ANKA-DER’den başkent turizmine katkı sunacak proje

Güncelleme Tarihi:

ANKA-DER’den başkent turizmine katkı sunacak proje
Oluşturulma Tarihi: Eylül 29, 2022 11:50

Ankara Katılımcı Yönetim Derneği, Kültür ve Turizm Bakanlığı Telif Hakları Genel Müdürlüğü’nün destekleri ile “İklim Değişikliğinin Turizme Etkileri ve Ankara’nın Turizm’de Yeşil Geleceği” adlı bir projeye başlıyor.

Haberin Devamı

Proje kapsamında Ankara’da yer alan 4 ve 5 yıldızlı otellerde uygulanacak anket ile iklim değişikliğine karşı mevcut durum analizi yapılacak. Ayrıca verimliliğin arttılması ve sıfır atık uygulamalarının geliştirilmesi amaçlanacak.

ANKARA’DAKİ OTELLERDE ANKETLER UYGULACAK

Proje koordinatörlüğünü Abdurrahman Aksu’nun yapacağı projede, Ankara’da yer alan 4 ve 5 yıldızlı otellerde sıfır atık, enerji tasarrufu, gıda israfı gibi konularda uygulamalara dair soruların yer alacağı anket ile otellerin mevcut durumu hakkında analizler yapılacak. Analizlerin ardından ortaya çıkacak rapor ile paydaş analizi toplantısı yapılarak, Ankara’nın yeşil gelecekteki turizm potansiyeli ele alınacak. Amaç Ankara’nın iklim değişikliğinden etkilenmesini azaltmak ve eko iklimden yüksek gelir almasını sağlamak olacak.

Haberin Devamı

PROF. DR. ŞAHİN “YEŞİL GELECEKTE ANKARA YERİNİ ALMALI”

Ankara Katılımcı Yönetim Derneği Başkan Yardımcısı ve projenin akademik danışmanı olan Hacı Bayram Veli Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Savaş Zafer Şahin ise projeye dair yaptığı açıklama da “Hayatın her alanını derinden etkileyen iklim değişikliğine karşı en büyük tehdit altında olan sektörlerden biri de turizm olarak karşımıza çıkmaktadır. İklim değişikliği ile doğa tahribat görürken, iklim değişmekte, iklim göçleri ile kültürel dokular zarar görmektedir. Ayrıca hızla doğal kaynakların tükenmesi hayatın her alanında tasarrufu ve verimliliği öne çıkarmaktadır. Bu sebeple Ankara’daki otellerde uygulayacağımız proje ile otellerin tasarruf ve verimlilik oranlarını ölçerek bir tavsiye metni oluşturacağız. Tüm paydaşlarla birlikte gerçekleştireceğimiz toplantıyla da sonuçları paylaşarak uygulamada başarıyı hedefliyoruz” dedi.

BAKMADAN GEÇME!