Hükümet, icra, iflas ve konkordatoya ilişkin yasal uygulamaları revize etme kararı aldı. İflas aşamasına gelen bazı kurumların parçalanarak satılmasının ekonomik değer kaybına neden olduğu belirlenirken, şirketlerin bir bütün olarak satılmasına öncelik verilmesine olanak getiriliyor. Ayrıca, borçlunun da bu süreçte bazı hakları olacak.
#GazetehaberleriTÜRKİYE'de koronavirüs vakalarının görülmeye başlandığı mart ayında okullarla birlikte kapatılan sürücü kursları, yeniden açılıyor. 1 Haziran'da eğitimlerin tekrar başlaması öngörülen kurslarda hazırlıklar yapılıyor. Ehliyet almak için başvuran sürücü adayları, 10'ar kişiliğe düşürülen dersliklerde, temas edilen yerlerin streç filmle kaplandığı araçlarda eğitim görecek.
#Sürücü KursuZaman kaybı yaşamamak ve hızlı bir şekilde hazırlanmak için aradığımız eşyayı hemen bulmak isteriz. Ancak çekmeceyi açtığımızda aradığımızı bulmakta zorlanıyorsak işimiz zorlaşabilir. Bunun için çekmeceleri düzenlemenin zamanı gelmiş demektir. Peki, çekmecelerimizi nasıl düzenlemeliyiz? İşte, işinizi kolaylaştıracak tüyolar...
#EvdehayatÇekmeceler, eşyalarımızı depoladığımız en önemli yardımcılarımızdan biri. Bu noktada mutfak çekmeceleri ise daha da büyük bir öneme sahip. Yemek yerken veya servis yaparken gerek duyduğumuz her türlü mutfak eşyamıza rahatça ulaşabilmemizi sağlar. Ancak, dağınık olduğu zaman işler biraz zorlaşabilir. Peki, mutfak çekmeceleri nasıl düzenlenir?
#EvdehayatTarım ve Orman Bakanlığı At Yarışları Yönetmeliği’nde değişiklik yaptı. Buna göre artık at sahiplerine de prim verilecek. Sahibi ölen at yarışlara ara vermeyecek. Yarışacak atların aksesuarları at sahibinin forma renkleriyle aynı olacak.
#At YarışıBozok Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Uyku Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Bülent Çiftçi, akıllı telefonların uyku düzenini olumsuz etkilediğini söyledi. Prof. Dr. Bülent Çiftçi, Akıllı telefonların ekranlarının güneş ışığına benzer mavi bir ışık yaydığını ve akıllı telefonlara bakanların, gözlerinden giren mavi ışığın, beynin uyku hormonu, melatonini salgılamasını engellediğini söyledi. Çiftçi, menatonin hormonunun, uyku ve uyanıklık ritmini düzenleyen bir hormon olduğunu belirterek, ?Aydınlıkta, uyanık kalmamızı, karanlık olunca da uyumamızı sağlıyor. Akıllı telefon ekranlarından gelen bu mavi ışık, beyinde sanki güneş ışığı gibi algılanıyor ve menatonin hormonu salgılanmıyor. Dolayısıyla da akıllı telefonlara çok bakanların uykuları gelmiyor. Normal ritme göre uyuma saatleri bir iki saat bazen daha fazla öteleniyor. Akıllı telefonun yanı sıra bilgisayar ekranları ve tablet gibi bunların hepsini akıllı telefon grubunun içerisine koymak gerekir. Akıllı telefonları planladığımız uyku saatinden iki saat kadar önce bırakmak ve hayatımızdan çıkarmakta fayda varö dedi.
#Akıllı TelefonCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Uluslararası Şehir ve Sivil Toplum Kuruluşları Zirvesi'ne katıldı. İstanbul ile ilgili konuşan Erdoğan, "Kadim şehirlerin en önemli güzelliği, ana karakterlerini kaybetmeden yeniyi bünyelerinde eritmesi, özlerinden katarak yeniden yoğurmasıdır. İstanbul bu açıdan gerçekten müstesna bir şehirdir. Ama biz bu şehrin kıymetini bilmedik, biz bu şehre ihanet ettik, hala da ihanet ediyoruz. Ben de bundan sorumluyum" dedi.
#Recep Tayyip ErdoğanDüzen seven bir insan için hayat sanıldığından çok daha zordur. Her şeyin bir düzende olmasını ve ahenk içinde akmasını isterler. Ve karşılarında aksi bir durum olduğunda ne yapacaklarını bilemez, olması gerekenden daha fazla stres olurlar. Bu onların çok temiz ya da titiz olduğu anlamına gelmez. Her şey temiz olmak zorunda değildir ancak belli bir düzende olsa hiç fena olmaz.
#DüzenABD'de yapılan yeni bir araştırma, şaşırtıcı sonuçlar içeriyor. Egzersizin türü ve süresinin yanında zamanlamasının da oldukça etkili olduğunu gösteren bu çalışma, kadınlar ve erkeklerde farklı tablolara da işaret ediyor. Peki bunun sebebi ne? Her yaş grubu için bu durum geçerli mi? Uzmanlar hurriyet.com.tr’ye anlattı.
#SağlıkOtizm, nörolojik bir hastalık olmasının yanı sıra bebeklerde doğduktan ilk üç yıl içerisinde görülmeye başlar. Günlük hayatta sık sık rastlanan bozukluklardan biri olarak tanımlanır. Otizmli çocuklar çevrelerinde bulunan kişiler ile temas ettikleri zaman farklı problemler görülmektedir. Hastalar erken tanı ve doğru tedavi ile hayata tekrar kazandırılabilir. Bilinen herhangi bir ilaç tedavisi ya da cerrahi işlemi olmayan bir rahatsızlık olan otizm, tedavisi çocuktan çocuğa farklılık gösteren bir hastalık olarak bilinir. Peki, otizm nedir, bebeklerde otizm belirtileri nelerdir? Otizm tanısı nasıl yapılır ve tedavisi var mıdır? Bebeklerde otizm hastalığı hakkında merak edilen ayrıntıları ile sizler için derledik.
Bebeklerin metabolizmalarında meydana gelen bazı durumlar yetişkinlerinkine göre oldukça farklı olabilmektedir. Bu durumların başında da nabız sayısı gelmektedir. Nabız ya da kalp atışı kalbin belli bir sürede kaç kez attığını gösteren hayati önem arz eden bir durum olmaktadır. Peki, bebeklerde nabız sayısı neden fazladır ve kaç olmalıdır? İşte, bebeklerdeki nabız ve nabız sayısı hakkında bilinmesi gereken detaylar.