GeriYemek Kültürü Artizan ekmek sevenler Sirha İstanbul’u kaçırmasın
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Artizan ekmek sevenler Sirha İstanbul’u kaçırmasın

Artizan ekmek sevenler Sirha İstanbul’u kaçırmasın

Bu yıl 14-16 Kasım 2019 tarihleri arasında İstanbul Kongre Merkezi’nde düzenlenecek olan gastronomi sektörünün en büyük buluşması Sirha İstanbul’da, son yılların yükselen trendi artizan ekmek için özel alan oluşturulacak. Fuar katılımcıları artizan ekmek alanında birbirinden farklı özel lezzetleri tadabilecek, artizan ekmek hakkında merak ettikleri konular hakkında bilgi alabilecek.

Restoran, otel ve yiyecek içecek sektörü profesyonellerine yönelik düzenlenen uluslararası ihtisas fuarı Sirha İstanbul, bu yıl 14–16 Kasım 2019 tarihlerinde İstanbul Kongre Merkezi’nde ziyaretçilerini ağırlayacak. HORECA sektörünün en prestijli fuarı olan Sirha İstanbul’un yedinci buluşması, Rational desteği ile usta şeflerin yer aldığı “artizan ekmek” alanına da ev sahipliği yapacak.

Son yıllarda sayıları giderek artan artizan ekmek üreticileri arasından tanınmış markaların ve usta fırıncıların yer alacağı artizan ekmek alanında ziyaretçiler yüzlerce farklı çeşidi olan artizan ekmekleri tadabilecek; tahılın üretiminden mayasına, ölçü ve formülasyonlardan pişirme tekniklerine kadar özel yapım ekmeklerin öyküsü hakkında bilgi sahibi olabilecek.

ARTİZAN EKMEK AKIMI

Artizan ekmekler doğal ekşi mayadan üretiliyor. Ekşi mayalı köy ekmeği, tam çavdar, tam buğday, siyez unlu, kızılca unlu, saz çavdarlı, zeytinli, üzümlü, domatesli biberiyeli, yaban mersinli fındıklı, pekmezli, tam sarı buğday, adaçaylı, kekikli, kahveli, kızılcıklı, beş tahıllı, çavdar kabuklu ve haşhaşlı, rustik, baget, flüt ekmek, çölyak ya da glüten hassasiyeti olanlar için özel ekmekler gibi yaratıcılığa açık binlerce çeşit artizan ekmek üretiliyor.

Endüstriyel mayanın yer almadığı, buğdaydan mayanın yapımına ve bazen 30 saati bulan pişirme süresine kadar yoğun emek isteyen artizan ekmek üretimi, her üründe lezzetseverlere farklı bir deneyim yaşatıyor. Hiçbir kimyasal madde barındırmayan, küçük bir dilimiyle bile doyuran ve tamamen organik malzemelerden üretilen artizan ekmek, bu yıl Sirha İstanbul’da usta ellerden çıkma yüzlerce farklı çeşidiyle fuar ziyaretçilerinin beğenisine sunulacak.

 

False