların doğru tüketimine dikkat edilmeli, açıkta satılan ürünler yerine, paketli gıdalar tercih edilmeli” dedi.
#Süt ÜrünleriMüstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Abdurrahman Kaan, yaklaşık 6 milyar dolarla küresel ticaretin önde gelen süt ürünleri ithalatçılarından Çin'e gerçekleştirilecek süt ve sütün ürünleri ihracatının önündeki engeller kaldırılmasıyla yıllık süt ve süt ürünleri ihracatının 2 milyar doları aşabileceğini söyledi.
#Müstakil Sanayici Ve İşadamları DerneğiYaz tatilinde otellerin vazgeçilmezi, açık büfe ve sınırsız yemek. Ancak, bu yiyecekler ölümcül et yiyen bakteriden tutun listeria bakterisine kadar birçok bakteriyi içerebilir ve ölüme kadar götürebilir. Uzmanlar özellikle de iyi pişmemiş etler, süt ürünleri ile çiğ kabuklu deniz ürünlerine dikkat çekiyor.
#Yaz TatiliAntalya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ali Bahar, çocukluk arkadaşı M.Ç. ile tekneyle balıktan döndüğü marinada kaza geçirdi. Bahar, suya düşen teknenin pufunu almak için M.Ç.’den manevra yapmasını istedi. Bu sırada dengesini kaybedince denize düşen Bahar, pervaneye takılarak hayatını kaybetti.
#Antalya Ticaret Ve Sanayi OdasıAli Bahar kimdir sorusu, hayatı ve biyografisi hakkında bilgi edinmek isteyen pek çok kişi tarafından merak ediliyor. 1969 yılında Antalya Şarampol'de doğan Ali Bahar, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı ve Antalya Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Başkanı olarak tanınmaktadır. İnşaat mühendisliği eğitimi alan Bahar, ticaret hayatına babasının izinden giderek başlamış ve çeşitli sektörlerde faaliyet göstermiştir. Peki, Ali Bahar kimdir, nereli, kaç yaşında? İşte, o isim hakkında detaylı biyografi bilgileri.
#Ali BaharUzun ömürlü insanlar son dönemde bilim insanlarının gündeminden düşmüyor. Bu kişilerin genetik yapıları bir yana, nasıl bir hayat yaşadıkları, ne yiyip ne içtikleri sürekli mercek altında. 100 yaşını aşmış, kalp hastalığı, obezite, kanser, diyabet gibi kronik sorunları olmayan insanların yoğun olduğu Mavi Bölgelerden birinde yaşayan dünyaca ünlü araştırmacı Joan Sabate, hem araştırmalardan öğrendiklerini hem de kendi beslenme biçimini anlattı.
#SağlıkÇok uzun yıllardır insanlar pekmezleri uzun uzun kaynatarak hazırlıyor. Son dönemlerde soğuk sıkım alternatifler çoğalsa da geleneksel yöntemlerde hazırlanan pekmezler hala devam ediyor. Peki saatlerce yüksek ısıda kaynatılan pekmezler başta olmak üzere konserve ürünler sağlıklı mı? Yeni araştırmalar özellikle uzun saatler kaynatılarak hazırlanan pekmezlerin kansere davetiye çıkardığını ortaya koyuyor.
#PekmezTürkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK) Toplantı Özeti'nde, yakın döneme ilişkin göstergelerin yurt içi talebin, halen enflasyonist düzeyde olmakla birlikte, yavaşladığını teyit ettiği belirtilerek, daha yakın döneme ilişkin göstergelerle birlikte tüketim göstergelerine bir bütün olarak bakıldığında, talebin Enflasyon Raporunda öngörülen ölçüde yavaşlamıyor olabileceği ifade edildi.
#TCMBSon yıllardaki yapılan çalışmalar, masa başında çalışanlarda bel, sırt ve boyun ağrısı görülme sıklığının tüm gün ayakta çalışanlara oranla daha fazla olduğunu gösteriyor. Bunun en önemli nedeni, oturma pozisyonunda omurgaya binen yükün ayakta durmaya göre daha fazla olması.
#Omurga SağlığıKavurucu sıcaklarla birlikte gündemimize giren sağlık sorunlarından biri de yaz ishalleri. Hijyenik olmayan havuz suyunun yutulması, sıcakta bekleyip bozulan gıdalar ve seyahatler sırasında bilmediğimiz yerlerde yediğimiz içtiğimiz besinler, yaz ishallerinin oluşmasına zemin hazırlıyor. Özellikle çocuklar ve yaşlılar için hayati riski de beraberinde getiren yaz ishallerine karşı önlem almak şart.
#Buğra Buyrukçuİstanbul Sanayi Odası tarafından açıklanan 2023 yılı Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu çalışması içerisinde 74 Ege Bölgesi Sanayi Odası(EBSO) üyesi yer aldı. Geçtiğimiz yıl 80 EBSO üyesinin listeye girdiğini belirten EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar “Merkezi İstanbul, Ankara veya başka şehirlerde olup, aynı zamanda üretimleri İzmir’de olduğu için üyemiz olan firmalar bu sayıya dahil edilmiştir” dedi.
#1İSTANBUL Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği (İSHİB) 2023’ün en başarılı ihracatçılarını ödüllendirdi. Beyaz et kategorisinin ihracat lideri Banvit oldu. Diğer kategorilerde ise Balıklar ve Su Ürünleri’nde Kemal Balıkçılık, Yumurtada PakTavuk, Süt ve Süt Ürünleri’nde Ak Gıda, Kırmızı Et Ürünleri’nde Rapak ve Arı Ürünleri’nde Yılmaz Gıda zirvede yer aldı.
#Gıdada İhracatİstanbul Valiliği, İçişleri Bakanlığı'nın "Kurban Bayramı Trafik Tedbirleri Talimatı" gereğince; ağır tonajlı araçların 14 Haziran 2024 Cuma günü saat 06:00'dan 16 Haziran 2024 Pazar günü saat 05:00'a kadar şehirden çıkışına kısıtlama getirildiğini duyurdu.
#İstanbul3 milyonu aşkın adayın yarışacağı üniversite sınavı için geri sayım sürerken uzman diyetisyen Melis Bengisu Demirci, dikkat çeken beslenme uyarılarında bulundu. Sınav öncesi beslenmenin önemini vurgulayan Demirci, açıkta satılan gıdalardan, yağlı kızartmalardan uzak durulması gerektiğini kaydederek, “Kalabalık yerlerde yemek yemek ve açıkta satılan yiyecekleri tüketmek gıda zehirlenmesi riskini artırdığı için bu tür yerlerden uzak durulmalı” dedi.
#Uzman Diyetisyen Melis Bengisu DemirciSalmonella virüsü, son günlerde meydana gelen vakalardan dolayı merak konusu. İshal, ateş, bulantı, kusma gibi semptomlarla kendini gösteren Salmonella bakterisi, çeşitli şekillerde insana da bulaşıyor. Salmonella, gıda zehirlenmesine yol açabilen bir bakteri türüdür. Bu bakteri, çiğ veya yeterince pişirilmemiş et, kümes hayvanları, yumurta, süt ürünleri, meyve ve sebzeler dahil olmak üzere çeşitli gıdalarda bulunabilir. Peki Salmonella nedir, nasıl bulaşır? Salmonella öldürür mü? İşte, salmonella belirtileri ve tedavisi
#Salmonella NedirPekmez, enerji verici, tok tutucu, kan yapıcı özellikleri nedeniyle doğal olması nedeniyle yıllardan beri mutfaklarımızın vazgeçilmezlerinden biri. Şifa kaynağı olarak tükettiğimiz pekmez sizce sanıldığı kadar sağlıklı mı? Yeni araştırmalar özellikle uzun saatler kaynatılarak hazırlanan pekmezlerin kansere davetiye çıkardığını ortaya koyuyor.
#PekmezÇağın vebası metabolik hastalıklar, her yıl dünyanın yüz binlerce kişinin ölümüne yol açıyor. Ancak bu hastalıklardan korunmak aslında oldukça kolay. Hafta içi yayımlanan bir araştırma da bu konuda çok çarpıcı veriler ortaya koydu.
#BeslenmeBilim insanları sebebinin ne olduğunu bilmiyor. Kalıcı bir tedavisi de bulunmuyor. Dünyanın dört bir yanında milyonlarca kişiye hayatı zehir eden huzursuz bağırsak sendromuyla ilgili son araştırma çok çarpıcı veriler içeriyor.
#Huzursuz Bağırsak SendromuKanatlı sektöründe en çok ihracat yapan üçüncü firma olan Keskinoğlu, Ege İhracatçıları Birliği (EİB) tarafından verilen İhracatın Yıldızları Ödülleri’nde yurtdışı satışlarıyla bir kez daha ‘İhracatın Yıldızları’ ödülünü almaya hak kazandı.
#Ege İhracatçıları BirliğiUzun yaşamak herkesin hayali. Peki ama nasıl? Günümüzün yaşayan en yaşlı kişilerinden biri olan ABD'li Vincent Dransfield, sağ salim 110 yaşını görmesini sağlayan sırları anlattı.
#Uzun Ömür