GeriBeslenme Önerileri Paşa pilavı
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Paşa pilavı

Paşa pilavı

"Bolu yöresine ait paşaların en sevdiği pilavı bu akşam sofralarınıza getirin!"

Malzemeler:

5 sarı patates
1 demet taze soğan
4 yeşil sivri biber
2 yumurta
1 limon
Yarım demet maydanoz
1 kahve fincanı zeytinyağı
Tuz

Hazırlanışı:

1. Patatesleri yıkayıp haşlayın. Ilınınca kabuklarını soyup küçük küpler halinde doğrayın. Derin ve geniş bir kaseye alın. Yumurtaları katı kıvamda haşlayın.
2. Limonun suyunu sıkıp tuz ve zeytinyağıyla çırpın. Patateslerin üzerine gezdirip 1-2 kez karıştırın. Maydanozu kıyın, biberleri ince ince doğrayın.
3. Patatesleri salata tabağına alın. Taze soğanları ince ince doğrayıp patateslerin üzerine yayın. Yumurtaları soyup halka halka dilimleyin ve salatanın üzerine dizin. Kıyılmış maydanoz serpip sivri biberlerle süsleyin. Kasede kalan zeytinyağlı sosu üzerine gezdirip servis yapın.

Kestaneli pilav tarifi için tıklayınız!

False