Şişlik
Şişlik Haberleri
Botoks yaptırırken bilinmesi gerekenler
Tüm dünyada oldukça popüler olan botoks, ameliyatsız estetik uygulamaları arasında ilk sıradadır. Botoks, kozmetik alanda mimik kaslarının hareketleriyle ortaya çıkan alın, yüz kırışıklıklarını azaltmak ve aşırı terleyen bölgelerdeki terlemeyi azaltmak amacıyla kullanılır. Aslında botoksun kırışıklıklar üzerinde hem tedavi edici, hem de koruyucu özelliği vardır. Peki botoks yaptırırken nelere dikkat etmeliyiz? İşte cevapları...
Çocuklarda bu belirtiler varsa dikkat
Mutant virüslerle birlikte COVID-19 maalesef çocuklarda da daha sık görülmeye başladı. Üstelik hastalık sonrası yeni belirtiler de ortaya çıktı.
"Eklem romatizması ömür boyu devam ediyor"
Tek başına belirleyici olmasa da kişinin genetik yapısının hastalığın gelişiminde önemli rol oynadığını belirten Uzman Dr. Fulya Dörtbaş, vücudun bağışıklık sistemi kişinin kendi hücrelerine ve dokularına saldıran iltihaplı eklem romatizmaları akut olarak başlasa bile genellikle ömür boyu süren kronik hastalıklar olduğuna dikkat çekti.
Şişlik hissi lenfödemin (fil hastalığı) erken bir belirtisi olabilir
Dünya çapında yaklaşık olarak 250 milyon kişiyi etkileyen lenfödem, uzmanlar tarafından kronik ve ilerleyici bir hastalık olarak tanımlanmakta. Yüz, genital bölge, kol, bacak gibi vücudun herhangi bir bölümünde görülebilen lenfödem, etkilenen bölgede ağırlık ve gerginlik hissi, ağrı, yorgunluk ve bazen de karıncalanma, uyuşma şeklinde belirtiler gösteriyor. Batı ülkelerinde en sık kanser tedavisine bağlı gelişen lenfödem nedir? Kimler lenfödem riskine sahiptir?
"Eklem romatizması ömür boyu devam ediyor"
Tek başına belirleyici olmasa da kişinin genetik yapısının hastalığın gelişiminde önemli rol oynadığını belirten Uzman Dr. Fulya Dörtbaş, vücudun bağışıklık sistemi kişinin kendi hücrelerine ve dokularına saldıran iltihaplı eklem romatizmaları akut olarak başlasa bile genellikle ömür boyu süren kronik hastalıklar olduğuna dikkat çekti.
Diz kireçlenmesi nedir? Diz kireçlenmesi belirtileri ve tedavisi
Türk pop müziğinin Süperstar'ı Ajda Pekkan’ın (75), kireçlenmeye bağlı su toplayan dizlerinden ameliyat olmasıyla birlikte, diz kireçlenmesi sorunu yeniden gündeme geldi. Aslında pek çok kişinin yaşadığı bir hastalık olan diz kireçlenmesi nedir, belirtileri nelerdir? İşte diz kireçlenmesi ile ilgili merak edilen bazı bilgiler.
Siroz nedir, neden olur? Siroz hastalığının belirtileri ve tedavisi
Siroz hastalığı, zehirli ve toksik atıkların karaciğerden temizlenememesi ya da zor temizlenmesi nedenli ortaya çıkan bir rahatsızlıktır. Siroz nedir ve neden olur sorusu pek çok kişi tarafından oldukça merak edilen ve araştırılan konular arasında yer alıyor. Peki, siroz nedir, neden olur? İşte, Siroz hastalığı hakkında bilinmesi gerekenler
Akdeniz anemisi nedir, nasıl anlaşılır? Akdeniz anemisi belirtileri ve tedavisi
Daha çok Akdeniz ülkelerinde rastlanan Akdeniz anemisi, Akdeniz Bölgesi’nde yerleşik genetik bir problem olarak görülüyor. Yaygın olarak rastlanılan Akdeniz anemisi taşıyıcıları, hastalık genlerini çocuklarına da geçirebiliyor. Peki, Akdeniz anemisi nedir, nasıl anlaşılır? İşte Akdeniz anemisi ile ilgili bazı bilgiler.
Yüzde 1'lik sınav! Cebindeki kimlik batıyor sandı ama...
Kadir Çetinkaya, 2 yıl önce sol memesinde bir batma hissetti. Önce bunun gömlek cebindeki nüfus kağıdından kaynaklandığını sandı. Bir süre sonra şişlik fark edince doktora koştu. Çetinkaya erkeklerde yüzde 1’den daha az sıklıkta görülen meme kanserine yakalanmıştı. 1-7 Nisan Dünya Kanser Haftası’nda Çetinkaya’nın hikâyesini dinledik.
Uzmanlara sorduk: Hangi aşıyı yaptırmalı?
Çin aşısı Coronavac’ın ardından Alman-ABD ortaklığında geliştirilen BioNTech aşılarının da gelmesiyle randevu alanlara seçenek sunulmaya başlandı. Bu da vatandaşın kafasında soru işareti yarattı. Hürriyet uzmanlara sordu: ‘Hangi aşı daha iyi, hangisini yaptıralım?’ İşte cevapları...
Kanseri sinüzitle karıştırmayın
Sinüs ve burun boşluğu kanserlerinin uzun süre sinüzit benzeri şikayetlere yol açtığını belirten Prof. Dr. Tolga Kandoğan, “Bu kanserler çok büyüdüklerinde kendini yüzde ağrı, şişlik, burun tıkanıklığı ve burun kanaması belli eder. Bunun yanı sıra baş ağrısı, uyuşma, duyu kaybı gibi nörolojik; göz kapağı düşmesi, çift görme ve dişlerde sebebi açıklanamayan ağrı ve sallanma gibi diş bulguları meydana gelebilir” dedi.
Diş ağrısı nasıl geçer? Diş ağrısına iyi gelen şeyler
Diş ağrısı hiç ummadığınız anlarda gelir ve ağrısı bazen dayanılmaz derecede şiddetli olabilir. Özellikle pandemi döneminde dişçiye gitmek istemeyenler, diş ağrısını doğal yollardan geçirmenin yollarına baş vuruyorlar. Peki diş ağrısına ne iyi gelir? İşte, diş ağrısına iyi gelen yöntemler.
Menisküs yırtığı nedir, neden olur? İşte menisküs yırtığı belirtileri ve tedavisi
Menisküsler diz eklemindeki aşınmanın önlenmesine ve dizin dengeli hareketine yardımcı olur. Elastik bir yapıya sahip olan menisküsler, üzerinde oluşan yüke karşı da dayanıklıdır. Ancak çeşitli nedenlerden dolayı menisküs yırtığı meydana gelebilir. Peki menisküs yırtığı nedir, neden olur? İşte menisküs yırtığı belirtileri ve tedavisi
Lenfoma teşhisi nedir? Lenfoma kanseri belirtileri ve tedavisi hakkında bilgiler
Lenfoma kanseri belirtileri ve tedavisi merak edilen konular arasında. Belirtileri arasında lenf bezesinde büyüklük (boyun, koltuk altı, kasık vb), vücutta 38 derece ve üzerinde ateş, kilo kaybı, gece terlemesi, ciltte kaşıntı, halsizlik, yorgunluk, düşkünlük de bulunan lenfoma kanseri, tedavi edilebilir bir hastalıktır.
Guatr nedir, belirtileri nelerdir? İşte guatr nedenleri
Guatr, tiroid bezinin büyümesiyle oluşan bir durumdur. Daha çok iyot eksikliğine bağlı olarak ortaya çıkabiliyor. Erken teşhis, etkili bir tedavi için büyük önem taşıyor. Peki guatr nedir, belirtileri nelerdir? İşte guatr nedenleri...
Enginarın faydaları nelerdir? Enginar tüketirken buna dikkat
Enginar, karaciğer sağlığı için oldukça faydalı bir besin. Asteraceae familyasından olan bu besin bahar aylarının habercisidir. Üstelik antioksidan kaynağı ve vücuda pek çok olumlu etkisi vardır. Peki enginarın faydaları nelerdir? Enginar tüketirken buna dikkat
İltihaplı romatizma nedir, belirtileri nelerdir? İşte iltihaplı romatizma tedavisi
İltihaplı romatizma (Romatoid Artrit), toplumda en sık görülen romatizmal hastalıklardan biri. En çok kadınları etkileyen bu durumun en önemli şikayetleri arasında eklem ağrısı, şişlik ve hareket kısıtlığı bulunur. Peki iltihaplı romatizma nedir, belirtileri nelerdir? İşte iltihaplı romatizma tedavisi...
'Çikolata kisti' hastalığında tıbbi tedavi ön planda tutulmalı
ANKARA'da Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Doç. Dr. Şadıman Kıykaç Altınbaş, halk arasında 'çikolata kisti' olarak bilinen endometriozisin tıbbi tedavinin ön planda tutularak, tekrarlanan cerrahi girişimlerden kaçınılması gereken kronik bir hastalık olduğunu söyledi.
Kovid-19'da korkutan araştırma: Her 10 hastadan 7'si 'Uzun Covid' etkisinde!
İngiltere'de yapılan iki yeni araştırma Kovid-19 konusunda korkutucu sonuçları açığa çıkardı. Her 10 koronavirüs hastasından 7'sinin hastaneden çıktıktan sonra bile tam olarak iyileşmediği ve 'Uzun Covid' olarak adlandırılan sağlık sorunlarıyla boğuşmaya devam ettiği ortaya çıktı.
Regl sancısına ne iyi gelir? Regl sancısı için doğal yöntemler
Regl dönemleri bazı kadınlar için hafif ağrılarla atlatılabiliyorken bazılarımızın şiddetli sancılarla birlikte kâbusu haline gelebiliyor. Peki, regl sancısına ne iyi gelir ve regl sancısı nasıl geçer? İşte, regl sancısına iyi gelen doğal yöntemler…
“Pandemide hastaneye başvurular gecikti; böbrekler ihmal edildi”
Gece sık sık idrara çıkma, idrarda koyu renk veya köpüklenme, bacaklarda şişlik gibi şikayetlerin böbrek hastalıklarının habercisi olduğunu ifade eden Nefroloji Uzmanı Doç. Dr. Mahmut Altındal, pandemi döneminde böbrek hastalıklarının belirtilerinin göz ardı edilerek hastaneye başvurularda gecikmeler yaşandığını söyledi.
Sedef Hastalığı Nedir, Nasıl Geçer? Sedef Hastalığında Bu Aylara Dikkat!
Deride tipik olarak keskin sınırlı kırmızı alanlar üzerinde yerleşmiş, parlak, beyaz kepekler ile belirti gösteren sedef hastalığı, aynı zamanda tekrarlayan kronik bir deri hastalığıdır. Peki sedef hastalığı hangi aylarda tekrarlıyor, tedavisi nasıl yapılıyor? Sedef hastalığı ile ilgili tüm detayları haberimizde bulabilirsiniz.
Yerli aşıda nisan ortasında Faz-2 tamamlanacak
Türkiye'de koronavirüse karşı geliştirilen yerli aşılar arasında insan deneyleri başlayan ilk aşının çalışmalarının yürütüldüğü Kayseri Erciyes Üniversitesi'nde İyi Klinik Uygulama ve Araştırma Merkezi (İKUM) Müdürü Doç. Dr. Zafer Sezer, nisan ortasında Faz 2 çalışmasının tamamlanacağını söyledi.
B12 vitamini eksikliği belirtileri neler? İşte B12 vitamini içeren besinler
B12 vitamini eksikliği, son dönemde pek çok kişinin şikayet ettiği sağlık sorunlarıdan biri. Dengesiz ve sağlıksız beslenmeye bağlı meydana gelebilen B12 vitamini eksikliği; unutkanlık, üşüme, halsizlik, dikkat eksikliği gibi çeşitli sorunlara neden olabilir. Peki B12 vitamini eksikliği belirtileri neler? İşte B12 vitamini içeren besinler...
Preeklampsi Nedir? Preeklampsi Belirtisi ve Tedavi Yöntemleri...
Preeklampsi, hamilelik döneminin en riskli hastalıklarından biri. Anne karnındaki bebeğin gelişimini de etkileyen bu rahatsızlık gebeliğe özgüdür. Peki Preeklampsi nedir ve belirtileri nelerdir?
Bahar aylarındaki kaşıntının sebebi kurdeşen olabilir
Halk arasında kurdeşen olarak bilinen ürtikerin, göz kapakları ve dudaklardaki şişliklerle beraber görülebileceğini belirten Dermatoloji Uzmanı Dr. Nilsu Salih özellikle bahar aylarında dikkat edilmesi gerektiğinin altını çizdi. Stresin kurdeşeni kötüleştirebileceğini anlatan Uzm. Dr. Salih, depresyon belirtileri yaşayan hastaların mutlaka bir hekime başvurması gerektiğini söyledi.
Çölyak hastalığı nedir, belirtileri nelerdir? Çölyak hastalarının tüketmemesi gereken besinler...
Bağışıklık sistemi ile ilgili bir rahatsızlık olan çölyak hastalığı tipik belirtiler gösterebileceği gibi hafif belirtilerle de ilerleyebilir. Peki çölyak hastalığı nedir, belirtileri nelerdir? Çölyak hastaları beslenmede nelere dikkat etmeli? İşte çölyak hastalığı ile ilgili merak edilenler...
“Miyomlar kısırlığa neden olabiliyor”
Miyomlar rahim düz kas dokusundan köken alan iyi huylu tümöral kitlelerdir. Yüzde 20-30 oranında görülen kitleler yaş ilerledikçe büyür ve sayıları artar fakat menapozda gerilediğini söyleyen Op. Dr. Algül Anıl Yılanlıoğlu, “Miyomlar lokalizasyonlarına göre rahim iç tabakasında yer alıp infertilite dediğimiz kısırlığa neden olabilirler” dedi.
Olduğu iğne yüzünden engelli kalan İsmail İnam’ın adalet arayışına... Kaymakamlık engeli!
Bel ağrısı şikâyetiyle gittiği hastanede doktorun yaptığı iğne sonrası yüzde 44 engelli kalan İsmail İnam, yetkililer hakkında suç duyurusunda bulundu. Ancak Gökçebey Kaymakamlığı, savcılığın yetkililer hakkındaki soruşturma talebini reddetti.
“Göz kapağı problemleri hem görme hem de estetik sorunları oluşturabilir”
Göz kapağı problemlerinin birçok soruna yol açabileceğini belirten Dr. Öğretim Üyesi Mehmet Göksel Ulaş, “Göz kapağı problemleri görmeyi azaltabileceği, görme alanını daraltabileceği gibi gözlerde yorgunluk, ağırlık hissi, asimetri ve bulunduğu yaştan daha yaşlı gözükme gibi estetik problemlere neden olabilir. Hangi cerrahi tekniğin uygun olduğu hastaya göre özel olarak belirlenir ve uygulanır” dedi.
Eline batan kürdan kabusu oldu; "arkadaşlarımı arayıp helallik istedim"
NİŞANTAŞI'nda 37 yıldır aynı restoranda garsonluk yapan İsrafil Türkmen'in boş tabakları topladığı sırada kullanılmış kürdan battı. Hayatı kabusa dönen Türkmen, defalarca operasyon geçirmek zorunda kaldı. Bir kürdan nedeniyle 3 ay çalışamaz duruma gelen Türkmen, "Kimseyle konuşamaz hale gelmiştim. Ölümle pençeleştim, arkadaşlarımı arayıp helallik istedim" dedi.
Restoranda eline kürdan battı sonrası inanılmaz! Doktorlar bile şaşkına döndü
İstanbul Nişantaşı'nda 37 yıldır aynı restoranda garsonluk yapan İsrafil Türkmen, boş tabakları toplarken eline kullanılmış kürdan battı. Sonrasında yaşananlar doktorları bile şaşkına çevirdi. Kürdan nedeniyle 3 ay çalışamaz duruma gelen Türkmen, "Kimseyle konuşamaz hale gelmiştim. Ölümle pençeleştim, arkadaşlarımı arayıp helallik istedim" dedi.
Şişkinlik şikayetiyle gitti, hayatının şokunu yaşadı! Tam 21 kilo...
Trabzon'da geçtiğimiz hafta şişkinlik ve gaz şikayetiyle Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne gelen Sebahattin H.'nin karnından ameliyatla 21 kilo ağırlığında tümör çıkarıldı.
Son dakika... Samsun'daki vahşette flaş gelişme! İbrahim Zarap'ın ilk vukuatı değilmiş...
Samsun'un Canik ilçesinde eski eşi İbrahim Zarap tarafından darbedilen ve hastanede tedavi altına alınan E.M'yi, İbrahim Zarap'ın daha önce de '1 liralık kolye' tartışmasında darbettiği ve bıçakla yaraladığı öne sürüldü. Şüpheli İbrahim Zarap'ın yaralama suçundan yargılandığı ortaya çıktı.
Aşı öncesi ve sonrasında merak edilenler | 11 SORU 11 YANIT
Koronavirüs vakalarının hala yüksek seyrettiği bu günlerde aşılanma da hızla devam ediyor. Son olarak 65 yaş üstü vatandaşların da aşılanmasıyla, aşılanan kişi sayısı 8 milyonu aştı. İkinci doz uygulamalarında ise yaklaşık 2 milyon kişi aşı ile buluştu. Peki aşı yaptırmadan önce ve yaptırdıktan sonra nelere dikkat edilmeli?
Şeker hastalığı ilerleyen dönemde böbrek nakline götürüyor
Türkiye'de böbrek yetmezliğinin en sık nedeninin şeker hastalığı olduğunu belirten Böbrek Nakli Sorumlu Hekimi Doç. Dr. Gökhan Ertuğrul, “Şeker hastalarının neredeyse yüzde 40’ında herhangi bir aşamadaki böbrek hastalığı gelişir. Böbreğin süzme fonksiyonu azaldıkça hastalar klinik bulgu vermeye başlarlar. Bunlar şeker ölçümlerinde ileri derece bozukluk, halsizlik, iştahsızlık, bulantı, kusma, tansiyonda yükselme, dokularda ödem, idrarda azalma ve renk değişikliği ile gece idrara çıkmadır” dedi.