GeriTatlı Tarifleri Yoğurtlu ve meyveli yaz pudingi tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Yoğurtlu ve meyveli yaz pudingi tarifi

Yoğurtlu ve meyveli yaz pudingi tarifi

Yoğurt ve meyve ile birleşen pudingin hafif mayhoş tadı ortaya harika bir lezzet çıkarıyor.

  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

Puding için:

  • 1 paket vanilyalı puding
  • 500 millitre süt
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı çekirdekleri çıkartılmış kiraz
  • 1 su bardağı yıkanmış ve dilimlenmiş şeftali
  • 1 su bardağı taze orman meyveleri
  • 2 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı kuru meyve ve yulaf ezmesi karışımı

Üzeri için:

  • Yarım çay bardağı badem
  • 1-2 çay kaşığı toz tarçın

Yoğurtlu ve meyveli yaz pudingi tarifi Nasıl yapılır?

Vanilyalı puding ve sütü bir tencereye aktarıp paketteki tarifine göre karıştırarak pişirin. Kıvamını alınca ocaktan alın ve soğumaya bırakın.

Soğuyan pudingi bir çırpma kabına aktarın, yoğurdu da ekleyip el mikseri yardımı ile sulanmaması için kısa bir süre karıştırın.

Taze ve kuru meyveleri, yulaf ezmesi ile birlikte bir kaseye aktarın ve karıştırın. Meyveli karışımın yarısını servis bardaklarına veya kaselere dağıtın. Üzerine pudingli karışımdan ilave edip, tekrar meyve karışımı ve üstüne tekrar pudingli karışımı ilave edin.

Buzdolabında 2-3 saat soğutun. Üzerini tarçın ve bademle süsleyerek soğuk servis edin.