Sütsüz krep tarifi

Sabah kahvaltılarının en pratik tarifidir krepler. Krep denince akıllara hemen süt, un ve yumurta gelir. Peki sütsüz krep olmaz mı? Olur, hem de nasıl güzel olur… "Hadi canım, sütsüz krep nasıl yapılır ki? "diyenler için enfes sütsüz krep tarifi bütün detayları ile aşağıda…

Sütsüz krep tarifi
Sütsüz krep tarifi
cakeServis:2 Kişilik
cookSüre:30 dk
cakeKolay

Malzemeler

  • Çeyrek su bardağı su
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 su bardağı un
  • 2 adet yumurta
Nasıl Yapılır
  1. Krep hamurunun hazırlanması
    Yumurtaları bir kabın içine kırın ve çırpın. Üzerine su ve sıvı yağ ekleyip karıştırmaya devam edin. Ardından un ve tuz ekleyin. Karışımı iyice çırpın ve kapatarak buzdolabında 10 dakika dinlendirin.
  2. Kreplerin pişirilmesi
    Yapışmaz tavayı hafifçe yağlayın. Karışımdan bir kepçe alarak tavaya dökün. Hızlıca tavayı çevirerek karışımın her tarafa yayılmasını sağlayın. Bir yüzey pişince çevirip diğer yüzeyini de pişirin. Bu işlemi karışım bitene kadar tekrarlayın.
  3. Püf noktası
    Krepleri pişirirken hamurun kıvamında bir sorun yaşarsanız, karışıma yarım su bardağı daha un ekleyebilirsiniz.
  4. Servis önerisi
    İster reçelle ister çikolata kremasıyla isterseniz de farklı iç malzemeleriyle servis edebilirsiniz.
  5. Afiyet olsun!
     
Kapat
Beslenme Bilgisi
KALORİ961 kcal
ŞEKER1 g
YAĞ62 g
PROTEİN23 g