Ekşi Mayalı Ekmek
Toplam 246 haberi bulunmuştur.
Ekşi Mayalı Ekmek Haberleri
Ürettiği doğal, renkli ekmekler ilgi görüyor
İSTANBUL'daki üniversitenin gastronomi ve mutfak sanatları bölümünden 2016 yılında mezun olduktan sonra farklı işletmelerde aşçı olarak çalışan Osman Rutkay Gür (27), pandemiden dolayı lokantalar kapanınca memleketi Tokat'a gelerek, ekşi mayalı artizan ekmek yapmaya başladı. İçine zerdeçal, tam buğday, pancar, turp gibi doğal ürünler katarak, renklendirdiği ekmekleri sosyal medyadan gelen siparişler üzerine hazırlayan Gür, ilgiden memnun kaldığını belirtiyor.
‘Çimçim karidesle sabretmeyi öğrendim’
‘MasterChef Türkiye’ yarışması jüri üyelerinden, MYK Gastro Arena kurucusu şef Mehmet Yalçınkaya’nın mutfağına sızdık… Bize aşçıların ana üssü Bolu’da geçen çocukluğunun sofralarını, 11 yaşında çırak olarak girdiği kamyoncu lokantasını, Süreyya Lokantası’nda kasalarca küçük ‘çimçim karides’ ayıklarken kurduğu hayalleri, Katar Emiri’ne hazırladığı yemekleri ve onu bugünlere getiren serüvenlerini anlattı.
Oğuzhan Koç: Zaman gerçekten en büyük acıları bile gülerek anlatma fırsatı veriyor
Şarkılarıyla gençlerin duygularına tercüman oluyor. Müzik fabrikası gibi durmadan üretiyor. Listelerin zirvesine adını yazdırıyor. Hit olan romantik şarkılarına rağmen “Çok duygusal, sulugöz ya da duygu değişimleri yaşayan biri değilim” diyor. ‘Hepsi Geçiyor’ isimli yeni şarkısını yayımlayan Oğuzhan Koç’la Erzincan’dan İstanbul’a uzanan hikâyesini, magazin gündeminden düşmeyen ilişkisini ve tutan şarkı yapmanın formüllerini konuştuk.
Karadeniz’in tek içten yanmalı fırıncısından meslek sırları
Giresun'da dededen kalan fırıncılık mirasını sürdüren Orhan Paylan, iyi ekmek yapmanın sırrının sadece ekşi maya ile sınırlı kalmadığını, ekmeğin pişirildiği fırının da önemli olduğunu söylüyor. Karadeniz’de tek içten yanmalı taş fırın ustasının kendisi olduğunu ileri süren Paylan, iyi ekmek yapmanın sırlarını paylaştı.
Yapımı 5 saat sürüyor, hiç bozulmuyor! Kula ekmeğine ilgi her geçen gün artıyor
Manisa’nın Kula ilçesinde kendine özgü lezzeti ve yapımı 5 saat süren, 15 güne kadar da dayanabilen asırlık ekşi mayalı ekmek, yoğun talep görüyor. İstanbul, İzmir, Ankara ve Antalya gibi birçok ile gönderilen ekmek, günlük olarak satışa sunuluyor.
Derya kuzusu bunlar
Kendisi küçük ama lezzeti, faydası ve ünü büyük bir balık hamsi... Ana yemek olarak da, güçlü bir eşlikçi olarak da hazırlanabilir. Şimdi tam zamanı olan bu lezzetli balığın tariflerini işin ustalarından aldık. Yanında yiyebileceklerimizi ve sağlıklı pişirme tekniklerini de Dr. Ayça Kaya’ya sorduk.
Google aramalarına lahmacun damga vurdu
Google, geçtiğimiz günlerde 2020 yılının en çok arananlarını açıkladı. Lahmacunun listeye girmesi ise sürpriz oldu.
MasterChef Özgül kimdir, eşi kim ve kaç yaşında? MasterChef Özgül Coşar'ın hayatıyla ilgili bilgiler
MasterChef Özgül ilk beşe kalan isimleri arasında yer alarak dikkatleri üzerine topladı. MasterChef 2020’nin başarılı yarışmacılarından olan MasterChef Özgül Coşar, yemekleriyle olduğu kadar yarışmacı arkadaşlarıyla girdiği polemiklerle de adından söz ettiriyor. Evli ve 2 çocuk annesi olan MasterChef Özgül çocukları için hazırladığı doğum gününde yemek aşkını keşfettiğini ifade ediyor. Ekşi mayalı ekmek üzerine eğitim alan MasterChef Özgül, butik pastane işletti. Peki, MasterChef Özgül kimdir, eşi kim? İşte, MasterChef Özgül Coşar'ın hayatıyla ilgili merak edilen bilgiler.
Koronavirüs bağışıklık dostu el yapımı ekşi mayalı ekmeğe ilgiyi artırdı
Tokat’ta köylerde kadınların imece usulü yaptıkları ve bağışıklığı güçlendirdiği düşünülen ekşi mayalı köy ekmeğe rağbet arttı.
Yıldızlı şeften yıldızlı tatlılar
İki Michelin’li şef Michael Riemenschneider, Kavacık’ta The Twins Bakery’yi açtı. Tatlı ve ekmekleri hemen ünlenen fırının pandemi sürecinde paket servisi de var.
Dünya Ekmek Günümüz kutlu olsun!
Salgın döneminde bir furya haline gelen ‘evde ekmek yapımı’ mutfağa ilgi duymayanların dahi elini hamura bulaştırdı. Biz de gelecek cuma kutlanacak 16 Ekim Dünya Ekmek Günü vesilesiyle şeflere ve ünlü yazarlara özel ekmek tariflerini sorduk. Evinizin mis gibi ekmek kokması için malzemeleri alın, mutfağınızı hazırlayın...
İster salatada ister kahvaltıda
Anavatanı Orta Meksika ama tüm dünya ona bayılıyor. Ülkemizin Akdeniz sahillerinde yetiştirilmeye başladığından beri de çoğu restoranın menüsünde. Avokadolu yeni tarifler arayanlar veya bu meyveyle tanışmak isteyenler için ustalara danıştık, leziz tarifler aldık.
İstanbul’un tabiata açılan kapısı... Sonbaharda Şile’ye gitmek için 6 neden
Metropolün yanı başındaki Şile, hafta sonunu değerlendirmek isteyenler için iyi bir seçenek. İstanbul’un tek mavi bayraklı plajının olduğu Şile, doğal ürünler pazarı, feneri ve tabiatının güzelliğiyle sonbaharın da popüler adresi olacak.
Mersin'in Girit ekmekleri kooperatifle satılacak
Mersin'de Girit göçmeni kadınlar tarafından pişirilecek olan ekşi mayalı ekmeklerin, kooperatif vasıtasıyla kentin farklı noktalarında satışa sunulacağı bildirildi.
Hep hayalini kurduğunuz o kabarık ev ekmeklerinin sırrı: Mayalama sepeti
Evde ekmek yapmak özellikle pandeminin ilk döneminde oldukça popüler olmuştu. Bu süreçte birçok kişi deneme amacıyla ya da mecburiyetten başladığı bu işi çok sevdi. Siz de onlardansanız ve evde ekmek yapmaya devam ediyorsanız bu yazıyı kaçırmayın.
Uzmanından sonbaharda bağışıklığı güçlendirecek 10 öneri
SONBAHARDA alınacak 2-3 kilonun bağışıklık fonksiyonunu tehlikeye sokabileceğini belirten Beslenme ve Diyet Uzmanı Dyt. Duygu Yıldırım, “Siz de fazla kiloluysanız veya olması gerekenden zayıfsanız, vakit kaybetmeden ideal kilonuza sağlıklı bir diyetle ulaşmalısınız. Bunun için günde 4- 6 öğün beslenin ve kahvaltınızı çok geç yapmayın” diyerek, 10 maddede bağışıklığı güçlendirmenin yollarını anlattı.
Tatil bölgelerinin bu sezonki yıldızları
Rotasını sahillere çevirecekler için jürimize sorduk: “2020 yazının en popüler adresleri hangileri?” Kimi harika günbatımı izleyebileceğiniz durakları, kimi tadı damağınızdan uzun yıllar gitmeyecek restoranları kimi de şarkılarla coşabileceğiniz mekânları önerdi. Bu yıl yakınına yöresine yolunuz düştüğünde mutlaka uğramanız gereken yerlerden en iyi 10’u sıraladık
Sabrın sonu lezzet! Evde ekşi maya yapımının püf noktaları
Her şeyin doğalını aradığınız, evde ekmeğinizi bile yapmaya başladığınız bu günlerde kendi ekşi mayanızı da yapabilirsiniz. Büyükannelerimizden gelen bu değerli teknik son zamanlarda yeniden hatırlanmaya başladı. Peki sofraların vazgeçilmezi ekmekler için en iyi ekşi maya nasıl yapılır? Ekmeğe gerçek kokusunu veren ekşi maya ve ekşi mayalı ekmek tarifi…
2021 Haziran'ına dört mektup
Oyuncu Demet Akbağ, işinsanı Nevzat Aydın, voleybolcu Eda Erdem ve çizer Latif Demirci, 2021 Haziran’ına birer mektup yazdı, ümitlerini ve beklentilerini sıraladı. Belki siz de pandemi döneminde yaşadıklarınızdan yola çıkarak kendinize bir mektup yazarsınız…
Geçmişi 5 bin yıl öncesine dayanıyor! Ekmek yiyecekseniz böylesini yiyin
Korona virüse karşı sağlıklı beslenmenin önemli olduğunu belirten Diyetisyen Veysel Ciğerli, ekmek yenecekse ekşi mayalısının önemli faydalar sağlayacağını söyledi.
İstanbul'da ekşi mayalı ekmek yapan en iyi 10 fırını seçiyoruz
Ekşi mayalı ekmek trendinde açılan fırınlar arasında favoriniz hangisi?
Ekşi mayalı ekmek bağışıklığı güçlendiriyor
Ekmeğin içerdiği glikozun beynin enerji kaynağı olarak kullanıldığını söyleyen Beslenme ve Diyetetik Uzmanı Dyt. Melisa Karataş, “Ekşi mayalı ekmek bağışıklık sistemini güçlendirir ve sindirimi kolaylaştırır” dedi.
Şimdi sıcacık pide zamanı
Ramazan geldi, iftar sofralarınızın baştacı olacak mis gibi çörekotlu klasik pide tariflerimiz var. Hazır eli hamura değdirmişken mönülerinize lezzet katacak lahmacunu ve Bafra pidesini de ekledik. Ünlü şefler ve yemek blogger’ları en lezzetli tariflerini bizimle paylaştı.
Ender Saraç: Bel çevrenizi ölçün risk grubunda olabilirsiniz
Korona salgını oruç tutmaya engel değil. Ama hiç kuşkusuz beslenmemize, iftar ve sahur sofralarındaki gıdalara bu yıl her zamankinden daha fazla dikkat etmemiz gerekiyor. Bağışıklığımızı hangi gıdalarla destekleyeceğiz, nelerden uzak duracağız, kimler risk grubunda? Tüm bunları, salgının Türkiye’deki ilk günlerinde hakkında korona pozitif olduğu yönünde haberler çıkan Sağlıklı Beslenme Uzmanı Dr. Ender Saraç’a sordum. “Şu süreçte şekerden kesinlikle uzak durun” diyen Saraç, karantina günlerinde hepimizi vuran “kontrolsüz kilo artışı”na dur diyecek bazı tavsiyelerde de bulundu: “İştahı dengelemekte yeşil elma, nane ve zerdeçal kokuları etkilidir. Ayrıca dişlerinizi en az 2-3 dakika naneli bir diş macunu ile uzun uzun fırçalamak da işe yarayabilir.”
Yıllardır üretiliyor ancak hiç bu kadar popüler olmamıştı
Evine kapananlar, haftalarca bozulmayan, tazeliğini koruyan ekşi mayalı köy ekmeğini tercih ediyor .Doğal ekşili maya ile üretilen ekmeğe her geçen gün ilgi artıyor.
Ekmek nasıl yapılır? Ekşi mayalı ekmek -somun ekmek tarifi ve evde ekmek yapımının püf noktaları
Koronavirüs salgını nedeniyle evlerine kapanan vatandaşlar daha güvenli ve hijyenik olduğu için evde ekmek yapımına başladı. ‘Evde ekmek yapımı, ekşi mayalı ekmek tarifi, ekmek yapımının püf noktaları’ Arama motoru Google’da da en çok araştırılan kelimeler oldu. Türk insanının temel kaynaklarından biri olan ekmek, her evde bulunan malzemelerle kolayca yapılabiliyor. İşte evde ekmek yapımı için bilmeniz gerekenler ve ekmek yapımının püf noktaları...
Evde kalanlar ekmek yapmaya başladı, talep yüzde 1500 arttı
Koronavirüs salgını nedeniyle evlerine kapanan vatandaşlar daha güvenli ve hijyenik olduğu gerekçesiyle evde ekmek yapmaya başladı. Özellikle dijital tüketim trendinde ekmek yapma makinesi en üst sırada yer aldı. Yapılan bir araştırmaya göre, son 10 gün içinde ekmek yapma makinesine olan talep yüzde 1500 arttı. Talep rekoru nedeniyle e-ticaret sitelerinde makinenin fiyatı 3 bin liraya kadar çıkarken ürüne tükenmek üzere ibaresi eklendi.
Unutulan ekşi mayalı ekmeklerin faydaları yeniden gündeme gelmeye başladı
Anadolu’da yüzyıllardır kullanılan ekşi mayanın özellikle sindirim sistemi ve genel metabolizma üzerindeki olumlu etkileri bulunduğu belirtildi.
Şehirde tarım artık daha kolay
Büyük şehrin kaosunda hızla doğadan koptuğunuzu hissediyorsunuz. Yediğiniz içtiğiniz gıdaların güvenilirliğini sorguluyor, endişe içinde yaşıyorsunuz. Balkonunuzda domates ya da mutfak pencerenizdeki saksıda fesleğen yetiştirmek istiyor ama nereden başlayacağınızı bilemiyorsunuz. En kötüsü de çocuğunuz karpuzun ağaçta yetiştiğini sanıyor! Korkmayın, hiçbir şey için geç değil. Gelin, sizi bu konuda çalışan kolektif, dernek ve oluşumlarla tanıştıralım. Bu bahar makarna sosunuzu kendi domatesiniz ve fesleğeninizle yapın...
Haftalar geçse de bu ekmek bayatlamıyor! Lezzetinin ve tazeliğinin sırrı ise...
Isparta’da üretilen geleneksel ekşi mayalı ekmek haftalarca tazeliğini koruyabiliyor...
Üretime evinin bahçesindeki küçük fırında başladı, şimdi taleplere yetişemiyor
Bilecik'te evinin bahçesindeki küçük fırında yapmaya başladığı ekşi mayalı köy ekmeği taleplere yetişemeyince devraldığı fırında üreten Cevat Turan, "Uzun süre dayanan ekmeğimiz eşsiz lezzeti ile herkesin damak tadına hitap ediyor” dedi.
Şahan Gökbakar ekmek yapmaya başladı
Mutfaktaki maharetleriyle bilinen Şahan Gökbakar, ekmek yapımına merak sardı. Daha önce pizza kursuna giden ve evine özel bir fırın yaptıran ünlü komedyen, şu sıralar o fırında ekmek pişiriyor. “Her geçen gün iyiye gidiyorum” diyen Gökbakar, ekmeklerinin fotoğraflarını da sosyal medyada takipçileriyle paylaşıyor.
Kışın Su İçmek Üşümeyi Azaltıyor
Kış aylarında sağlıklı beslenmenin hastalıklara ve depresyona karşı kalkan olduğunu söyleyen Beslenme ve Diyet Uzmanı Duygu Yıldırım, “Kışın su içmek üşümeyi azaltıyor, vücudun ısı dengesi için kadınlar 10, erkekler ise günde 14 bardak su içmeli, günde 10 adet çiğ fındık bağışıklığı güçlendirir, peynir, kuru fasulye, nohut, elma ve muz ise mutluluk hormonlarını arttırır” dedi.
Diyabet hastalarının beslenme düzeni nasıl olmalı?
“Diyabetli bireylerin yaşam kalitelerini arttırılması; beslenme, egzersiz, tıbbi tedavi ve eğitimden oluşan dört temel faktör ile mümkün olmaktadır. Bir birey diyabetini iyi yönetmek istiyorsa, hayat standartlarını sağlıklı beslenme kuralları üzerine kurmalıdır” diyen Beslenme ve Diyet Uzmanı Dyt. Derya Fidan, açıkladı!
Ekmeği 126 yıl önceki usullere göre yapıp taş fırında pişiriyor
Bursa’nın İznik ilçesindeki bir fırında ekmekler, 126 yıl önceki geleneklere uygun olarak üretiliyor.
14 fırında kadın ustalar çalışıyor, günde 14 bin ekmek üretiliyor
Manisa’nın Demirci ilçesine bağlı Mahmutlar Mahallesi’ndeki 14 fırında üretimi kadın ustalar gerçekleştirirken, günde 14 bin ekmek yapılıyor.