GeriEt Yemeği Tarifleri Sac tava tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Sac tava tarifi

Sac tava tarifi

Sac tava, etin birkaç basit sebzeyle lezzetlendirilmiş, daha doğrusu doruğa çıkarılmış hali. Kısa sürede kolayca yapılabilen sac tava, özellikle yanında pilavla bir ziyafete dönüşüyor. Herkesin mutfak dağarcığında bulunması gereken sac tava için malzemeler ve yapılış aşamaları aşağıda. Afiyet olsun…

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 400 gram dana kuşbaşı
  • 50 gram kuyruk yağı
  • 4 adet domates
  • 4 adet sivri biber
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1,5 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 2 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı kekik

Sac tava tarifi Nasıl yapılır?

Soğanı, sarımsağı ve biberi ince ince, domatesleri ise küp küp doğrayın.

Sac tavayı ısıtıp sıvı yağı kızdırın.

Soğanları tavaya alın ve yumuşayana kadar kavurun.

Soğanlara biberleri ekleyip kavurmaya devam edin.

Ardından etleri ve kuyruk yağını ekleyin ve suyunu salıp çekene kadar kavurmaya devam edin.

Sarımsakları, tuzu ve baharatları da ekleyin ve karıştırın.

Birkaç dakika sonra domatesleri de ekleyip 5 dakika daha pişirin.

Altını kısıp 10 dakika daha pişirdiğiniz yemeği sıcak servis edin. Afiyet olsun…