GeriSebze Yemeği Tarifleri Taratorlu börülce tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Taratorlu börülce tarifi

Taratorlu börülce tarifi

Hem çok pratik hem de çok lezzetli bir şeyler arıyorsanız taratorlu börülce çok doğru bir seçim. Bu nefis yemeği taze fasulye, bakla ve bezelye ile de hazırlayabilirsiniz. Ayrıca hem soğuk hem de sıcak servis edebilirsiniz. Karşınızda Muğla'nın yöresel lezzetlerinden taratorlu börülce tarifi... Tadan herkesin çok beğeneceğine eminiz. Afiyet olsun...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 kilogram taze börülce
  • 2-3 adet domates
  • 5 diş sarımsak
  • 1 adet kuru soğan
  • 1,5 yemek kaşığı un
  • 1,5 yemek kaşığı nar ekşisi, koruk suyu veya limon suyu
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 çay bardağı zeytinyağı

Taratorlu börülce tarifi Nasıl yapılır?

Börülcelerin kılçıklarını ayırıp güzelce temizleyin.

Tencereyi ocağa alın ve su ekleyip kaynatın.

Börülceleri kaynayan suda haşlayın.

Harcı için; soğan ve domatesleri küp küp doğrayın.

Sarımsakların da kabuklarını soyun.

Farklı tencerede zeytinyağını ısıtın ve sırasıyla soğan, sarımsak, un, salça, domates ve toz kırmızı biberi ekleyip kavurun.

Daha sonra ekşisini ve üzerini çok az geçecek miktarda su ilave edin.

Harç kıvamını bulunca haşlanmış börülceleri de ekleyin ve 10 dakika pişirin.

Afiyet olsun...