GeriZeytinyağlı Tarifleri Taze barbunya tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Taze barbunya tarifi

Taze barbunya tarifi

Barbunya yaz aylarında sofralarımızda kuru fasulyenin yerini dolduran nefis bir bakliyat. Hele bir de içine biraz havuç, bir iki diş de sarımsak girdi mi gerçekten tadına doyum olmuyor. Sizin için enfes bir zeytinyağlı taze barbunya tarifi hazırladık. Bir gün dinlendirdikten sonra daha lezzetli olan bu yemeği siz de mutlaka denemelisiniz…

  • Ocakta
  • 6+ Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 kilogram taze barbunya
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 adet kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 adet havuç
  • 5 diş sarımsak
  • 2 su bardağı sıcak su
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı tuz

Servisi için:

  • Çeyrek demet maydanoz ve dereotu
  • Yarım limon

Taze barbunya tarifi Nasıl yapılır?

Barbunyaları ayıklayıp yıkayın.

15 dakika kadar haşlayıp süzün.

Barbunyalar haşlanırken kuru soğan ve sarımsağı ince ince doğrayın.

Havuzu da soyup küp küp doğrayın.

Zeytinyağını tencerede kızdırıp önce soğanı ardından sarımsağı ekleyerek kavurun.

Havuçları da ekleyip kavurmaya devam edin.

Salçayı da ilave edip kokusu çıkana kadar kavurun.

Suyu, tuzu ve toz şekeri tencereye ekleyip kaynayana kadar bekleyin.

Kaynayınca barbunyaları içine ilave edin.

Yarım saat kadar pişirdiğiniz zeytinyağlı barbunyayı ocaktan alıp servis kabına aktarın.

Soğuduktan sonra limon dilimleri ve maydanoz ve dereotu yapraklarıyla süsleyip servis edin. Afiyet olsun…