GeriBeslenme Önerileri Enginarlı patates püresi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Enginarlı patates püresi

Enginarlı patates püresi

"İsterseniz meze gibi de tüketebileceğiniz, isterseniz et yemeklerinizin yanında yiyebileceğiniz bu süper kolay enginarlı patates püresini deneyebilirsiniz…"

Malzemeler

2 adet patates
2 adet enginar
2 diş sarımsak
1 avuç dere otu
1-2 yemek kaşığı kapari
Zeytinyağı
Tuz

Tarifi:

Enginarı limonla ovup, irice küpler halinde doğrayın, patatesi de aynı şekilde küp küp doğrayın. Enginarlar ve patatesleri yumuşayıncaya kadar buharda haşlayın.Sarımsakları dövün, haşlanmış enginar ve patatesleri püre haline getirip içine ekleyin.Zeytinyağı, tuzunu koyup, kapari ve incecik doğranmış dere otu ile karıştırıp servis edin.

Etli kuru patlıcan dolması için tıklayınız!

False