GeriDekorasyon Mutfakta işler bu ipuçlarıyla artık daha kolay!
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Mutfakta işler bu ipuçlarıyla artık daha kolay!

Mutfakta işler bu ipuçlarıyla artık daha kolay!

Mutfağınıza her girdiğinizde çıkmakta zorlanıyor, yemek yapmaktan çok mutfağınızın düzenine, temizliğine vakit ayırıyorsanız bu öneriler sizin için!

1. ORGANİZE OLUN

Mutfak aletlerinizi kutular ve sepetler içinde mutfak dolaplarında ve çekmecelerinde tutmanız işinizi bir hayli kolaylaştırır. Çatal kaşıklarınızı, tabaklarınızı, yemek malzemelerinizi ve diğer ekipmanlarınızı kullanma sıklığınıza göre yerleştirin. Az sıklıkla kullandığınız ekipmanlarınızı üst raflara ve dolaplara yerleştirip sık kullandığınız aletleri elinizin altında kolay ulaşabileceğiniz yerlerde tutun.

2. MUTFAKTAKİ YARDIMCILARINIZI KÜÇÜK GÖRMEYİN

Yemek yapmak eğlenceli olduğu kadar bir hayli de zordur. Kesme, çırpma, ezme gibi işleri küçük ev aletlerine bırakın. Böylece daha az yorularak diğer işlerinize de vakit ve enerji ayırabileceksiniz.

3. EŞİNİZ VE ÇOCUKLARINIZDAN YARDIM ALIN

Mutfakta olduğunuz sırada her şeyi sizin yapmanıza gerek yok. Hafta sonları çocuklarınıza ve eşinize mutfakta küçük görevler verin. Eşiniz yemekleri pişirirken çocuklarınız da masa örtüsü sermek gibi tehlikesiz işler yapabilir.

4. YEŞİL SEBZELERİ BOZULMADAN SAKLAYIN

Marul, yeşil soğan gibi salata malzemelerini ve benzeri yiyecekleri yıkayıp kurutarak kaplar içerisinden saklayın. Böylece tazeliklerini 3 - 4 gün daha koruyacaktır. Eğerdaha uzun bir süre taze korumak istiyorsanız vakumlu kaplarda da saklayabilirsiniz.

 

Mutfakta işler bu ipuçlarıyla artık daha kolay
 

5. KALAN YEMEKLERİ DERİN DONDURUCUYA ATIN

Sadece pişmemiş yiyecekleri değil aynı zamanda pişmiş yiyecekleri de derin dondurucuda saklayabilirsiniz. Kek, poğaça, kurabiye gibi hamur işlerini önceden hazırlayıp aniden bir misafiriniz geldiğinde onları derin dondurucudan çıkarıp ısıtarak kolaylıkla hazırlayabilirsiniz.

6. ET SULU BUZ KÜPLERİ HAZIRLAYIN

Eti 30 dakika kaynattıktan sonra kalan et suyunu dondurabilirsiniz. Böylece her yemekte yeni et suyu hazırlamak zorunda kalmayacaksınız. Yemek yaparken daha önceden dondurduğunuz et suyu küplerini yemeğe ekleyebilirsiniz. Böylece hem daha sağlıklı bir yemek pişirmiş olursunuz hem de zamandan tasarruf edersiniz.

Mutfakta işler bu ipuçlarıyla artık daha kolay

7. ZORDA KALDIYSANIZ KENDİ MALZEMELERİNİZİ KENDİNİZ YAPIN

Örneğin; tatlı yaparken pudra şekerinizin bittiğini fark ettiniz, panik yapmayın! Normal toz şekeri iki yağlı kâğıdın arasına koyup ezin pudra şekeriniz kısa sürede hazır olacak. Eğer ezecek kadar kuvvetim yok diyorsanız tozşekeri parçalayıcı mikserden geçirin. Bunun gibi bir kaç örneği de uyguladığınızda işiniz kısa sürede halledilmiş olur.

8. PİŞİRECEĞİNİZ YEMEKLERİN MALZEMELERİNİ ÖNCEDEN HAZIRLAYIN

Soğan, kıyma ve biber gibi malzemeler pişirilip dondurularak saklayabilirsiniz. Böylece kullanma sırası geldiğinde malzemeleriniz hazır olur.

9. ALIŞVERİŞ ROTANIZI PLANLAYIN

Alışverişe çıkmadan önce, mutlaka almanız gerekenleri bir kağıda yazın ve onlara öncelik verin. İşinizin daha kısa sürmesi ve markette fazla vakit kaybetmemek için bir liste hazırlayın.

10. MUTFAK KIYAFETLERİNİZİ ÇAMAŞIR DETERJANIYLA KAYNATIN

Mutfak kıyafetleri en sık lekelenen kıyafetlerin başında geldiği için durmadan yeni kıyafetler almak zorunda kalırsınız. Bunun yerine onları tencerede çamaşır deterjanıyla kaynatabilirsiniz. Hem daha temiz olacak hem de evinize hoş bir koku verecektir.

False