Besinler
Besinler Haberleri
İftar Duası Türkçe Okunuşu - İftar Duası Anlamı ve Arapça Yazılışı (Diyanet)
İftar Duası Türkçe okunuşu ve anlamı, İslam aleminde manevi heyecanla beklenen Ramazan ayının gelmesi ile Müslümanların odaklandığı konulardan oldu. İmsak vakti niyet ederek akşam ezanına kadar oruç tutan milyonlarca vatandaş paylaşımların arttığı iftar sofralarında, dualar edecek. İftar Duası Arapça yazılışı ve İftar Duası anlamı Diyanet kaynaklarında yer alıyor. Yardımlaşma, dayanışma ve dönüşüm iklimi Ramazan ayında iftar sofrasının bereketlenmesi için edilen İftar Duası, alimler tarafından tavsiye ediliyor. İşte, oruç açarken okunacak İftar Duası Türkçe okunuşu, anlamı ve Arapça yazılışı.
B12 Vitamin Eksikliği Belirtileri Nelerdir? İşte B12 Deposu Besinler
Suda eriyen bir vitamin olan B12, karaciğer, böbrek ve diğer vücut dokularında depolanır. B12 vitamini eksikliği birtakım sorunları da beraberinde getirir. Depresyon, unutkanlık, kansızlık bunlardan bir kaçı... Peki B12 vitamin eksikliği belirtileri nelerdir? İşte B12 deposu besinler...
Probiyotik nedir, faydaları nelerdir? Probiyotik bulunan besinler
Sindirim sisteminin düzenli çalışması, sağlığın en önemli koşullarından biri. Buna yardımcı olan en önemli etken de bağırsaklarda bulunan flora bakterileri. Probiyotik ve prebiyotikler, bağırsak mikroflorasının sağlığının korunması ve işlevlerini yerine getirebilmesi için oldukça önemli. Peki probiyotik nedir, faydaları nelerdir? İşte probiyotik bulunan besinler...
Sahurda tok tutan besinler öne çıkıyor: Sahurda ne yenir?
Sahurda tok tutan yiyecekler Ramazan'ın ilk günü ile gündeme geldi. Sahur sofraları için gün içinde hazırlıklarını yapmak isteyen vatandaşlar, internet üzerinden 'Sahurda tok tutan besinler' konusunda araştırmalarını gerçekleştiriyor. Uzmanlara göre yumurta, peynir gibi besinlerin sahursa tüketilmesi gerekiyor. Prof. Dr. Osman Müftüoğlu'nun ve Uzmanı Dr. Ömer Faruk Yolcu, sahur sofralarında tüketilmesi gereken besinlerle ilgili önerilerini paylaştı. Peki, sahurda ne yenir? İşte, sahurda tüketilmesi gereken besinler.
Kanserle savaşta beslenme ipuçları
Soğan Kürü Nedir Ve Nasıl Yapılır? Soğan Kürü Faydaları Ve Tarifi
Soğan kürü, miyom, iyi huylu prostat büyümesi, polikistik over, kıl dönmesi, menopoz, hamile kalma gibi rahatsızlıkların tedavisinde sıkça kullanılan bitkisel bir kürdür. Evlerinizde taze olarak yapabileceğiniz kürü düzenli olarak 15 gün boyunca kullanmanız gerekir. Soğan kürü nedir ve nasıl yapılır? İşte, merak edilen tüm detaylar.
Sağlıklı kilo kaybı için 10 altın besin
Sağlıklı beslenme ve kilo kaybı için tüketilmesi gereken besinler hakkında bilgi veren Diyetisyen Gizem Gençyürek, “Yeşil çay, yulaf ezmesi, Türk kahvesi, kefir, yoğurt, pul biber, Hindistan cevizi yağı, zencefil, çiğ badem ve yeşil kabak gibi besinler hem bağışıklığı güçlendirir hem de sağlıklı kilo kaybı sağlar” dedi.
Ramazan’da bu besinlere dikkat; sağlık sorunlarını tetikleyebilir
Ramazan ayında mide ve bağırsak hastalıklarının daha çok görüldüğünü belirten Gastroenteroloji Uzmanı Doç. Dr. Hakan Demirci, uyarılarda bulundu. Doç. Dr. Demirci, “Uzun süren açlık gastrit ve ülser gibi şikayetleri artırabilir. Hamur işi gibi yoğun karbonhidratlı gıdalardan kaçınmak gerekir. Bunlar kan şekerini aniden yükseltip düşüreceği için orucun iftara yakın döneminde kişide ciddi açlık, hipoglisemi, tansiyon düşüklüğü gibi bulgular yaratabilir” dedi.
Yoldaki cana dikkat
Türkiye’nin büyük kesiminde nisan ayının ortasında aniden bastıran soğuk ve karlı hava, göçmen kuşları olumsuz etkiledi. Kuşların açlıktan otoyollara indiklerini söyleyen kuş gözlemcisi ve fotoğrafçısı Emin Yoğurtçuoğlu, sürücüleri dikkatli olmaları konusunda uyardı.
Zencefil Yağı Nedir, Nasıl Yapılır Ve Neye İyi Gelir? Zencefil Yağı Faydaları Ve Kullanımı
Meyve, sebze ve benzer besinler yemenin dışında tohumu ile ve ya yağı çıkarılarak da tüketilebilir. Özellikle bu bitkilerin yağları farklı şekillerde de kullanılabilir. Özellikle zencefil yağının da birbirinden çok faydası bulunmaktadır. Zencefil yağı nedir, nasıl yapılır ve neye iyi gelir? Tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.
Teff Tohumu Nedir Ve Ne İşe Yarar? Teff Tohumu Faydaları Ve Özellikleri
Sağlıklı bir yaşam için vücudun ihtiyaç duyduğu vitamin ve minerallerin gereken miktarda alınması oldukça önemli. Özellikle protein ve kalsiyum gibi ihtiyaç duyulan besin değerlerinin tüketilmesi günlük yaşamımızın dengeli bir şekilde devamı için şart. Teff tohumu da haiz olduğu zengin besin maddesi içeriği ile kullanımı tavsiye edilen besinler arasında göze çarpıyor. Peki Teff tohumu nedir ve ne işe yarar? Teff tohumu faydaları ve özellikleri nelerdir? Tüm detaylarıyla birlikte merak edilenleri derledik.
Susam Tohumu Nedir Ve Ne İşe Yarar? Susam Tohumu Faydaları Ve Özellikleri
Besinlerin sağlığa pek çok faydası bulunmaktadır. Birbirinden önemli yararlar sağlayan bu besinler tohumlama yöntemi ile ekildiği takdirde verim oldukça olumlu olacaktır. Susamın ise birbirinden önemli faydaları bulunuyor. Susam tohumu nedir ve ne işe yarar? Tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.
Kinoa Tohumu Nedir Ve Ne İşe Yarar? Kinoa Tohumu Faydaları Ve Özellikleri
Kinoa tohumu, bitkinin yenilebilen kısmıdır. Çok küçük taneler biçiminde görüntüsüne karşılık kinoa tohumları son derece besleyici bir yapıya sahip durumdadırlar. Sizin için pek çok kişi tarafından merak edilen Kinoa tohumu nedir ve ne işe yarar? Kinoa tohumu faydaları ve özellikleri şeklinde özenle seçilmiş olan konu başlıklarını tüm detayları ile derledik.
Lahana Tohumu Nasıl Ve Zaman Ekilir? Lahana Tohumu Nasıl Olur Ve Nereden Alınır?
Sofraların vazgeçilmezi lahana üretim açısından da en çok rağbet gören sebzeler arasında gelmektedir. Özellikle seracılık faaliyetlerinde tercih edilen lahana ekonomik anlamda da üreticilerin en çok tercih ettiği besinler arasındadır. Lahana tohumu nasıl ve zaman ekilir? Lahana tohumu nasıl olur ve nereden alınır? İşte, merak edilen tüm detaylar.
Bakla Tohumu Nasıl Ve Zaman Ekilir? Bakla Tohumu Nasıl Olur Ve Nereden Alınır?
Bakla tohumu nedir? Bakla tohumu nasıl olur? Bakla tohumu ne zaman ekilir? Bakla tohumu nasıl çimlenir? Bakla tohumu ne kadar aralıklar ile sulanır? Bakla tohumu nerelere ekilir? Bakla tohumu nasıl saklanır? Bakla tohumu hakkındaki tüm bilgileri sizler için derledik.
Potasyum eksikliği belirtileri nelerdir? İşte potasyum içeren besinler
Potasyum, vücut tarafından üretilmeyen ve gıdalar yoluyla alınması gereken minerallerden biri. Özellikle böbrek fonksiyonlarının yanı sıra kas ve kemik sistemi için oldukça faydalıdır. Eksikliği ise çeşitli problemlere yol açabilir. Peki potasyum eksikliği belirtileri nelerdir? İşte potasyum içeren besinler
Basen Kürü Nedir Ve Nasıl Yapılır? Basen Kürü Faydaları Ve Tarifi
Türk kadını, zayıf olsa dahi sahip olduğu yapısı gereği basen sorunuyla karşı karşıya kalabilmektedir. Ancak uygulanabilecek diyet programları sayesinde bu soruna çözüm bulmak mümkün olmaktadır. Bu konuda önemli unsurlardan biri olan basen kürü nedir ve nasıl yapılır? Basen kürü faydaları ve tarifi konu başlıklarını tüm detayları ile birlikte derledik.
Yaban Mersini Fidanı Nasıl Ve Ne Zaman Dikilir? Yaban Mersini Fidanı Yetiştirme, Bakımı Ve Fiyatları
Yaban mersini son günlerde oldukça popüler besinler arasında yer alıyor. Sağlık açısından faydaları öğrenildikçe tüketimi artıyor ve yaban mersini yetiştiriciliği de popüler hale geliyor. Yaban mersini fidanı nasıl ve ne zaman dikilir de en çok merak edilen konular arasında yer alıyor. Yaban mersini fidanı nasıl ve ne zaman dikilir? Yaban mersini fidanı yetiştirme, bakımı ve fiyatları hakkındaki tüm bilgileri sizler için derledik.
Lezzetli ve sağlıklı sahur için...
Önümüzdeki salı, ramazanın ilk günü. Bu ramazanı da pandemiye paralel yaşayacağız. Koronavirüse karşı bağışıklık sistemimizi sağlam tutmamız gerektiğini unutmamalı, oruç tutarken beslenme düzenimizi buna göre ayarlamalıyız. Özellikle gün boyu enerjimizin yüksek olması için sahurda iyi ve dengeli beslenmek önemli. Uzmanlardan sahur için menü tavsiyeleri ve sağlıklı beslenme tüyoları, şeflerden de besleyici, lezzetli ve pratik tariflerini istedik.
Zeytin Çekirdeği Nedir Ve Neye İyi Gelir? Zeytin Çekirdeği Faydaları
Zeytin sağlığa yararlı besinler arasında yer almaktadır. Şifalı bitkiler arasında yer alan zeytin her evde mutlaka bulunmalıdır. Ayrıca zeytin çekirdeğinin tüketimi de çok büyük bir öneme sahiptir. Zeytin çekirdeği nedir ve neye iyi gelir? Tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.
Kakao Çekirdeği Nedir Ve Neye İyi Gelir? Kakao Çekirdeği Faydaları
Kakao çekirdekleri, çeşitli yiyeceklerin içerisine koyduğumuz kakao tozlarından çok daha farklıdır. Kakaonun faydalarından yararlanabilmek için kakao tozunu değil çekirdeğini kullanmanız gerekir. Organik, ham kakao çekirdeklerinde bol miktarda magnezyum, kükürt ve diğer fitobesinler bulunur. Kakao çekirdeği nedir ve neye iyi gelir? İşte, merak edilen tüm detaylar.
“Ramazan ayını sağlıklı ve zinde geçirmek için beslenme kalkanı oluşturun”
Ramazan ayında öğünlerde oluşturulacak düzen ve öğünlerde alınacak besinlere dikkat edilmesi sayesinde zinde ve sağlıklı bir ramazan geçirilebileceğini söyleyen Beslenme ve Diyetetik Uzmanı Dyt. Cem Nevşioğulları, “Ramazan ayını sağlıklı ve zinde geçirmek için beslenme kalkanı oluşturun. Bu ayda uzun süre aç kalmak, beslenme şeklinin ve saatlerinin değişmesi, hareketin azalması, yemeklerden hemen sonra yatılması gibi nedenlerle beslenme problemleri ortaya çıkmaktadır” dedi.
Kabak Çekirdeği Nedir Ve Neye İyi Gelir? Kabak Çekirdeği Faydaları
Sağlıklı besinleri tüketmek hem kişiyi hastalıklardan korur hem de dinç ve güzel bir görünüm oluşturur. Kabak çekirdeği de sağlığa yararı olan bu besinler arasında yer almaktadır. Özellikle besinlerin çekirdekleri de farklı biçimlerde kullanılmaktadır. Kabak çekirdeği nedir ve neye iyi gelir? Tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.
Çinkonun Faydaları Nelerdir? İşte Çinko İçeren Besinler
Mineraller, insan sağlığı için önemli bileşenlerdir ve vücut için önemli rol oynamaktadır. Çinko da bu minerallerden biri. Sindirim sisteminden cilt sağlığına kadar etkileri vardır. Ancak insan vücudu çinkoyu üretmez. Bu nedenle besinler yoluyla alınması gerekir. Peki çinkonun faydaları nelerdir? İşte çinko içeren besinler...
Hurma Çekirdeği Nedir Ve Neye İyi Gelir? Hurma Çekirdeği Faydaları
Besinlerin birbirinden çok yararı bulunmaktadır. Bu besinler doğru tüketildiği takdirde pek çok hastalığı da önleyebilir. Özellikle bazı meyvelerin çekirdekleri de doğru bir şekilde tüketilebilir. Hurma çekirdeği bu tüketilebilen çekirdekler arasında yer alır. Hurma çekirdeği nedir ve neye iyi gelir? Tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.
Dakota Çekirdeği Nedir Ve Neye İyi Gelir? Dakota Çekirdeği Faydaları
Besinlerin kendi yapısının yanı sıra bu besinlerin çekirdeklerinden de faydalanılabilir. Çünkü bazı çekirdekler vücuda çok fazla yarar sağlamaktadır. Özellikle dakota çekirdeği de çok fazla kullanılır. Bunun yanı sıra dakota çekirdeği halk arasında ay çekirdeği olarak da bilinmektedir. Dakota çekirdeği nedir ve neye iyi gelir? Tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.
Ay Çekirdeği Nedir Ve Neye İyi Gelir? Ay Çekirdeği Faydaları
Ay çekirdeği, bilimsel ismi Helianthus annuus olan ay çiçeği bitkisinin tohumlarıdır. Bu tohumlar, hem lezzeti ile dikkat çekerken hem de vücudun ihtiyacı olan faydalı besinleri içeriyor. Vücudun ihtiyacı olan E vitaminlerini ve B6 vitaminlerini içerirler. Ay çekirdeği nedir ve neye iyi gelir? İşte, merak edilen tüm detaylar.
Acı Kayısı Çekirdeği Nedir Ve Neye İyi Gelir? Acı Kayısı Çekirdeği Faydaları
Besinlerin insan sağlığına pek çok yararı bulunmaktadır. Bu besinler doğru ve düzenli tüketildiği takdirde kişiye pek çok yarar sağlamaktadır. Özellikle acı kayısı çekirdeğinin sağladığı yararlar da saymakla bitmez. Acı kayısı çekirdeği nedir ve neye iyi gelir? Tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.
Sinir Sistemine İyi Gelen Besinler Neler? Beyin ve Sinir Sistemi İçin En Faydalı 10 Yiyecek
Hepimiz sağlıklı beslenmenin zihinsel ve fiziksel sağlığımız için önemli olduğunu biliyoruz. Ancak bazen vücudumuzun daha aktif ve sağlıklı olması için bazı özel besinlere ihtiyacı vardır. Peki sinir sistemine iyi gelen besinler neler? İşte, sinir sisteminiz için en faydalı yiyeceklerin listesi…
Dopamin ve seratonin kaynağı besinler
Pandemiden dolayı ne yazık ki evde geçirilen vakit uzadı ve kişiler can sıkıntısından kendilerini daha çok yemeye – içmeye verdi , haliyle de mutfakta geçirilen vakitte bir o kadar arttı.
Kolesterol neden olur, belirtileri nelerdir? İşte kolesterolü düşüren besinler
Kolesterolün vücudun tüm işlevlerini yerine getirebilmesi için kanda belli miktarda bulunması gereklidir. Pek çok kişi belli bir yaştan sonra kolesterol problemiyle karşı karşı karşıya kalabiliyor. Peki kolesterol neden olur, belirtileri nelerdir? İşte kolesterolü düşüren besinler...
Karınca Duası Nedir? Karınca Duası (Bereket Duası) Fazileti Türkçe Ve Arapça Okunuşu
Allah katında makbul görünen, gücüne ve hikmetine inanılan dualardan biri de Karınca duası olarak bilinir. Bir diğer adı da Bereket duasıdır. Birçok işletmede ve esnafın dükkânında duvarda asılı olarak görebilirsiniz. Bolluğa ve berekete kavuşmak isteyenlerin sıklıkla başvurduğu en etkili duadır.
Demir eksikliği neden olur, belirtileri nelerdir? İşte demir eksikliğini gideren besinler
Demir, hücrelerimizde başta enerji üretiminde olmak üzere birçok enzimin yapısında önemli rol oynuyor. Demir eksikliği de vücudun ihtiyaç duyduğu demirin karşılanmaması durumunda ortaya çıkıyor. Ayrıca dünyada en sık görülen kansızlık türü olan demir eksikliği anemisinin de sebebi. Peki demir eksikliği neden olur, belirtileri nelerdir? İşte demir eksikliğini gideren besinler...
Yoğurdun faydaları nelerdir? İşte yoğurt suyunun sağlığa faydaları
Yoğurt, zengin vitamin ve mineral içeriğiyle öne çıkıyor. Yoğurt suyu da B2 vitamini açısından oldukça yararlı. Uzmanlar, yoğurdun suyuyla birlikte tüketilmesini öneriyor. Peki yoğurt nelere iyi gelir? İşte yoğurt suyunun faydaları...
Chia Tohumu Nedir, Nasıl Tüketilir? İşte, Chia Tohumunun Faydaları
Son zamanlarda sıklıkla tüketilen chia tohumunun ne olduğu ve faydaları merak konusu. Peki, chia tohumu nedir, nasıl kullanılır? Chia tohumunun faydaları neler? İşte, chia tohumu hakkında merak edilenler…
Kolajen Nedir, Faydaları Nelerdir? İşte, Kolajen İçeren Besinler
Kolajen, cilt bakımında önem verilmesi gereken güçlü bir proteindir. İnsan vücudunda çok sayıda bulunan bir protein olan kolajen, daha genç ve sağlıklı görünmemizi sağlar. Peki kolajen tam olarak nedir ve hangi besinlerde bulunmaktadır? Detaylar haberimizde…
Mevsim bahar olunca bitkiler bakım ister
Bahar geldi, günler uzuyor ve dış mekân bitkileri gibi evdekiler de kış uykusundan uyanıyor. Bu dönemde onları desteklemek için dikkate alınması gereken bazı detaylar var. Çiçeklerini çocuğu gibi sevenler için işin uzmanlarından ipuçları aldık.
Koronavirüs sürecinde sahur ve iftar önerileri
RAMAZAN ayında oruç tutarken koronavirüs ile de mücadele edilmesi gerektiğini anlatan Beslenme ve Diyet Uzmanı Dyt. Havva Kılınç, koronavirüs sürecinde oruç ve beslenme hakkında önemli bilgiler verdi. Dyt. Havva Kılınç, “Öğün içerikleri, her türlü besin grubunu (sebze, meyve, tahıl, et, yumurta, kurubaklagil, süt ve ürünleri) yeterli miktarda içermelidir” uyarısında bulundu.
Bahar yorgunluğu nasıl geçer, ne iyi gelir? İşte bahar yorgunluğu ile baş etmenin yolları
Metabolizmamız kışın yavaşlar. Havaların ısınması ve mevsim değişikliği, bahar yorgunluğunu da beraberinde getirebilir. Bu da yorgunluk, uyuma isteği ve stres gibi problemlere yol açarak günlük işlerin aksamasına neden olabilir. Peki bahar yorgunluğu nasıl geçer, ne iyi gelir? İşte bahar yorgunluğu ile baş etmenin yolları...