ANTALYA'DA ‘AVM’LERE YENİ DÜZEN

Güncelleme Tarihi:

ANTALYADA ‘AVM’LERE YENİ DÜZEN
Oluşturulma Tarihi: Haziran 13, 2018 09:43

Hürriyet Akdeniz’in gündeme taşıdığı alışveriş merkezi (AVM) düzenlemesi Antalya Valisi Münir Karaloğlu’nun onayından geçti. Karaloğlu, düzenlemeyi ATSO ve AESOB Başkanlarını bizzat arayarak duyurdu.

Haberin Devamı

ANTALYA Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) ile Antalya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği’nin (AESOB) alışveriş merkezlerinin (AVM) çalışma gün ve saatlerine ilişkin talep ettiği düzenleme Antalya Valisi Münir Karaloğlu’nun onayından geçti.

UYMAYANA CEZA VAR

Yeni düzenlemeye göre; Antalya’da faaliyet gösteren tüm AVM’ler, Ramazan ve Kurban bayramları ile her yıl 1 Ocak gününde kapalı olacak. Çalışma saatleri ise açılış 10.00, kapanış ise 22.00 olarak belirlenecek. Bu kurullara uymayan AVM’lere cezai yaptırım uygulanacak.

YANSIMAYA BAKILACAK

Karar sonrası Hürriyet’e konuşan ATSO Başkanı Davut Çetin, “Esnafımızın talebini kısa süre içinde onaylayan Antalya Valimize teşekkür ediyoruz. Bu karar tek seferlik olarak geçerli olacak. Eğer bu karar sektörlere olumlu yansırsa devamlı hale getirilecek” dedi.

Haberin Devamı

ANTALYADA ‘AVM’LERE YENİ DÜZEN

ESNAFTAN DESTEK

Müjdeyi Vali Karaloğlu’ndan aldığını vurgulayan AESOB Başkanı Adlıhan Dere, “Hürriyet konuyu gündeme taşıdığından beri yüzlerce telefon aldım. Tüm esnafımız yeni düzenlemeyi destekliyordu. Esnaf dostu Valimizde bize kulak vererek gereğini yaptı. Kendisine çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

AVM’LERDEN KARŞI ATAK

Antalya ve Ankara’da uygulanan AVM düzenlemesine karşı çıkan Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği (AYD) ise kararların iptali için resmi başvuruda bulundu. AVM’lerin sadece alışveriş işlevi için değil vatandaşların buluştukları ve sosyal etkinliklere katıldıkları yaşam alanları olduğunu belirten AYD Başkanı Hulusi Belgü, ”Tatil günlerinin insanların sosyalleştikleri zamanlar olması ve ülkemizin şu sıralar ekonomik durgunlukta bulunması nedeniyle bu kararın gözden geçirilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Karar AVM’lerde yer alan mağazalarımızı da ekonomik olarak zor durumda bırakacaktır” dedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!