EKSTRA
MENÜ

Gıda İsrafı

ile ilgili tüm haberleri, son dakika haber ve gelişmelerini bu sayfamızdan takip edebilirsiniz. Bugün haberlerinde son durum nedir? İşte tüm flaş gelişmeler...

Toplam 351 haberi bulunmuştur.

Gıda İsrafı Haberleri

Çöpteki gıda israfı üzüyor

Çöpteki gıda israfı üzüyor!

Bu hafta İşin Peşinde köşesi için çöp toplayıcılığını deneyimledim. Beyoğlu’nun iki farklı semti olan Cihangir ve Hacıahmet mahallelerinde büyük çöp kamyonu ile çöpleri topladım. Ara yollarda çöpleri kamyona atarken sürekli sıkıştıran ve korna çalan arabalar yüzünden büyük stres yaşadım. Kamyon hızla giderken arkada durunca dayanılmaz bir kokuyla baş başa kalıyorsunuz. Çöplerin içeriği mahalleden mahalleye değişiyor. Çöpe atılan taze ekmek ve yiyeceklerin çokluğuna ise üzüldüm. Bu işte çalışanlar 3 bin 700 liradan başlayan maaşlar alıyor. Bazı belediyelerde ücret 5 bin 500 liranın üstüne çıkabiliyor.

3.05.2021Ekonomi
Migrostan gıda israfını önlemek için önemli adım

Migros'tan gıda israfını önlemek için önemli adım

Migros, Tarım ve Orman Bakanlığı ve Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım ve Örgütü (FAO) tarafından ortak yürütülen ‘Gıdanı Koru Sofrana Sahip Çık Kampanyası’nın destekçisi oldu.

21.04.2021Hayat
İsraf olmaz, ‘yenir’...

İsraf olmaz, ‘yenir’...

Yenir, gıda israfı olmayan bir dünya yaratma amacıyla geliştirildi. Yemeklere uygun fiyatlarla ulaşmamızı sağlıyor.

“Artan nüfus ve gıda israfı gelecek nesiller için tehdit

“Artan nüfus ve gıda israfı gelecek nesiller için tehdit"

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) tarafından yapılan çalışmada 2050 yılında dünyada 300 milyon insanın açlıkla mücadele etmek zorunda olacağını ortaya koydu. Dünya nüfus artışı ve iklim değişikliği nedeniyle günümüzde daha dikkat çeker hale gelen ‘sürdürülebilir beslenme’ hakkında açıklamalar yapan Beslenme ve Diyet Uzmanı Dr. Ayşe Huri Özkarabulut, “Dünya çapında artan nüfus ve gıda israfı gelecek nesiller için büyük bir tehdit oluşturuyor” dedi.

1.04.2021Sağlık
Gıda israfını önlemek için Gıda Bankacılığı Sistemi yaygınlaştırılacak

Gıda israfını önlemek için Gıda Bankacılığı Sistemi yaygınlaştırılacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kamuoyuna açıkladığı Ekonomi Reform Paketi kapsamında "Gıda Bankacılığı Sistemi"nin cazip hale getirilmesiyle gıda israfının önlenmesi hedefleniyor.

27.03.2021Ekonomi
Otelde gıda israfına ‘turuncu bayrak’ önlemi

Otelde gıda israfına ‘turuncu bayrak’ önlemi

Dünya, iklim krizi ile derinleşen gıda sorununa çözüm ararken Türkiye turizmde dünyaya örnek olacak bir uygulama başlattı. Gıda Dostu Derneği’nin ‘Afiyet olsun israf olmasın’ sloganıyla öncelikle otellerde hayata geçirdiği turuncu bayrak uygulaması, zincir otellerle dünyaya açılmaya hazırlanıyor.

19.03.2021Ekonomi
Çok şaşırtıcı bir etkisi var Muzu soyup kabuğunu 10 dakika haşlarsanız...

Çok şaşırtıcı bir etkisi var! Muzu soyup kabuğunu 10 dakika haşlarsanız...

Hangi kabuk ne işe yarar diye merak edenler için de ufak bir araştırma yaptık. İşte tüm bilmeniz gerekenler…

Bakan Pakdemirli: Gıda güvenliğimiz oldukça önemli bir konuma ulaşmıştır

Bakan Pakdemirli: Gıda güvenliğimiz oldukça önemli bir konuma ulaşmıştır

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, döngüsel üretim modelinin, son iki yüz yılda endüstriyel tarım uygulamalarının gelişmesiyle işlerliğinin giderek azaldığını, gübre ve ilaç gibi dış ham maddelere bağımlı hale geldiğini belirterek, "Bugün ise tekrar eskiye dönüş için yoğun ve haklı bir gayret gösteriyoruz çünkü tarımda döngüsel ekonomi anlayışı gıda güvenliğimiz için oldukça önemli bir konuma ulaşmıştır." dedi.

19.02.2021Ekonomi
Gıdaların çöpe gitmesini önlemek için bu uyarılara dikkat

Gıdaların çöpe gitmesini önlemek için bu uyarılara dikkat!

Beslenme ve Diyet Bölümü Uzman Diyetisyen Melis Bengisu Demirci, gıdayı doğru saklamanın, israfı önlemede önemli olduğuna dikkat çekerek, "Kilerde ya da buzdolabınızda olan yiyecekleri tüketmeden yenilerini satın almayın" dedi.

9 maddede gıda okuryazarlığı

9 maddede gıda okuryazarlığı

Türkiye’de 2019 yılı verilerine göre israf edilen gıda miktarı 26 milyon ton, bunun karşılığıysa 214 milyar lira. Gıda israfının önüne geçmek için toplumdaki gıda okuryazarlığı bilincinin oturması gerekiyor. İşte 9 maddede gıda okuryazarlığı hakkında ipuçları…

24.01.2021Hürriyet Pazar
Evde gıda israfını önlemek için bu uyarılara dikkat

Evde gıda israfını önlemek için bu uyarılara dikkat!

Gıda israfı sadece Türkiye'de değil dünyanın dört bir yanında en büyük problemlerden biri. Bunun önemli bir kısmını da tüketicilerin yani bizlerin israf ettiği gıdalar oluşturuyor. Bu konuda herkesin üzerine düşeni az da olsa yapması gerekiyor. Sizin için normalde pek kullanmadığınız ürünlerden nefis sonuçlar elde etmenize yarayacak bazı ipuçları derledik.

Enerji Tasarrufu Haftasına özel artan yemeklerden yeni lezzetler

Enerji Tasarrufu Haftası'na özel artan yemeklerden yeni lezzetler

Kaynakların hızla tükendiği çağımızda dünyanın ve insanlığın geleceği için elimizi taşın altına koymamız şart. Özellikle enerji tüketimi söz konusu olduğunda hepimiz çok dikkatli olmalıyız. Mutfaklar bu konuda en kritik noktaların başında geliyor. Sadece yemekleri hazırlamak için kullandığımız enerji ya da sebze meyveleri yıkamak için kullandığımız su da değil üstelik söz konusu olan. O malzemelerin yetiştirilme ve taşınma sürecinde harcanan enerjiyi de hesaba katmak gerekiyor. Hal böyle olunca yenmeyip çöpe dökülen yemeklerin ne kadar büyük kayıplara yol açtığını hesap edebiliriz. Kimimiz artan yemekleri ertesi gün de tüketmeyi sorun etmiyoruz ancak soğuyup ısınan yemeğin keyif vermediğini düşünenlerin sayısı da hiç az değil. Böyle zamanlarda israfı önlemenize yardımcı olacak bazı tarifler derledik sizin için. Artan yemeğinizi börek, artan pilavınızı salata olarak değerlendirebileceğiniz tasarruf yemekleri karşınızda...

11.01.2021Lezizz Menüler
Bakan Pakdemirli: 24 milyar lira destek vereceğiz

Bakan Pakdemirli: 24 milyar lira destek vereceğiz

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, 2021 yılında üreticilere yönelik olarak 24 milyar lira aktarılacağını söyledi.

24.12.2020Ekonomi
Bakan Pakdemirli: Tarımda yeni ve yerli bir yüzyıl vizyonu ile çalışıyoruz

Bakan Pakdemirli: Tarımda yeni ve yerli bir yüzyıl vizyonu ile çalışıyoruz

3. Tarım Orman Şurası kapsamında belirlenen eylemler bir bir hayata geçiriliyor. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, “Tarımda yeni ve yerli bir yüzyıl vizyonu ile çalışıyoruz” dedi.

23.12.2020Ekonomi
Gıda israfına karşı ortak komite kuruldu

Gıda israfına karşı ortak komite kuruldu

Orta Asya ülkeleri, Azerbaycan ve Türkiye, gıda kaybı ve israfını azaltma ve yönetme faaliyetlerinin ülke düzeyinde uygulanmasını, izlenmesini ve diğer paydaşların katılımını kolaylaştırmak amacıyla ortak komite kurdu.

26.11.2020Ekonomi
Sürdürülebilirlikte zirvede

Sürdürülebilirlikte zirvede

Arçelik CEO’su Hakan Bulgurlu, “Kurumsal sürdürülebilirlikte altın standardı temsil eden Dow Jones Sürdürülebilirlik Endeksi’nde bir kez daha sektör lideri seçilmemiz doğru yolda olduğumuzu gösteren önemli bir başarı. Enerji verimliliği ve enerji alanında yatırımlarımız devam edecek” dedi.

18.11.2020Ekonomi
Danimarka gıda israfını önlemede destek vermeye hazır

Danimarka gıda israfını önlemede destek vermeye hazır

Danimarka'nın Ankara Büyükelçisi Danny Annan, ülkesinin gıda atıklarının azaltılması konusunda bir rol modele dönüştüğünü belirterek, "Danimarka'nın gıda sürdürülebilirliği deneyiminden faydalanarak Türkiye ile bu alanda da iş birliğimizi ilerletebilmeyi umuyorum." açıklamasında bulundu.

Danimarka gıda israfıyla mücadelede Türkiye ile iş birliğine hazır

Danimarka gıda israfıyla mücadelede Türkiye ile iş birliğine hazır

Danimarka'nın Ankara Büyükelçisi Danny Annan, ülkesinin gıda atıklarının azaltılması konusunda bir rol modele dönüştüğünü belirterek, "Danimarka'nın gıda sürdürülebilirliği deneyiminden faydalanarak Türkiye ile bu alanda da iş birliğimizi ilerletebilmeyi umuyorum." açıklamasında bulundu.

6.11.2020Ekonomi
Son dakika... Bakan Pakdemirli: Bugün 414 milyon lira ödeme yapılacak

Son dakika... Bakan Pakdemirli: Bugün 414 milyon lira ödeme yapılacak

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli "Üreticilerimize bugün saat 18'den itibaren 414 milyon 754 bin liralık destek ödemesi yapıyoruz" dedi.

23.10.2020Ekonomi
Bitki çaylarını bu şekilde saklamak raf ömrünü uzatıyormuş

Bitki çaylarını bu şekilde saklamak raf ömrünü uzatıyormuş

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, "Gıdanı koru, sofrana sahip çık" kampanyasını tanıttı. Pakdemirli tanıtım sonrasında Demirören Haber Ajansı’nın sorularını yanıtladı. Koronavirüs döneminde gıdanın öneminin arttığına dikkat çeken Bakan Pakdemirli, kış mevsiminin gelmesiyle ilginin arttığı kış çayları konusunda ise, "Aslında almış olduğunuz birçok kuru gıda ürününde 2 seneye varan raf ömrü var. Bunları da doğru planlayıp, programlarsanız her biri tüketilebilir" dedi.

Üretilen her 3 gıda maddesinden birini maalesef çöpe atıyoruz

"Üretilen her 3 gıda maddesinden birini maalesef çöpe atıyoruz"

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, "Gıdanı Koru, Sofrana Sahip Çık" projesi kapsamındaki "Söz Veriyorum" kampanyası ile ilgili, "Bugün bu lansmanla beraber tanıttığımız kampanya, diğer taraftan sosyal medya ve sosyal mecra kanallarından da tanıtılıyor. Hızlı bir şekilde bu konuyla ilgili farkındalığın artması ve hem de burada bir dünya rekoru kırılması hedefleniyor" dedi.

Son dakika... İsrafı önlemek için vatandaşlardan söz vermesi istenecek

Son dakika... İsrafı önlemek için vatandaşlardan 'söz vermesi' istenecek

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin katılımıyla yarın, "Gıdanı Koru Sofrana Sahip Çık" kampanyasının etkinliğinin artırılması amacıyla vatandaşlardan "sofranasahipcik.com" web sitesine girerek bu konuda "söz vermesi" istenecek.

21.10.2020Ekonomi
Kovid-19 önlemleri otellerdeki açık büfe israfını azalttı

Kovid-19 önlemleri otellerdeki "açık büfe" israfını azalttı

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının yayılmasını önlemek amacıyla otellerde açık büfe servisini personelin yapmaya başlaması, sektörün en önemli sorunlarından gıda israfını azalttı.

18.10.2020Ekonomi
Dünya Gıda Gününde hedef gıda güvenliği ve sürdürülebilirlik

Dünya Gıda Günü'nde hedef gıda güvenliği ve sürdürülebilirlik

Sağlık Yönetimi Uzmanı Prof. Dr. Ayşegül Kaptanoğlu, dünyada açlığa bağlı ölümlerin giderek arttığını hatırlatarak, sağlıksız beslenmenin de israf, göç, ekonomik zorluklar gibi sorunların yanı sıra; sağlık hizmetlerindeki yükü de artırdığına dikkat çekti. Kaptanoğlu, “İsraf etmemek, bilinçli üretici ve tüketici olmak, planlı alışveriş yapmak şart” dedi.

Her yıl 800 milyon insanı doyurabilecek kadar gıdayı çöpe atıyoruz

Her yıl 800 milyon insanı doyurabilecek kadar gıdayı çöpe atıyoruz

Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Eylem Ezgi Fadıloğlu, mutfakta en çok meyve ve sebze ile ekmek israfının yaşandığına dikkat çekerek, küçük önlemlerle bunun önüne geçilebileceğini belirtti. Fadıloğlu, 16 Ekim Dünya Gıda Günü'nde gıda israfına dikkat çekerek, israfı önlemek için yapılabilecekleri anlattı.

Her yıl 1.7 milyar ekmek çöp oluyor

Her yıl 1.7 milyar ekmek çöp oluyor

"Gıdanı Koru, sofrana sahip çık" etkinliğinde konuşan Kırklareli İl Tarım ve Orman Müdürü Funda Özel, Dünya'da her gün 25 bin insanın açlık sebebiyle hayata gözlerinin yumduğunu, ülkemizde ise her yıl 1.7 milyar ekmeğin çöpe atıldığını söyledi.

28.09.2020Ekonomi
Artan yemekleri israf etmeyin farklı lezzetlere dönüştürün

Artan yemekleri israf etmeyin farklı lezzetlere dönüştürün

Evde yapılan yemekler her zaman günü gününe tüketilemiyor ya da artabiliyor. Böyle zamanlarda soğuyup ısınan yemeğin keyif vermediğini düşünen ama yemeğini de israf etmek istemeyenlerdenseniz sizin için muhteşem bir haberimiz var: Bu listedeki tariflerin hepsi başka yemeklerin dönüştürülmesiyle elde edilen lezzetler. Yemekten börek, pilavdan salata yapabileceğiniz parlak fikirlerimiz aşağıda. Şimdiden elinize sağlık diyor israfsız günler diliyoruz.

17.09.2020Lezizz Menüler
Bu hatayı yapıyorsanız dikkat Ekmekleri buzdolabına koyuyorsanız...

Bu hatayı yapıyorsanız dikkat! Ekmekleri buzdolabına koyuyorsanız...

Son yıllarda dünyadaki en önemli trendlerden biri haline gelen sıfır atık hareketinin en önemli amaçlarından biri de israfın önlenmesi. Sıfır atık söz konusu olduğunda uzmanların en çok dikkat çektiği noktaların başında da ev atıkları ve mutfaklar geliyor.

Sıfır atıkla yaşamak mümkün mü

Sıfır atıkla yaşamak mümkün mü?

David Evans’ın ‘Sıfır Atık/Tüketim Kültürü ve Gıda İsrafı’ adlı kitabı, çiğ ve pişmiş yiyecekleri bozmadan saklamanın ve yeterince pişirip kararınca tüketmenin imkânını sorguluyor, tüm dünyanın en büyük sorumsuzluklarından biri olan israf modellerinden söz ediyor.

4.09.2020Kitap Sanat
Büyümenin merkezi Türkiye

Büyümenin merkezi Türkiye

Dünyanın en büyük temizlik ve kişisel bakım şirketlerinden P&G’nin Türkiye, Kafkasya ve Orta Asya Yönetim Kurulu Başkanı Tankut Turnaoğlu ile hızlı tüketim devi P&G’yi ve Türkiye’yi konuştuk.

3.08.2020Ekonomi
Arçelik, 2030 sürdürülebilirlik hedeflerini açıkladı

Arçelik, 2030 sürdürülebilirlik hedeflerini açıkladı

“Dünyaya Saygılı, Dünyada Saygın” vizyonuyla sürdürülebilirliği iş modeli olarak benimseyen Arçelik, 2030 yılına doğru kısa-orta-uzun vadeli hedeflerini açıkladığı 12’nci Sürdürülebilirlik Raporu’nu yayımladı.

4.06.2020Ekonomi
Gıda israfını önlemek için meyve-sebzeleri ayrı saklayın önerisi

Gıda israfını önlemek için "meyve-sebzeleri ayrı saklayın" önerisi

Gıda israfının önlenmesi için ürünlerin doğru şekilde muhafaza edilmesi önem taşırken, etilen gazı salgılayan elma, kayısı, üzüm, şeftali, nektar, kavun, incir gibi meyvelerin, bu gazdan etkilenen muz, armut, erik, domates, lahana, havuç, salatalık ve taze fasulyeden ayrı tutulması gerekiyor.

30.05.2020Ekonomi
Fairy, “Boşa Harcama” projesi ile toplumsal farkındalık yaratıyor

Fairy, “Boşa Harcama” projesi ile toplumsal farkındalık yaratıyor

Dünyanın ev bakımı ve kişisel bakımda lider üreticilerinden Procter & Gamble (P&G)’ın lider markası Fairy, Türkiye’deki 10. yılında anlamlı bir projeye imza attı, “Boşa Harcama”…

22.05.2020Advertorial
Fairy’den 10. Yıl Çağrısı: Boşa Harcama | Patates Püreli Ragu

Fairy’den 10. Yıl Çağrısı: Boşa Harcama | Patates Püreli Ragu

Fairy Türkiye’deki 10. yılında, Gıda Kurtarma Derneği iş birliğiyle çok anlamlı bir projeye, Boşa Harcama projesine imza atıyor. Gıda Kurtarma Derneği yıllardır sürdürdüğü gıda kurtarma projeleri ile hali hazırda 330 bin aileye gıda yardımı yapıyor, Fairy ve Boşa Harcama projesi sayesinde gıda yardımı yapacakları aile sayısı 660 bine çıkaracak! (Sponsorlu içerik)

21.05.2020Nasıl
Fairy’den 10. Yıl Çağrısı: Boşa Harcama | Muzlu Kek

Fairy’den 10. Yıl Çağrısı: Boşa Harcama | Muzlu Kek

Fairy Türkiye’deki 10. yılında, Gıda Kurtarma Derneği iş birliğiyle çok anlamlı bir projeye, Boşa Harcama projesine imza atıyor. Gıda Kurtarma Derneği yıllardır sürdürdüğü gıda kurtarma projeleri ile hali hazırda 330 bin aileye gıda yardımı yapıyor, Fairy ve Boşa Harcama projesi sayesinde gıda yardımı yapacakları aile sayısı 660 bine çıkaracak! (Sponsorlu içerik)

21.05.2020Nasıl
Bakan Pakdemirli: Gıda israfını yüzde 2 iyileştirirsek 360 bin ailenin geçim giderini karşılarız

Bakan Pakdemirli: Gıda israfını yüzde 2 iyileştirirsek 360 bin ailenin geçim giderini karşılarız

TARIM ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, ’Gıdanı Koru, Sofrana Sahip Çık’ projesini hayata geçirdiklerini belirterek, "Sadece Türkiye gıda israfını yüzde 2 iyileştirebilsek yaklaşık 360 bin ailenin 1 yıllık geçim giderlerini karşılayabiliriz" dedi.

20.05.2020Ekonomi
Fairy’den 10. Yıl Çağrısı: Boşa Harcama | Bayat Ekmekli Sufle

Fairy’den 10. Yıl Çağrısı: Boşa Harcama | Bayat Ekmekli Sufle

Fairy Türkiye’deki 10. yılında, Gıda Kurtarma Derneği iş birliğiyle çok anlamlı bir projeye, Boşa Harcama projesine imza atıyor. Gıda Kurtarma Derneği yıllardır sürdürdüğü gıda kurtarma projeleri ile hali hazırda 330 bin aileye gıda yardımı yapıyor, Fairy ve Boşa Harcama projesi sayesinde gıda yardımı yapacakları aile sayısı 660 bine çıkaracak! (Sponsorlu içerik)

20.05.2020Nasıl
Fairy’den 10. Yıl Çağrısı: Boşa Harcama | Soğanlı Yumurta

Fairy’den 10. Yıl Çağrısı: Boşa Harcama | Soğanlı Yumurta

Fairy Türkiye’deki 10. yılında, Gıda Kurtarma Derneği iş birliğiyle çok anlamlı bir projeye, Boşa Harcama projesine imza atıyor. Gıda Kurtarma Derneği yıllardır sürdürdüğü gıda kurtarma projeleri ile hali hazırda 330 bin aileye gıda yardımı yapıyor, Fairy ve Boşa Harcama projesi sayesinde gıda yardımı yapacakları aile sayısı 660 bine çıkaracak! (Sponsorlu içerik)

11.05.2020Nasıl
Bakan Pakdemirli G20 Olağanüstü Sanal Tarım Bakanları Toplantısında konuştu

Bakan Pakdemirli G20 Olağanüstü Sanal Tarım Bakanları Toplantısı'nda konuştu

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, tarımsal ürünlerin ve gıdanın lojistik zincirinin bozulmaması gerektiğini belirterek, "Gıda israfı ve kaybı hiç olmadığı kadar önemlidir. Aile çiftçilerin finansal enstrümanlara erişimi için teşvik kolaylaştırılmalıdır. Sözleşmeli çiftçiliğin, daha çok yaygınlaştırılması gerekmektedir. Sözleşmeli çiftçilik için dijital platforma ilişkin bilgi birikimimizi paylaşmaya hazırız." dedi.

21.04.2020Ekonomi
Yılda 500 milyar lirayı israf ediyoruz

Yılda 500 milyar lirayı israf ediyoruz

Türkiye İsrafı Önleme Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Aziz Akgül, “Dünyada gıda israfının büyüklüğü yaklaşık 1.3 milyar ton. Dünyada 821 milyon insan ise açlık sınırında yaşıyor.

24.02.2020Ekonomi
İsraf edilen 1,3 milyar ton gıda 821 milyon aç insanı doyurabilir

İsraf edilen 1,3 milyar ton gıda 821 milyon aç insanı doyurabilir

Türkiye İsrafı Önleme Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Aziz Akgül, "Dünyada gıda israfının büyüklüğü yaklaşık 1,3 milyar ton. Dünyada 821 milyon insan ise açlık sınırında yaşıyor. 1,3 milyar ton israf edilen gıda 821 milyon insanı 3 defa doyurabilir" dedi.

23.02.2020Ekonomi
FAOdan gıda israfı uyarısı

FAO'dan "gıda israfı" uyarısı

Birleşmiş Milletler (BM) Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) Uluslararası Gıda İsrafı ve Politikaları Uzmanı Camelia Bucatariu, Gıda Kaybı Endeksi'nin ilk küresel tahmininin bu yıl açıklandığını belirterek, "Son verilere göre, dünyada tarladan satış aşamasına kadar giden süreçte gıdaların yüzde 13,8'i kaybediliyor." dedi.

16.12.2019Ekonomi
Gıda israfını önlemek için saklama tüyoları

Gıda israfını önlemek için saklama tüyoları!

Sizin için gıda israfını önlemenize yardımcı olacak altın değerinde tavsiyelerimiz varAyrıntılar videomuzda!

Bakan Pakdemirli: Sağlıksız yemenin maliyeti yıllık 2 trilyon dolar

Bakan Pakdemirli: Sağlıksız yemenin maliyeti yıllık 2 trilyon dolar

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, "Sağlıksız yeme alışkanlıkları, yılda 2 trilyon dolara yaklaşan maliyetiyle hükümetlerin sağlığa ayırdıkları kaynak ve bütçelerinin üzerinde büyük bir yük oluşturuyor. 800 milyon insan açlıkla karşı karşıya iken, 670 milyondan fazla yetişkin ve 140 milyon genç obezite sorunu yaşamakta" açıklamasında bulundu.

17.10.2019Ekonomi
Meyvesini yiyip kabuğunu çöpe atıyorsunuz ama...

Meyvesini yiyip kabuğunu çöpe atıyorsunuz ama...

Bugün yani 16 Ekim Dünya Gıda Günü sürekli artan gıda israfına dikkat çekmek için en doğru zamanlardan biri. Sizin için gıda israfını önlemenize yardımcı olacak altın değerinde tavsiyelerimiz var...

Yazar Sonuçları

Empati kurmayı öğrenirse tabağında yemek bırakmaz

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü’nün raporuna göre her yıl yaklaşık 1 trilyon dolarlık gıda kaybediliyor. Bu, dünyadaki gıdanın üçte birinin çöpe atılması anlamına geliyor. İstanbul Ticaret Borsası (İSTİB) ‘Gıda İsrafını Engelleme Projesi’ başlattı. Konuyu uzmanlarla konuştuk.

22.08.2020

İki dakika akış 8 ton su demek

Koronavirüs ile başa çıkmanın en temel unsuru, hijyen ve temizlik.

3.05.2020

Serpme kahvaltı derken...

Kısa bir süre öncesine kadar varlığından kimsenin haberdar olmadığı, son yıllarda hızla popüler hale gelen “serpme kahvaltı” hadisesi için ne düşünürsünüz acaba?

25.02.2020

Yeni yılda mutfağınızda değiştirmeniz gereken 5 şey

Aralık ayı gelecek yılın hedeflerini ya da artık benim daha çok sevdiğim kelimeyle, niyetlerini belirlediğimiz ay birçoğumuz için. İçinde olduğumuz yıl yapabildiklerimiz ve içimizde kalanlarla geçip giderken artık yeni bir yılda bizi nelerin beklediğine odaklanmalı. Bunlardan biri neden mutfakta daha bilinçli olacağımız bir yıl olmasın?

10.12.2019