Marmara Denizi haberleri sayfasında Marmara Denizi hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 6926 Marmara Denizi haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Marmara Denizi’nin Silivri açıklarında meydana gelen 6.2 büyüklüğündeki deprem Türkiye’nin batısını salladı. Büyük deprem beklentisindeki İstanbul’da yürekler ağızlara gelirken evlerden kaçanlar soluğu parklarda, sokaklarda aldı.
#Marmara Deniziİzmir Dokuz Eylül Üniversitesi'nin (DEÜ) Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi (DAUM) Müdürü Prof. Dr. Hasan Sözbilir, İstanbul açıklarındaki 6.2 büyüklüğündeki depreme ilişkin, “Deprem Kuzey Anadolu Fayı üzerinde meydana geldi. Fayın tümü değil bir kısmı kırıldı. Ucuz kurtulduk, geçmiş olsun" dedi. Prof. Dr. Sözbilir, "Bu deprem büyük İstanbul depremi değil" dedi.
#İstanbulİstanbul'da saat 12.49'da 6,2 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, merkez üssü Marmara Denizi, İstanbul'un Silivri ilçesi olan 6,2 büyüklüğünde sarsıntı kaydedildi. Deprem anında yaşananlar kameralara yansıdı.
#İstanbulİstanbul'da merkez üssü Silivri açıkları olan 6,2 büyüklüğündeki depremin ardından vatandaşlar sokaklara döküldü. Öte yandan deprem anları da kameralara yansıdı. 6,2 büyüklüğündeki deprem sırasında İstanbul Boğazı'nda oluşan dalgalar da görüntülendi.
#İstanbulÇevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Bakanlık olarak Bilim Kuruluyla çok kapsamlı müsilaj (deniz salyası) araştırma seferini daha tamamladıklarını, neticelerini de yakında paylaşacaklarını belirterek "Bir kez daha tüm belediyelerimizi Marmara'nın kurtulmasına vesile olacak her türlü gayreti ortaya koymaya ve sorumluluğa davet ediyorum. Müsilaj ve benzeri sorunların yaşanmaması için söz verilen ileri biyolojik atık su arıtma tesislerini artık yapın. Yine söz verdiğiniz gibi var olan tesislerin standartlarını yükseltin." dedi.
#Murat KurumODTÜ ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yürütülen ‘MARMOD FAZ 3 Projesi’ kapsamında gerçekleştirilen seferlerle Marmara Denizi’ndeki müsilaj haritasının çıkarılması amaçlanıyor. Bu kapsamda farklı derinliklerden alınan numuneler ‘Bilim 2’ gemisinde inceleniyor.
#Marmara DeniziMarmara Denizi'nde müsilajın yeniden görülmeye başlaması sebebiyle alanında uzman akademisyenlerden oluşan Müsilaj Bilim ve Teknik Kurulu, ODTÜ'ye ait Bilim-2 Araştırma Gemisi ile denize açılarak inceleme yaptı. Yapılan çalışmalarla ilgili açıklama yapan Prof. Dr. Barış Salihoğlu, ""Oksijensizlik durumu devam ediyor. Yani müsilaj oluşumuna elverişli koşulların sürdüğünü görüyoruz. Kirlilik baskısı da devam ediyor. Önümüzdeki dönemlerde müsilajın ne şekilde görüleceği biraz da iklim koşullarına bağlı olacak. 2021'deki yoğun müsilajla henüz karşılaşmadık. Ama yaza doğru bir yoğunlaşma olma olasılığı var" dedi.
#Marmara Deniziİstanbul'da Beykoz sahilinde deniz yüzeyinde müsilaj görüldü. Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Beykoz Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Zeki Demirtaş, "Boğaz'daki tüm balıkçılar bundan muzdarip. Tüm trol tekneleri müsilajdan etkileniyor. Bu yıla kadar kanalda vardı, kıyılara gelmemişti, bu yıl kıyılara da geldi. Ağ atamıyoruz." diye konuştu. Öte yandan, Kadıköy'de Moda Sahili'nde kıyı şeridinde de müsilaja benzer kirlilik olduğu gözlendi. Balıkçı barınağında tekne sahibi olan Esat Demirkaya, kıyıda müsilaj görmeye yeni başladıklarını belirterek, "Buna çare bulunmazsa geleceğe bir şey bırakamayacağız, buna üzülüyorum. Bu şekilde olursa İstanbul Boğazı'nda denize girilmez." ifadelerini kullandı.
#BeykozMarmara Denizi’nden çıkarılan hayalet ağlardan elde edilen ham madde, güneş gözlüğü çerçevesi yapımında kullanılarak sürdürülebilir anlayışı destekliyor. Hayata geçirilen projede, 1500 metrekarelik ağlar geri dönüştürülüp gözlük üretiminde kullanılıyor. Bu proje, sıfır atık hedefiyle deniz ekosisteminin korunmasına katkı sağlıyor. Gözlükler, deniz canlılarının türleri ve çıkarıldıkları bölgelere dair bilgilerle tasarlanıyor.
#Marmara DeniziTekirdağ'da son dönemde avlanmak üzere tekneleri ile Marmara Denizi'ne açılan balıkçıların ağlarına yapışan müsilaj, bu kez deniz altında görüntülendi. Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Çorlu Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Lokman Hakan Tecer, "10 metreden itibaren 30 metrelere, 40 metrelere kadar müsilaj Marmara Denizi'ni istila etmiş durumda. Bunun deniz altında da büyük etkileri var. Bir kere oradaki canlıların yaşam alanlarının üzerine kapanıyor" dedi. Çanakkale'de bazı balıkçılar, müsilaj nedeniyle av sezonunu 1 ay erken kapattı. Deniz Ürünleri Avcıları Üreticileri Merkez Birliği (DEM-BİR) Çanakkale-Tekirdağ Bölge Birliği Başkanı Naci Karabiber, ""Müsilaj son günlerde çok yoğunlaştı, avcılığı imkansız hale getirdi. Sezonumuzu kapattık. Artık mücadele edilemez bir hale geldi. Sezonu erken kapattık" dedi.
#MüsilajMarmara Denizi’nde müsilajın 25 yıl önce de olduğunu söyleyen TÜDAV Başkanı Prof. Dr. Öztürk, deniz dibinde 16 litre oksijen üretebilen çayırlar bulunduğunu söyledi ve “Ben umudumu kesmedim. ‘Ölmüş, bitmiş’ denilmesini asla kabul etmiyorum. Marmara Denizi kendini hep koruyacak ve yaşayacak” dedi.
#Marmara Deniziİstanbul Valiliği, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımla fırtına uyarısında bulundu. Yapılan açıklamada pazartesi günü öğle saatlerinde başlayacak olan kuvvetli rüzgarın salı günü gece saatlerine kadar etkili olacağı ifade edildi.
#Meteorolojiİstanbul Valiliği, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımla fırtına uyarısında bulundu. Yapılan açıklamada pazartesi günü öğle saatlerinde başlayacak olan kuvvetli rüzgarın salı günü gece saatlerine kadar etkili olacağı ifade edildi.
#İstanbulSon depremler Kandilli ve AFAD 27 Nisan Pazar günü hissedilen sarsıntılar sonrasında en çok sorgulananlar arasında ilk sırlarda yer alıyor. Marmara Denizi'ndeki artçı sarsıntılar bugün de devam ederken diğer bölgelerdeki depremsellik de kamuoyu tarafından yakından izleniyor. Hemen belirtelim ki AFAD tarafından kaydedilen güncel verilere göre saat 07.21'de İzmir Karaburun açıklarında 3.0 büyüklüğünde ve saat 08.38'de Kütahya Simav açıklarında 2.9 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Peki, son deprem nerede ne zaman kaç büyüklüğünde şiddetinde oldu? İşte Kandilli ve AFAD son depremler canlı ve anlık 27 Nisan listesi...
#Depremİstanbul’un en temel afet reflekslerinin ne kadar zayıf olduğunu bir kez daha gördük. Böylesine büyük afetler söz konusu olduğunda elbette en büyük iş devletin kurumlarına düşüyor. Ama bireysel olarak da hazırlık yapmamız şart. Bu sadece deprem çantasından ibaret değil; zihinsel ve bilişsel olarak da afete hazır olmak gerekiyor. Depremin ardından cep telefonu çalışmadığında, yol tıkandığında plan yapılmamışsa korku ve kaos daha da büyüyor. 6,2’lik depremden yaklaşık 2 hafta önce takip ettiğimiz, İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde düzenlenen İstanbul Depreminin İlk 3 Günü Çalıştayı’nda tüm bunlar ayrıntılı olarak konuşuldu. Uzmanlar deprem sonrasında ilk 72 saatin önemine dikkat çekiyor. Bu sürede bireysel yeterliliğimiz çok önemli. 6,2’lik uyarıyı dikkate alalım, depreme hazır mıyız yeniden bir bakalım.
#Depremİstanbul son dakika depremleri bugün 27 Nisan 2025 AFAD ve Kandilli verilerine yansıdı. AFAD'dan alınan bilgiye göre dün Tekirdağ Marmaraereğlisi'nde 3,4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem sonrası son deprem ne zaman oldu? sorusu vatandaşların gündemine geldi. Marmara Denizi Silivri açıklarında 23 Nisan 2025 tarihinde meydana gelen 6,2 büyüklüğündeki depremin artçıları devam ediyor. Kandilli Rasathanesi, İstanbul ve çevre illerden güçlü şekilde hissedilen 6,2 büyüklüğündeki deprem için yeni bir bilgilendirme notu yayımladı. Devam eden artçı depremler son dakika depremi araştırmalarına hız kazandırdı. Aynı zamanda Kütahya Simav'da da artçı depremler devam ediyor. Peki, İstanbul’da artçı depremler devam ediyor mu, en son nerede kaç şiddetinde artçı deprem oldu? İşte, son dakika depremi bilgileri...
#Son Dakika Depremiİphone deprem uyarısı nasıl açılır, sorusu İstanbul'da yaşanan depremle yeniden gündeme geldi. Deprem bildirimi kullanımı, Android ve iOS cihazlar için araştırılıyor. 23 Nisan 2025 Çarşamba günü Marmara Denizi Silivri açıklarında 6,2 büyüklüğünde deprem yaşandı. Yaşanan şiddetli sarsıntının artçıları devam ediyor. Kandilli'nin açıklamasında depremin artçılarının Orta Marmara ile Kumburgaz segmenti arasında 15-20 km’lik bir alan içinde yoğunlaştığı belirtildi. Bunun yanı sıra artçıların önümüzdeki günlerde bir süre daha devam edeceği açıklandı. Android ve iOS deprem uyarı sistemi de meydana gelen sarsıntılarla birlikte yoğun olarak araştırılıyor. Olası bir depremi saniyeler öncesinden haber verebilen Android Deprem Uyarı Sistemi, bölgedeki tahmini deprem ve şiddetini cihazlara sinyal gönderiyor. Deprem uygulaması olarak da bilinen deprem uyarı sistemi akıllı telefonlarda bulunan ivme ölçeri kullanarak yaklaşan sarsıntıyı algılayarak ve etkilenen bölgedeki kullanıcılara bildirim olarak iletebiliyor. Peki Deprem bildirimi nasıl açılır? Google Android ve iOS (iPhone) deprem uyarı sistemi nereden aktif edilir? İşte ayrıntılar...
#Deprem BildirimiBiraz önce deprem mi oldu, nerede? Son dakika deprem verileri, 26 Nisan Cumartesi günü hissedilen sarsıntılarla beraber vatandaşlar tarafından araştırılıyor. 23 Nisan’da meydana gelen 6.2 büyüklüğündeki depremin ardından dün gece AFAD verilerine göre İstanbul'da 4,3 şiddetinde bir artçı deprem daha meydana geldi. Artçı depremler sabah saatlerine kadar aralıklarla devam etti. Marmara Denizi Büyükçekmece açıkları olan 4,3 büyüklüğünde deprem daha yaşandı. Deprem Tekirdağ'da da hissedildi. Peş peşe yaşanan depremin ardından vatandaşlar, İstanbul'da deprem mi oldu? sorusuna yanıt aramaya başladı. AFAD - Kandilli son dakika deprem haberleri ve gelişmeleri 26 Nisan 2025 tarihinde merak ediliyor. Kütahya'da üst üste meydana gelen depremler çevre halkında hissedildi. İstanbul’da dün gece ve sabah saatlerinde artçı sarsıntılar devam ederken, AFAD ve Kandilli Rasathanesi son depremler listesini güncelledi. Marmara Denizi merkezli sarsıntılar, Silivri ve Büyükçekmece açıklarında yoğunlaşırken, vatandaşlar “Dün gece İstanbul’da deprem oldu mu?” ve “En son deprem nerede, kaç şiddetinde?” sorularına yanıt arıyor. Peki, en son nerede ve kaç şiddetinde deprem oldu? Son 24 saatte yaşanan depremlerin merkez üssü, büyüklüğü ve derinlik bilgilerini haberimizde bulabilirsiniz!
#Son Dakika DepremMarmara Denizi Silivri açıklarında 23 Nisan 2025 tarihinde meydana gelen 6,2 büyüklüğündeki depremin artçıları devam ediyor. Kandilli Rasathanesi, İstanbul ve çevre illerden güçlü şekilde hissedilen 6,2 büyüklüğündeki deprem için yeni bir bilgilendirme notu yayımladı. Kandilli'nin açıklamasında depremin artçılarının Orta Marmara ile Kumburgaz segmenti arasında 15-20 km’lik bir alan içinde yoğunlaştığı belirtildi. Bunun yanı sıra artçıların önümüzdeki günlerde bir süre daha devam edeceği açıklandı.
#DepremYıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) İnşaat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şükrü Ersoy, CNN TÜRK'te yaptığı açıklamada, "'Beklenen İstanbul depremi buydu, bundan sonra olmayacak, rahat olun' demek çok tehlikeli. Hiç mi tarih okumuyorsunuz? Tarihte büyük depremler, geniş bir alanda hissedilmiş, yıkılmış. Bizim şansımız burada medeniyetler olduğu için bunlar yazılmış, çizilmiş. Bu tarihi gerçeklerden bakarak deprem gerçeğini küçümsemek, iyimser senaryolarla sırf halka sempatik gözükmek için böyle bir söylem geliştirmek doğru değil" ifadelerini kullandı. Prof. Dr. Ersoy, "Son yaşadığımız 6.2'lik depremden sonra beklenen depremin büyüklüğü bir miktar küçülmüş olabilir. Belki 7.4 değil de 7.2 ile sınırlı kalmış olabilir. Onun arasında büyük bir fark var" diye konuştu.
#Prof. Dr. Şükrü ErsoyAlman Yer Bilimleri Araştırma Merkezi’nden (GFZ) sismolog Prof. Dr. Marco Bohnhoff, Hürriyet’in sorularını yanıtladı. Sürüklenen ve kilitli fay teorilerine dair açıklamalarda bulunan Bohnhoff, “Sürüklenen segmentler şiddetli depremler sırasında aktive olabilir. İstanbul için daha büyük deprem hâlâ olası” dedi.
#Alman Yer Bilimleri Araştırma MerkeziSon dakika İstanbul'da artçı depremler devam ediyor. İstanbul'da çarşamba günü meydana gelen 6,2 büyüklüğündeki depremin ardından artçı sarsıntılar etkisini sürdürüyor. Bazı vatandaşlar deprem endişesi nedeniyle geceyi parklarda geçirirken AFAD tarafından yapılan açıklamada artçı sarsıntıların birkaç hafta içinde sona ereceği belirtildi. Öte yandan İstanbul'da saat 20.33'de merkez üssü Marmara Denizi Büyükçekmece açıkları olan 4,3 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi
#İstanbulİstanbul Üniversitesi- Cerrahpaşa Rektörü Prof. Dr. Nuri Aydın: İstanbul Üniversitesi- Cerrahpaşa Florence Nightingale Hemşirelik Fakültesi'nin faaliyetleri 20 gün süreyle durduruldu. Fakülte deprem riski nedeniyle Avcılar Yerleşkesi'ne taşınacak.
#İstanbulİstanbul'da yaşanan 6.2 büyüklüğündeki depremle ilgili değerlendirmelerde bulunan Prof. Dr. Naci Görür, "İstanbul depremi olacak. Bu son 23 Nisan depremleri İstanbul Depremini daha da öne çekti" dedi. Prof. Dr. Görür, "Bir bilim insanı evrensel nitelikli araştırma yapan, veri toplayan, veriye göre sonuca varan, vardığı sonuçlar uluslararası konferanslarda sunan ve uluslararası dergilerde yayınlayan insandır. Sanıldığı gibi her titir taşıyan bilim adamı değildir" ifadelerini kullandı.
#Prof. Dr. Naci Görürİstanbul'da 23 Nisan'da yaşanan ve artçıları süren 6,2 büyüklüğündeki deprem büyük bir korkuya yol açtı. Depremde can kaybı yaşanmadı ancak İstanbul Valiliği yüksek binalardan atlayarak kaçmaya çalışan çok sayıda kişinin yaralandığını duyurdu. Deprem sırasında yapılması gerekenler bu nedenle önem taşıyor. Uzmanlar deprem anında sakin olmak gerektiğini, yüksekten atlayarak kaçmaya çalışmanın sarsıntıdan daha tehlikeli olabileceğini sık sık dile getirse de böyle vakalar yaşanmaya devam ediyor. Peki neden deprem anında bazıları panik yapıp kaçarken bazıları da donakalıyor? Deprem anında yapılması gerekenler neler? Uzmanlar anlattı...
#Depremİstanbul'da meydana gelen 6,2 büyüklüğündeki deprem sırasında Fatih Camisi'nde vaaz verdiği kürsüde dualar okuyan ve cemaati sakinleştiren vaiz Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi İslam Bilimleri Fakültesi Öğretim Görevlisi Hamdi Arslan yaşadıklarını anlattı.
#Fatih Camiiİstanbul'da meydana gelen 6,2 büyüklüğündeki deprem sırasında Fatih Camisi'nde vaaz verdiği kürsüde dualar okuyan ve cemaati sakinleştiren vaiz Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi İslam Bilimleri Fakültesi Öğretim Görevlisi Hamdi Arslan yaşadıklarını anlattı.
#Fatih Camiiİstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Mühendislik Fakültesi, Jeofizik Mühendisliği Bölümü, Sismoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ethem Görgün "Bu büyük İstanbul depremi değil. Ana kılçığın yanındaki tali, ikincil kollar böyle kırılarak önümüzdeki yıllarda da kuvvetle muhtemel devam edecek. Ama bizim büyük Marmara depremi diye tabir ettiğimiz deprem bu değildi. Çünkü burada fayların boyunu, kırmızılıklarını göz önüne aldığımız zaman 7'nin üzerinde yani 7.2-7.4 gibi bir depremin olma olasılığı daha yüksek gibi görünüyor. Ana kol üzerinde olmadığı için ikincil faylar ancak 5.8-6.2’lik depremlerle önümüzdeki yıllarda da kırılacaktır" dedi.
#İstanbulİstanbul’un deprem gerçeği bir kez daha kendini hatırlattı. Silivri açıklarında meydana gelen 6,2 büyüklüğündeki sarsıntı, kentteki yapı güvenliğini yeniden tartışmaya açtı. Uzmanlar, olası daha büyük depremlere karşı hazırlıklı olmanın yolunun bina güçlendirme ve modern yapı teknolojilerinden geçtiğini vurguluyor. Karbon elyaf takviyeleri, sismik izolatörler ve amortisör sistemleri gibi çözümler öne çıkıyor. Peki, kentsel dönüşüm kadar güçlendirme de güvenli yaşam için etkili bir alternatif olabilir mi?
#Bina GüçlendirmeSon dakika İstanbul'da artçı depremler devam ediyor. İstanbul'da çarşamba günü meydana gelen 6,2 büyüklüğündeki depremin ardından artçı sarsıntılar etkisini sürdürüyor. Bazı vatandaşlar deprem endişesi nedeniyle geceyi parklarda geçirirken AFAD tarafından yapılan açıklamada artçı sarsıntıların birkaç hafta içinde sona ereceği belirtildi. Öte yandan İstanbul'da saat 20.33'de merkez üssü Marmara Denizi Büyükçekmece açıkları olan 4,3 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi... İşte son gelişmeler
#İstanbul Deprem6.2 büyüklüğündeki depremin ardından artçıların da sürmesiyle evlerine girmek istemeyen İstanbullular, önceki gece ve dün geceyi parklar, camiler, okullar, spor salonları ve kütüphanelerde geçirdi. Kimi aracında sabahladı, kimi de başka kentlerdeki yakınlarının yanına gitti...
#İstanbulİstanbul’da meydana gelen 6.2 büyüklüğündeki deprem sonrası Marmara Denizi’nde yüksek sismik hareketlilik belirlenirken AFAD 300’ün üzerinde sensörle takipte. AFAD’ın “Deprem Bilim Kurulu” da toplandı. Artçı sarsıntıların azalarak önümüzdeki birkaç hafta içinde sona ermesinin beklendiği kaydedildi.
#İstanbulAfet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), İstanbul'da 6,2 büyüklüğündeki depremin ardından 291 artçı sarsıntı kaydedildiğini bildirdi. Artçı sarsıntıların azalarak birkaç hafta içinde sona ereceğinin ifade edildiği açıklamada, "23 Nisan 2025 tarihinde meydana gelen Mw 6.2 büyüklüğündeki depremin açığa çıkardığı enerji 30 kTon TNT’nin üzerinde olup, söz konusu enerji 26 Eylül 2019 tarihinde aynı bölgede meydana gelen Mw 5.8 depreminin yaklaşık 4 katına karşılık gelmektedir." denildi.
#AFADİstanbul'un Silivri ilçesi açıklarında meydana gelen 6.2 büyüklüğündeki depremin hissedildiği Sakarya’da bir berber, sarsıntıyla birlikte tıraş ettiği müşterisini koltukta bırakıp, dışarı çıktı. O anlar, iş yerinin güvenlik kamerasına yansıdı.
#Depremİstanbul'da hava durumu, artçı sarsıntıların devam ettiği kent genelinde yakından takip ediliyor. Depremin ardından İstanbul’da geceyi dışarıda geçiren vatandaşlar, soğuk ve sisli havada zorluklarla karşılaştı. Özellikle Silivri ve çevresinde etkili olan serinlik, çadırlarda kalanları olumsuz etkiledi. Peki, önümüzdeki üç gün boyunca İstanbul’da hava nasıl olacak? Yağmur bekleniyor mu? Meteoroloji Mühendisi Adil Tek, Hurriyet.com.tr'ye anlattı.
#Hava Durumuİçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ile Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu dün İstanbul'da meydana gelen 6.2 büyüklüğündeki depremle ilgili açıklama yaptı. Bakan Memişoğlu, "Panik sebebiyle 60 hastamız bulunmaktadır. Hastalarımızın tedavileri devam etmekte, hayati tehlikeleri bulunmamaktadır" diye konuştu.
#Deprem